Зіткнення між деякими сирійськими повстанцями в районі Ракка

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

 وَمَنْ يَقْتُلْ مُؤْمِنًا مُتَعَمِّدًا فَجَزَاؤُهُ جَهَنَّمُ خَالِدًا فِيهَا وَغَضِبَ اللَّهُ عَلَيْهِ وَلَعَنَهُ وَأَعَدَّ لَهُ عَذَابًا عَظِيمًا

«Якщо ж хтось вб’є віруючого навмисно, то відплатою йому буде Пекло, у якому він пребуде вічно. Аллах розгнівається на нього, прокляне його та приготує йому великі муки» (04:93).


Ми вкрай засмутились тим, що відбулося напередодні свята Ід-уль-Фітр зіткненням між деякими сирійськими повстанцями у районі ар-Рікка, які унесли життя людей, як серед повстанських осередків, так і серед мирного населення. Поза сумнівів, що кожен розсудливий   та маючий серце мусульманин не залишиться байдужим до цього інциденту та пройметься біллю та скорботою щодо пригоди. Як інакше, адже мова іде про вбивство невинної душі.

Повідомляється, що Абдуллах ібн Умар(р.а.) повідав: «Я бачив, як Посланець Аллаха ﷺ, здійснюючи обхід «таваф» навколо Кааби, сказав: «Як ти чудова та який чудовий твій аромат! Як ти велика та яка свята твоя недоторканість! Але клянусь Тим, у Чиїй Длані душа Мухаммада, недоторканість  віруючого для Аллаха більш велика, аніж твоя святість. Недоторкані є майно та життя віруючого, і думати про нього ми повинні тільки добре». (Ібн Маджа). Воістину, цим зіткненням та конфліктом ви провалюєте усі свої справи, послаблюєте себе (своє завзяття) та зміцнюєте свого ворога. Невже ви іще не прокинулись та не взяли до уваги до того, як обрекли себе на суцільні каяття?! Знайте, що бажаючий добра невпинно слідує лише добра шляху. Всевишній Аллах не залишить без покровительства праведників.    

О, повсталі мусульмани Шаму, о, розсудливі повстанці у бойових бригадах та осередках, які захищають революцію!

Ви – сильні дотриманням своєї релігії та об’єднанням навколо себе людей, які довіряють вам. Ви буде позбавлені усього цього, якщо скеруєте свої штики (зброю) один проти одного та почнете вбивати мирних громадян. Це гнівить вашого Господа  та радує ворогів благословенної революції Шаму. Цим ви втратите народну підтримку, що прирече вас на поразку, як підтвердження слів Всевишнього Аллаха:

وَلا تَنَازَعُوا فَتَفْشَلُوا وَتَذْهَبَ رِيحُكُمْ

«не воюйте один з одним, а не то падете духом та позбавитесь сил» (08:46)

Ми закликаємо наших братів у лавах бойових повстанців, які преподнесли своє життя Аллаху та озброїлись на Його шлях, до того, щоб повернулись до своєї здравості та керувались словами Аллаха та Його Посланця ﷺ, а також перенаправили свої штики у бік ворогів Аллаха та Його Посланця ﷺ, а не у бік своїх братів. Як і закликаємо їх відступитись з  жилих кварталів та громадянських об’єктів, та зосередитись за межами міста перед населеним пунктом, щоб захищати його та його жителів. Тоді ви відчуєте, що народ стане згуртовуватись навколо вас та працювати над встановленням держави Праведний Халіфат за методом пророцтва. Тоді аш-Шам  стане – центром Дар-уль-Іслам, а ви – новішими ансарами, вдостоївшись славою цього світу та кращою відплатою у наступному житті, з дозволу Аллаха.    


يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُونُوا أَنْصَارَ اللَّهِ كَمَا قَالَ عِيسَى ابْنُ مَرْيَمَ لِلْحَوَارِيِّينَ مَنْ أَنْصَارِي إِلَى اللَّهِ قَالَ الْحَوَارِيُّونَ نَحْنُ أَنْصَارُ اللَّهِ

«О, ті, які увірували! Будьте помічниками Аллаха. Як  (Іісус) син Марьям (Марії), сказав апостолам: «Хто буде моїм помічником на шляху до Аллаха?» апостоли відповіли: «Ми –помічники Аллаха»  (61:14).


Глава медіа офісу ХТ, Сирія
Хішам аль-Баба

 

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір Сирія
№ I-SY-139-16-026
Субота, 10 Шавваль 1434 р.х.
17/08/2013

Головне меню