Підписання рамкової угоди про торгівлю та інвестиційну взаємодію з США іде всупереч до Ісламу та інтересів країни.

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

 

Промовці під час громадської зустрічі, яка була влаштована Хізб ут-Тахрір сьогодні навпроти мечетей у Дацці, Читтагонгу та Сілхеті, заявили про те, що рішення уряду Хасіни підписати рамкову угоду про торгівельну та інвестиційну взаємодію з США (TICFA) іде всупереч до Ісламу та інтересів країни. Шейх Хасіна затвердила підписання даної угоди під час засідання уряду 17 червня 2013р. після прийняття рішення, секретар кабінету міністрів зазначив, що питання, які пов’язані з торгівлею та інвестиціями, будуть вирішуватися за допомогою обговорень у Раді, щоб бути прийнятими при консенсусі.

Промовці заявили, що по суті це означає, що після підписання  TICFA стане інструментом політики США, за допомогою якого вони будуть диктовками визначати політику Бангладеш у галузі бізнесу, промисловості та інвестицій. Бангладеш буде примушений до ввезення основних товарів та послуг із США та виплаті величезних гонорарів американським корпораціям. У випадку виявлення злочинів, подібних до спалення газу країни на мільйони доларів з боку Occidental, Рада буде захищати інтереси американських корпорацій, ігноруючи інтереси Умми.  

Промовці також сказали про те, що Хасіна проводить політику, скеровану проти Ісламу, не рахуючись з Ісламом з перших днів приходу до влади, і тому вона, не вагаючись, затвердила дану угоду, яка іде всупереч до Ісламу. Іслам встановив детальні закони та умови для міжнародних угод. Коран та Сунна забороняють будь-яку угоду, яка ставить мусульман у залежність від кяфірських держав та встановлює їх владу у землях мусульман. Аллах ﷻ говорить у Корані:


 
الَّذِينَ يَتَرَ‌بَّصُونَ بِكُمْ فَإِن كَانَ لَكُمْ فَتْحٌ مِّنَ اللَّـهِ قَالُوا أَلَمْ نَكُن مَّعَكُمْ وَإِن كَانَ لِلْكَافِرِ‌ينَ نَصِيبٌ قَالُوا أَلَمْ نَسْتَحْوِذْ عَلَيْكُمْ وَنَمْنَعْكُم مِّنَ الْمُؤْمِنِينَ ۚ فَاللَّـهُ يَحْكُمُ بَيْنَكُمْ يَوْمَ الْقِيَامَةِ ۗ وَلَن يَجْعَلَ اللَّـهُ لِلْكَافِرِ‌ينَ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ سَبِيلًا ﴿١٤١﴾

«Аллах не відкриє невіруючим шляху проти віруючих» (4:141).

Згідно з Ісламом, міжнародні угоди повинні сприяти справі Ісламу та інтересам Умми. Угоди, які підсилюють невірних, заборонені. Окрім цього, неприпустимо підписувати угоди з фактично ворожими державами невіруючих подібних до хрестоносної Америки, яка бере участь у війні проти Ісламу та мусульман. Тому, TICFA є забороненою угодою з точки зору Ісламу, і мусульмани повинні її відкинути.  

На завершення, промовці сказали, що заради влади Ліга Авамі та BNP готові на усе, включаючи потискання занурених у кров невинних мусульман рук злочинного американського уряду. Промовці закликали усіх щирих мусульман відкинути угоду TICFA, нинішній порочний правлячий режим,  та працювати для встановлення Халіфату. Тільки щире керівництво держави Халіфат, скероване Кораном та Сунною, захистить інтереси Умми.  


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір / вілаят Бангладеш

Головне меню