За слідами вибуху у м.Аруша: Заява архієпископа Пенго – додаткова демонстрація ворожості до мусульман та Ісламу, а також приниження християнства.

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Нещодавно, під час освячення будівлі нової церкви у Olasiti Parish (м.Аруша) у присутності офіційного гостя, посла Ватикану Франсіско Монтецілло Паділла, який також є представником Папи у Танзанії, була підірвана бомба. Подією, як зазвичай, скористались на свою користь політики та ЗМІ, для того, щоб дискредитувати Іслам та мусульман, об’явивши цей випадок терористичним актом, у той час як офіційні особи уряду заявили у парламенті про наявність релігійного конфлікту. Для іще більшого розпалу  ситуації  деякі люди , навіть, заявили про те, що людина, яка кинула бомбу, буда одягнута в ісламську джуббу, не зважаючи на загальновідомість того, що у ній людина не змогла б миттєво зникнути з місця пригоди.

 Окрім цього, заява голови католицької церкви у Танзанії  архієпископа Полікарпа Пенго через декілька днів після пригоди про те, що інцидент в Аруші  та подібні випадки у минулому по своїй природі не пов’язані з релігією, а також те, що він має інформацію із надійних джерел про те, що напад під час освячення не був роботою якогось релігійного угрупування, проявляється два основні моменти.

По-перше, те, якого рівня у Танзанії досяг прояв очолюваний Америкою міжнародної ворожості по відношенню до Ісламу та мусульманам, адже іще до того, як почалось розслідування, голослівні ствердження були зроблені стосовно них. Сьогодні по відношенню до Ісламу та мусульманам практикується «презумпція винуватості»,  згідно до якої «Іслам винуватий доти, доки не буде доведено протилежне».

По-друге, дана заява проявляє конфлікт та ворожість всередині католицької церкви, який є наслідком того, що церква стала вдаватися до користі у якості критерію своїх вчинків. А це у силу того, що їх релігія не приймає критерій халял та харам, тому що вони виходять із неправильної , у їх розумінні, релігії.

Хізб ут-Тахрір у Східній Африці задається питанням: Коли у Тундумі християнські терористи зруйнували та підпалили мечеті,хіба хто-небудь об’явив ці події терористичним актом? Або коли християнська молодь у Дар-ес-Салямі спаплюжила Коран, помочившись (астагфируллах) на нього, чи йшлося про релігійний конфлікт? Або ж ви просто повторюєте  слова ворожості, наслідуючи західним країнам?


У черговий раз ми звертаємо увагу на те, що звичка ворогувати з Ісламом та мусульманами, є найгіршою тенденцією, яка може занурити країну у небезпечний стан, привести до руйнувань та поганим стосункам у суспільстві.

 


Масуд Мсаллем
Заступник офіційного представника Хізб ут-Тахрір у Східній Африці

Головне меню