Рішення уряду Індонезії провести конкурс “Міс Всесвіту” є не лише зневаженням Ісламу, але й зневаженням жінок

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

 

Хізб ут-Тахрір засуджує рішення уряду Індонезії провести принизливий конкурс “Міс Всесвіту”, який не лише зневажає і нехтує високими ісламськими цінностями скромності і цнотливості, але також порочить жінок, перетворюючи їх в об'єкт чоловічої примхи. Це цілком суперечить високому статусу, який Іслам передбачає для жінки, а також суперечить його відношенню до її гідності.

Прилюдна демонстрація жіночих тіл заради розваги і чоловічої втіхи є частиною західної ліберальної культури, яка просуває похіть, сексуальну свободу, що породили суспільства, у яких безладні статеві зв'язки, позашлюбні відносини і розвал сімей стали прийнятною нормою.  Усе це чуже і огидно з точки зору Ісламу, чия благородна мораль і поняття спонукають до чистих відносин між статями, а також до міцних шлюбів і сімейних осередків.

Дана демонстрація і виставляння напоказ жінок як товару для чоловічої утіхи є ніщо інше як вправа по отриманню прибутку для індустрії моди і краси і основаної у Британії організації “Міс Всесвіту”, яка заснувала і керує цим шоу. Вони заробляють мільйони на деградації та експлуатації жіночої краси і тіла. Очевидно, що для задовольняння їх прагнення до наживи, ці капіталістичні організації не задовольнившись тим, що принизили гідність жінок на Заході, позбавивши їх людяності, зараз прагнуть імпортувати це приниження у ісламський світ.  

Проведення цього шоу у найчисельнішій мусульманській країні лиш посилює це зневаження! Капіталізм, керований переслідуванням зиску і чия мораль визначається грошима, просуває використання жіночого тіла у якості маркетингового засобу у бізнесі, знецінюючи їх положення в суспільстві. Усе це санкціонується порочною ліберальною концепцією про свободу вираження і власності. Саме ця систематична деградація жінки і позбавлення її людських якостей за допомогою індустрії реклами, розваг, краси, моди і порнографії у західних капіталістичних державах, подібно до Великобританії США і Австралії, однозначно є рецептом неповаги, експлуатації і зневаження жінок, що вносить свою лепту в насилля, сексуальні наруги і зґвалтування у західних суспільствах. У Великобританії про домашнє насилля в поліцію повідомляється щохвилини, кожна п'ята жінка в Англії та Уельсі ставала жертвою сексуального зневаження і кожні 10 хвилин відбувається зґвалтування жінки або спроба цього. На жаль, імпорт цієї фальшивої капіталістичної ліберальної культури в ісламський світ з боку урядів регіону, які міцно вхопилися за згубну капіталістичну, ліберальну систему також призвів до збільшення рівню подібних злочинів у країнах з мусульманською більшістю, включаючи Індонезію.

Насилля у відношенні до жінки залишається величезною проблемою міжнародного масштабу, і подібні конкурси краси нічого не роблять, щоб підняти статус жінки і вирішити цю проблему. Навпаки, вони виступають у якості одного з її джерел. Тому “Міс Всесвіту” є не просто питанням розваги і не вибором однієї серед декількох жінок, цей конкурс — частина культури, яка перетворює жінок в об'єкт і сіє згубні наслідки у їх життя. Погодившись провести це занепадницьке шоу на своїй землі, індонезійський уряд демонструє, що він прагне прийняти усе це. Окрім цього, ті, хто намагається виправдати це рішення збільшенням кількості туристів або інвестицій у країну, усього лиш вхопилися за порочну капіталістичну філософію переваги долара над гідністю жінки.

Окрім цього, одержимість Заходу красою призвела до того, що багато жінок стали розглядати свою ідентичність і цінність у межах своєї краси, і стали розглядати свій вид як основу свого успіху, замість своїх інтелекту, характеру, здібностей і користі суспільству. Це призвело до того що західні суспільства оцінюють цінність жінки виходячи зі степені її привабливості, а не виходячи з її здібностей. Це ж у свою чергу поряд з підривом самоповаги і віри у дівчат і жінок, які не відповідають ірраціональним, нереальним стандартам краси, що демонструються на конкурсі Міс Всесвіту і постійно просуваються індустрією краси і моди, вимусило жінок вдаватися до крайніх заходів і проголосити війну власному тілу, щоб воно відповідало так званим ідеалам краси, щоб почувати себе затребуваною. Найчастіше це має на увазі удавання до небезпечних для життя хірургічних процедур і дієт, часто з фатальними наслідками. У США і Великобританії 7 і 1 мільйон жінок відповідно страждають від порушення харчування. Ця проблема на жаль зростає і серед жінок в ісламському світі, які також потрапили під вплив навіяних заходом картинок краси, які просякають їх суспільства. Усе це просувається безжальною і безсоромною капіталістичною системою, яка підштовхнути компанії полювати, увергнувши жінок у небезпеку заради зиску, одночасно намагаючись оманливо подати нескінченну гонитву за красою і принизливу демонстрацію свого тіла у якості затвердження у суспільстві! На справді ж, це є ніщо інше окрім як експлуатація і пригноблення!  Хіба такого майбутнього ми як мусульмани хочемо для наших дочок і сестер?

О мусульмани! Ми закликаємо вас категорично виступити проти проведення цього конкурсу в Індонезії, а також проти імпортування усієї ліберальної культури у наші землі, включаючи перетворення жінки в товар і розпусну розважальну культуру, яка розповсюджує аморальність і є джерелом зіпсованості у нашій молоді і суспільствах. Як набожні раби Аллаха, які люблять Його і свою Релігію, ми закликаємо вас вжити максимум зусиль для заміни капіталістичної, світської системи і усіх вигаданих людиною систем у наших ісламських землях державою Халіфат. Лише ця держава захистить чисту, благородну мораль і цінності Ісламу, перешкодить напливу порочної культури, а значить дозволить виховати молодь відмітними і зразковими особистостями, які несуть в собі скромність і цнотливість. Окрім цього, дана система забороняє експлуатацію жінок і їх перетворення у товар, і замість цього ставить за обов'язок, щоб їх гідність, статус і добробут були завжди захищені і робить так, щоб вони цінувалися за свою набожність, характер і поведінку, а не за красу. Це є істинне посилення статусу жінки! Пророк ﷺ сказав:  
 
“Кожна релігія (образ життя) має притаманну їй особливість. Особливістю Ісламу є скромність”.


Доктор Назрін Наваз

член Центрального Інформаційного офісу

Хізб ут-Тахрір

Головне меню