Хізб ут-Тахрір Індонезія засуджує різанину, вчинену проти народу Єгипту

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

 Єгипетські військові виконали свої загрози на адресу учасників сидячої акції протесту на площах Рабаа аль-Адавія та Аль-Нахда у Каїрі, які виступали проти скинення Мухаммада Мурсі з боку армії та вимагали відновити його на посаді. 14 серпня 2013р. військові у найжорстокіший спосіб відкрили вогонь по протестуючим, у результаті чого величезну кількість людей було вбито та поранено. На тлі того, що уряд казав про сотні вбитих та поранених, Брати-мусульмани заявили про те, що кількість вбитих досягла 3 тисяч осіб, кількість поранених перевищила 12 тисяч. Більшість жертв, у числі яких були також і журналісти, загинули у результаті прицільного вогню.

Нема сумнівів у тому, що даний напад однозначно вказує – військові Єгипту стали інструментами здійснення злочинів проти єгипетського народу, замість того, щоб захищати та зберігати його. Так, Америка офіційно засудила дану різанину, але реальність показує, що ця подія відбулася при підтримці та керівництві самих Сполучених Штатів. І це у силу того, що Америка завжди підтримувала озброєні сили в Єгипті з часів Джамаля Абдель-Насіра, Анвара Садата та Хосні Мубарака. Протягом 50-ти років Америка надавала військову допомогу Єгипту. Єгипет – країна, яка отримує найбільшу субсидію з боку Америки, після єврейського утворення. До цієї допомоги, окрім усього іншого, входить військове спорядження, літаки F-16  та надання військової освіти. Більше 500 осіб із числа єгипетських військових щорічно отримують вчений ступінь магістра в Америці. Зокрема, головнокомандуючий армії, який відсторонив Мурсі, закінчив Вищий військовий коледж Сухопутних військ у Пенсільванії.   
      
Дана ситуація явно виявила лицемірство Америки, тому що вона засудила бійню єгипетського народу з боку озброєних сил, але не об’явила усунення Мурсі військовим переворотом. Навпаки, Америка підтвердила, що збереже стосунки з новим режимом, встановленим озброєними силами.

Контроль та сила панування Америки над військовими підтверджуються діями єгипетської армії, починаючи з низложення Мурсі і закінчуючи різаниною стосовно протестуючих при підтримці та схваленні Америки. Це положення не є новим чи незвичним , тому що Америка завжди підтримувала правителів-тиранів до того часу, доки вони піклувались про її інтереси.   

У світлі цього Хізб ут-Тахрір в Індонезії проведе демонстрації навпроти єгипетських посольств та консульств у Джакарті та головних містах Індонезії для того, щоб заявити про наступне:

1. Хізб ут-Тахрір засуджує різанину стосовно народу Єгипту, яка була здійснена озброєними силами країни. Немислимим є те, що ці злочини здійснюються з боку армії, яка була на початку заснована для захисту народу. Поза сумнівів, що це положення іде всупереч до Ісламу, тому що будь-який, хто вб’є навіть одну людину не по праву подібний до того, хто вбив усе людство.

2. Хізб ут-Тахрір засуджує лицемірство західних країн, зокрема Америки, які з одного боку закликають до демократії, а з іншого підтримують озброєні сили Єгипту у зміщенні обраного демократичним шляхом президента Мурсі. Ці країни з одного боку закликають до прав людини, а з іншого не тільки допустили, але й підтримували військових у різанині тисяч людей із числа власного народу.  

3. Хізб закликає усю Ісламську Умму працювати над втіленням шаріату та встановленням Халіфату, тому що тільки він може відновити велич Ісламу та його перемогу над усім іншим. Хізб закликає Умму працювати заради цього за методом Пророка ﷺ, який встановив першу ісламську державу у Медині. Ісламська Умма повинна відмовитись та відкинути демократичний шлях, призначений їй Заходом, бо він був встановлений лише для втілення у життя його інтересів. Кожна ісламська партія, яка приходила до влади у межах демократичних принципів, відсторонялась від правління Заходом. Ми бачили подібне на прикладі Аль-Джабха аль-Іслямія ліл інкадах в Алжирі, Ербакана у Туреччині і бачимо це сьогодні в Єгипті. Захід та Америка стануть нападати на будь-кого, хто посягає на їх інтереси та колонізаторські плани, навіть, якщо він був обраний демократичним шляхом.
 


Мухаммад Ісмаїл Юсанто
Офіційний представник Хізб ут-Тахрір в Індонезії
Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Індонезії
09 Шавваль 1434 р.х.
16/08/2013
№ 249

Головне меню