Хізб ут-Тахрір / вілаят Пакистан видає Політику стосовно освіти Лише Халіфат зможе забезпечити освіту світового рівня

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Хізб ут-Тахрір / вілаят Пакистан видав Громадський погляд на політику стосовно неефективної та неадекватної освіти у Пакистані. У документі було виділено те, яким чином Халіфат відновить колишнє положення Умми, коли вона була світовим лідером у науці та дослідженнях, за допомогою втілення конституції Хізб ут-Тахрір для Халіфату.

З миті утворення Пакистану освітою, на жаль, нехтували, що призвело до наявності десятків мільйонів синів та доньок, які були позбавлені її, у той час як Іслам встановив це їх правом. Британська колоніальна освіта відокремила емпіричні науки від ісламських, утворивши окремі інститути у вигляді шкіл та медресе. Запровадження цього продовжилось у практично такому ж вигляді без урахування ісламського погляду на цю проблему.
 
В Ісламі, на відміну від західної цивілізації, не має місце відокремлення релігії від життя. Іслам є основою для усіх дій та усіх поглядів у житті. Тим не менш, нинішня освіта намагається, з одного боку, виховати людину як мирянина, який не дотримується Ісламу як світогляду, а, з іншого боку, духовенство, яке не здатне втілити Іслам у практичному житті. Це протиставлення призвело до занепаду у нашому мисленні, прийняттю західних концепцій, розвитку західних настроїв, втраті обізнаних улемів, інтелектуалів та щирих політиків. І саме з цієї причини люди волають про те, що має місце «вакуум керівництва».
 
Нинішня політика освіти ставить метою виключити Іслам із практичного життя, зробивши його академічною дисципліною, у той час як Релігія вимагає розвитку динамічних, щирих та свідомих ісламських особистостей. Отож, Халіфат виховує народ Ісламом у такому вигляді, щоб малась можливість втілювати його у політичному житті, так само як і в життя індивідів. Люди знають мету свого життя у цьому світі, яка полягає у поклонінні Аллаху ﷻ замість відокремлення Ісламу від політичного життя.
 
Ісламська держава буде нести відповідальність за освіту синів та доньок Умми. Її головним завданням буде запровадження політики освіти, яка буде виховувати ісламські особистості з сильною аклією та нафсією. Навчання у початковій та середній школі буде безкоштовним для кожної дитини, хлопчика або дівчинки. По можливості, Халіфат буде намагатися забезпечити безкоштовною або дешевою вищою освітою. Не буде відокремлення поміж школами та медресе. Усі освітянські інститути будуть мати єдину мету та однакову програму навчання. Емпіричним наукам буде надаватися особливе значення на кожному рівні освіти з метою сприяння новим дослідженням, розвитку технологій, таким чином, щоб Халіфат очолив світ в індустріальних інноваціях, медицині, архітектурі та інших практичних сферах, яких вимагає людське існування.
   
Однаковий час буде виділятися для арабських та ісламських наук, таким чином, щоб діти міцно закріпились на фундаментальних принципах релігії та практикували Іслам. Ісламській культурі будуть навчати на усіх рівнях освіти. Найбільш талановиті наші сини та доньки будуть заохочуватися до того, щоб вони стали юристами і таким чином забезпечили передачу у кращі руки розуміння Ісламу у практичному житті.  
Ця політика буде гарантувати те, щоб сини та доньки Умми звертались до своєї релігії за рішенням проблем, з якими стикається Умма в економіці та політиці всередині країни та за її кордонами. Саме це дозволило ісламській цивілізації бути факелом у темному світі протягом більше тисячі років.
 
Довідка: Для ознайомлення з повним текстом документу та відповідними статтями із проекту конституції Халіфату перейдіть за цим посиланням:

http://htmediapak.page.tl/policy-matters.htm
Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір у вілаяті Пакистан
Вівторок, 29 Рабі''уль Ахир 1434
12 Березня 2013

Головне меню