Привітання з початком місяця Рамадан

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

 بسم الله الرحمن الرحيم
Хвала Аллаху, Господу світів, який сказав:

شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِيَ أُنزِلَ فِيهِ الْقُرْآنُ هُدًى لِّلنَّاسِ وَبَيِّنَاتٍ مِّنَ الْهُدَى وَالْفُرْقَانِ فَمَن شَهِدَ مِنكُمُ الشَّهْرَ فَلْيَصُمْهُ

 «Місяць рамадан, у який ниспосланий був Коран у керівництво для людей і як роз’яснення прямого шляху та розрізнення, - і ось, хто із вас застане цей місяць, нехай проводить його у пості» (2:185)

Мир та благословення Посланцю Аллаха, його родині, його сподвижникам та тим, хто послідував за ним, який сказав:

«صُومُوا لِرُؤْيَتِهِ وَأَفْطِرُوا لِرُؤْيَتِهِ، فَإِنْ غُبِّيَ عَلَيْكُمْ فَأَكْمِلُوا عِدَّةَ شَعْبَانَ ثَلاَثِينَ»

«Постіться з баченням місяця та розговляйтеся з баченням місяця, якщо ж він буде прихований від вас за хмарами, то відрахуйте тридцять днів місяця Шабан». (Аль-Бухарі)

Хізб ут-Тахрір в Україні вітає усю Ісламську Уму, і, зокрема, мусульман Криму та України, з приходом благословенного місяця Рамадан. Ми просимо Аллаха полегшити мусульманам виконання обов’язку поста та прийняти їх поклоніння у цей благословенний місяць.  

Ми звертаємось до мусульман з тим, щоб вони зробили цей місяць місяцем іще більшого приближення до Аллаху, а також з тим, щоб поклоніння Аллаху не обмежувалось лише цим місяцем, і було постійним.

Ми вітаємо ісламську Умму з приходом благословенного місяця Рамадан у той час, коли над нею усе іще запроваджуються закони невір’я, встановлені людиною. Але і у той же час, коли прагнення ісламської Умми позбутися від нав’язаного їй панування невірних ясно доносяться з усіх куточків ісламського світу. Ми просимо у Всевишнього Аллаха, щоб Він дарував перемогу ісламській Уммі у цей благословенний місяць і мусульмани зраділи вигуками «Аллах Велик!», від радощів обрання Халіфа у знов встановленій Ісламській державі – Другий Праведний Халіфат. І, воістину, це для Аллаха легко!

У цю відповідальну мить, коли брати та сестри в ісламському світі повні рішучості та завзятості у відновленні ісламського правління, мусульмани України не можуть залишатися осторонь та повинні внести свій вклад у справу відродження Ісламу. У цьому зв’язку сьогодні перед мусульманами України стоять серйозні виклики.

По-перше, це проблема асиміляції. Запровадження над ними неісламських законів вимагає від нас постійно стояти на варті своїх цінностей, очищати нашу свідомість та образ життя від усього неісламського, яке нашарувалось протягом останніх 230 років. Воістину, Іслам – це та життєва енергія, завдяки якій мусульмани збереглися однією відмінною спільністю серед інших народів, що проживають на Україні. Збереження нами своєї ісламської ідентичності, глибоко розуміючих свою релігію та таких, що дотримуються своєї релігії, є нашим першочерговим обов’язком .

По-друге, жадібні капіталістичні уряди на Заході, щоб мати кредит довіри з боку своїх народів в утисканні мусульман, ведуть жорстку інформаційну війну проти Ісламу, його цінностей, поглядів та почуттів. У результаті цього не мусульманські народи введені в оману стосовно того, що є Іслам. Не є винятком і суспільство України, яке черпає своє уявлення про Іслам із світових ЗМІ, які обслуговують західний порядок денний. Не мусульмани України сьогодні потребують правдивої інформації про Іслам, і хто як не ми, мусульмани, які проживають у цій країні, повинні це зробити, виконуючи наказ Аллаха, який сказав:

ادْعُ إِلَى سَبِيلِ رَبِّكَ بِالْحِكْمَةِ وَالْمَوْعِظَةِ الْحَسَنَةِ وَجَادِلْهُمْ بِالَّتِي هِيَ أَحْسَنُ

«Закликай до шляху Господа з мудрістю та добрим наставлянням та веди суперечки з ним тим, що краще!»  (16:125)

Тому у цей великий місяць, коли винагорода за скоєні благі вчинки збільшується багаторазово, ми закликаємо мусульман України не обмежуватися лише дотриманням посту та додатковими  молитвами Теравіх. Але закликаємо їх вивчати та дотримуватися Ісламу, не розділяючи між його законами, тому що усі вони від Всевишнього Аллаха, і нести його у свої родини, своїм родичам, сусідам, а також не мусульманам, які нас оточують.

І тоді в нас, мусульманах, що проживають на Україні, як у частині великої ісламської Умми, втіляться наступні слова Всевишнього Аллаха:

كُنْتُمْ خَيْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَتَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنكَرِ وَتُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ

 «Ви є кращою із общин, які виведені на благо людства, наказуєте робити схвалене, стримуєте від забороненого та віруєте в Аллаха».  


والسلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Хізб ут-Тахрір Україна

 

1 Рамадан 1434 р.х.

10 липня 2013 р.

 

 

Головне меню