Приходить Конституція, уходить Конституція — а Іслам це Конституція вічна

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

 Єгипетська влада проголосила імена п'ятдесяти членів Комітету, які були обрані, щоб виконати задачу по зміненню в Конституції 2012 року, після усунення військового диктатора Мохамеда Мурсі після народних протестів. BBC 01.09.2013 неділя.

Коментуючи це, ми говоримо: 3 липня 2012 року Конституція тимчасово була призупинена, а потім було сформовано комітет з десяти членів, щоб поправити цю Конституцію. Цей комітет у свою чергу зробив правки до 130 статтям з 236, скасував Раду Шури, відмінив долю робочих і селян у будь-яких виборах, також скасував політичне зміщення, будь-то серед Братів-мусульман або національної партії. Рекомендував заборонити створення політичних партій на основі релігії, скасував статтю інтерпретування ісламського шаріату і скасував цензуру Конституційного суду над законами. Ця нова преамбула залишилася без будь-яких посилань на революції 25 січня, також відбулися зміни в статті, яка стосується озброєних сил, було видалене наступне речення “нейтральні не втручаються у політичні справи ”, і замість цього речення розроблено інше, яке говорить “наші озброєні сили, броня, що обороняє країну, захищає державний кордон і забезпечує національну безпеку ”.

“Гарантує національну безпеку ” підкреслено кількома лініями. Також відбулися зміни в органах поліції, які також не менш небезпечні: в Конституції 2012 року було “немає справедливості без захисту, немає захисту без інститутів безпеки, які будуть поважати людську гідність і верховенство закону ”. Так, слова “людська гідність і верховенство закону ” безслідно зникли із абзацу і замінилися наступними словами “немає справедливості без захисту, немає економіки без гарантування безпеки, немає розвитку без стабільності спільноти в анархії безпеки ”, видаливши, таким чином у цьому місці повагу людської гідності і верховенство закону!

Будуть представлені десять правок — певних — на сесію Комітету п'ятдесяти — призначених президентом республіки, призначеним досліджувати і зміняти їх, а потім остаточне запропонування проекту на референдум на протязі 60-ти днів. Уряд республіки проголосив імена п'ятдесяти членів і представником “ісламського руху” був доктор Зарка і доктор Хельбавій, перший - представник партії Нур, який брав участь у перевороті, а другий відділився від руху Брати-мусульмани і дуже сильно засуджував рух.

Ми не бачили в Конституції 2012 року нічого хорошого, ми бачили в ній доповнення до Конституції 71 року, хоча очолювали встановлення конституції рух Брати-мусульмани, так званий ісламський рух. Але вони не утворилися для побудування ісламської держави і не піднімали ісламські гасла свого часу, а заклали основу світської держави, вони визнали, що головування належить народу, а не шаріату і що Єгипет є країною з республіканською системою, а не Халіфат.  Вони визнали західні свободи та інші цінності, чужі ісламській Уммі і її культурі. І якщо Конституція 2012 року, закладена ісламістами, яка далека від Ісламу, тоді що говорити вже про Конституцію, яку контролюють секуляристи за участі у цьому “двох ісламістів ” як два  лжесвідки? Без сумнівів, така конституція буде найбільш бридкою!

Ми не жалкуємо, що Конституція 2012 року була кинута у сміття, також нас не дуже турбує поява Конституції 2013, яка згущає для повсталих переворот і поверне Конституцію 71 року без “людської гідності ” або правок. Ми не жалкуємо, тому що ми знаємо один шлях перетворення і перетворення не може бути шляхом встановлення Конституції написаної на папері, яка не відображає Умму, життям якої керує ісламська доктрина, з якої виходить культура Умми. Реальні зміни відбуваються через створення громадської думки, що виходить з громадського усвідомлення ідей ісламу як методу і ідеї. Яке кристалізується в їх бурхливих вимогах виконання ідеї в державі Халіфат, не погоджуючись ані з якою альтернативою. Усе це паралельно з роботою по пошуку рішучої підтримки цій державі  від володарів сили, армії. Які можуть допомогти, щоб армія встала в один ряд разом та спитає їх захист, які допоможуть усунути корумповані системи і встановити державу Халіфат, замість того щоб бути інструментом для пригноблення, вбивати мусульман і зміцнювати позиції невірних секуляристів.

Ця конституція, яка готується зараз, не буде останньою справою, як це було у випадку з минулою конституцією, і жоден не зможе перешкодити щирим віруючим на їх шляху докорінного перетворення, яке поверне Уммі державу Халіфат. Халіфат, у затінку якого жила Умма довгі століття, одна єдина Умма, слово якої мало вагу на міжнародній арені, Умма яка квітнула у дійсності, а не порожніми гаслами, які ніколи не досяжні. Умма, про яку дійсно дбала держава, істинною опікою, а не держава, яка годувала обіцянками і здирала податки. Умма, яка розуміє сенс реальної свободи, що це не рабство і слугування одному з людей, а рабство і слугування одному лише Господу! Умма, яка черпає свою конституцію, шаріат і законодавство з Корану, Сунни і з того, на що вказали Коран і Сунна і Іслам це шлях й рішення усіх справ і проблем.

А доля сьогоднішньої конституції, як і минулої закінчиться на смітнику історії! І повернеться Умма до своєї істинної позиції і місця, яке побажав для неї Господь світів, бути кращою Уммою виведеною для людей і буде правити Конституцією держави Халіфат, конституцією виведеною з Книги Аллаха і Сунни Його Посланця (нехай буде вдоволений ним Аллах).

وَلَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرَى آمَنُوا وَاتَّقَوْا لَفَتَحْنَا عَلَيْهِمْ بَرَكَاتٍ مِنَ السَّمَاءِ وَالأرْضِ وَلَكِنْ كَذَّبُوا فَأَخَذْنَاهُمْ بِمَا كَانُوا يَكْسِبُونَ

«Якщо б жителі поселень увірували і стали богобоязливі, Ми розкрили б перед ними благодать з неба і землі. Але вони порахували це брехнею і Ми схопили їх за те, що вони набували» (7:96).


Шаріф Заід
Офіційний представник інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Єгипет
Четвер, 29 Шавваль 1434 р.х.
05/09/2013
№ 13/24

Головне меню