Хізб ут-Тахрір організовує жіночий семінар в Куала Лампур (Малайзія) для розгляду жахливого положення мусульманських жінок і дітей Рохінья, що триває

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

 

У суботу 7-го липня 2013р. Центральний Інформаційний офіс хізб ут-Тахрір спільно з Хізб ут-Тахрір у Малайзії організовує важливий жіночий семінар в Куала-Лампурі (Малайзія) під назвою: “Минув рік...Хто врятує мусульманських жінок і дітей Рохінья?”. Дана подія збере доповідачів і сотні впливових жінок з усієї Південно-східної Азії з числа журналістів, активістів із захисту прав людини, адвокатів і представників різноманітних організацій, щоб надати світовим ЗМІ і міжнародній увазі інформацію про продовжуване відчайдушне положення мусульманських жінок і дітей Рохінья і Бірмі, а також щоб закликати до негайного рішення, яке припинить їх страждання. Малайзія є однією з країн регіону, у якій врятувалися втечею від переслідування тисячі жінок Рохінья.

По закінченні року з початку жорстокого насилля з боку етнічних буддистів у відношенні мусульман штату Аракан у Мьянмі, жінки і діти Рохінья продовжують залишатися без житла, будучи голодними і перебуваючи у стані безнадійного страху за свої життя. Вони жертви безжальної систематичної кампанії етнічних чисток, що підтримуються вбивчим бірманським урядом. Було спалено цілі селища, а також мали місце бійні у яких жінок і дітей була зарізано до смерті, а після їх тіла було спалено. Систематичні зґвалтування також використовувалися бірманськими службами безпеки у якості зброї переслідування. Десятки тисяч жінок і дітей Рохінья залишили свої будинки і зараз живуть у схожих на тюрми, брудних таборах для біженців у Бірмі, без належного харчування, медичного обслуговування, чистої води і санітарних умов. Вони не мають жодного статусу і позбавлені громадянства на своїй власній землі з боку бірманського режиму, який позбавив їх медичного обслуговування, освіти, вільного пересування і заборонив їх чоловікам працевлаштовуватися. І це окрім того, що вони піддані політиці контролю народжуваності, яка забороняє їм мати більше 2 дітей, ставлячи метою стримувати ріст чисельності народності Рохінья.Не дивлячись на усе це, ООН, західні демократичні держави, світові ЗМІ, бірманська демократична опозиція і навіть велика кількість організацій із захисту прав людини вирішили ганебно ігнорувати ці вбивства і найбільшу несправедливість, вибравши замість цього шлях захисту і переслідування економічних і політичних інтересів у Бірмі, тим самим викривши порожні розмови демократії про права людини.

Цей важливий семінар ставить метою підняти обізнаність про положення жінок Рохінья, вимагати від урядів у ісламському світі надати їм притулок, а також підкреслить факт того, що лише Халіфат, який виконує Іслам в повному обсязі, зможе захистити жінок і дітей Рохінья. Халіфат надасть їм безпечне місце для життя з гідністю як рівноправні члени держави, а також мобілізує мусульманські армії, щоб захистити їх кров. І це у силу того, що лише ця система відкидає націоналізм, об'єднує наші мусульманські землі і дивиться на мусульман як на мусульман, поза залежністю від їх нації, етносу або раси.  Ми закликаємо усіх жінок, які бажають покласти кінець несамовитим стражданням жінок Рохінья взяти участь у цій важливій події, також ми закликаємо усіх мусульман збільшити свої зусилля заради встановлення Халіфату, який надасть захист держави безправним, під керівництвом щирого ісламського лідера, такого як амір Хізб ут-Тарір, видатний муджтахід, шейх Ата Абу ар-Рашта, який без краплі коливань або відстрочки буде працювати над тим, щоб покласти стрімкий кінець стражданням жінок і дітей Рохінья, а також усій тиранії, з якою зіштовхуються мусульмани по всьому світу. Пророк ﷺ сказав: «Мусульманин брат мусульманину. Він не пригноблює його, і не залишає його...”.



Доктор Назрін Наваз

Член Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір

Головне меню