Америка не задовольнялась тим, що відбувається у Південному Кордофані та Блакитному Нилі

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Америка не задовольнялась тим, що відбувається у Південному Кордофані та Блакитному Нилі
Вона хоче перевести конфлікт в інші регіони, щоб прискорити процес руйнування решти частини Судану

Американський центр Картер проголосив про тенденції до узагальнення практики проведення всенародного (невдалого) спеціального опитування у двох регіонах (Блакитний Нил та Південний Кордофан) на усі регіони Судану. Центр підтвердив, що він знаходиться напередодні проведення опитувань у північних районах, районі річки Нил та Північному Кордофані за допомогою проведення семінарів!

Всенародне спеціальне опитування двох регіонів (Блакитний Нил та Південний Кордофан) є одним із екскрементів Найвашської угоди. Америка домагалася того, щоб її інтерес був гумовим, щоб кожен міг тлумачити його за своїми забаганками. Її інтерес розпливчастий на поверхні, але очевидний всередині – це самовизначення, про яке було об’явлено у Найваші і на основі якого відбулося відокремлення Південного Судану. Це всенародне опитування виявилося бомбою, яка вибухнула та підірвала ситуацію у цих двох регіонах, і увесь світ сьогодні є свідком розрухи цих двох регіонів та конфлікту, у який Америка втрутилась з резолюцією Ради Безпеки 2046, яка вимагає від уряду вести переговори з північним сектором, що означає утворення нової вистави для розділення.

Це і є реальність всенародного опитування і те, до чого привело та приведе країну та народ.

Америка не вдовольнилась тим, що відбувається у Південному Кордофані та Блакитному Нилі, вона бажає перемістити конфлікт і до інших регіонів, щоб прискорити процес фрагментації, який почався з південного Судану. І використовує Центр Картера для цього завдання, а також використовує режим, який виконує усе, чого бажають США, свідомо, а іноді несвідомо. Якщо б влада дійсно прагнула до єдності Судану – як вона стверджує про це – то вона зупинила б подібне грубе та провокаційне втручання цього центру, який своїми заявами відкрито показує, що він є фактичним правителем країни.  Якщо б влада дійсно піклувалась би про єдність Судану, то на початку не прийняла б Найвашську угоду, і не дозволила б Америці досягти своєї мети у Судані – який не приймає ділення – відокремлення півдня країни від півночі такою явною змовою, і не дозволила б утворити атмосферу для подальшого розділення решти регіонів Судану.
 
О, ви, народ Судану… О, ви, вірні сини Судану:

Хіба не досить вам відокремлення півдня?! І втягування країни та народу у зубожіння та тривалі війни на півночі та півдні?!  Хіба не досить вам того, до чого дійшло у Південному Кордофані та Блакитному Нилі через розпливчастий термін під назвою «всенародне опитування»?! Що ж вам дасть знати, що це таке?

У чому причина цього мовчання, бо ви бачите, як розривають вашу країну? Хіба не приводять вас до жаху ці заяви Центру Карта? Хіба не жахають вас челночні поїздки повіреного по справах США у Судані вздовж та поперек по країні? Або ж ви відчуваєте задоволення від приниження та покори.
 
Воістину, для нас нема іншого виходу, окрім як в Ісламі та його ідеології, щоб саме він був правителем, який покладе край хитрощам Америки та інших. Саме він поверне силу не лише нашій країні, але й решті мусульманських країн світу.


يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ
 «О, ті, які увірували! Відповідайте Аллаху та Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя» (8:24).

Ібрахім Осман (Абу Халіл)
Офіційний представник ХТ, Судан
Інформаційний офіс
Хізб ут-Тахрір
Судан
№ H.T.S. 15/2013
Вівторок, 23 Рабіъ ас-Сані 1434 р.х.
05/03/2013

 

Головне меню