Чи є Мутасим, який відгукнеться на крики загублених дітей у Шамі!

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

 Міністр закордонних справ Саудівської Аравії Сауд аль-Фейсал сказав у своїй промові на арабській нараді міністрів, яка відбулася у Каїрі увечері о неділі 01/09/2013р.,  що будь-який крок до порятунку сирійського народу не вважається іноземним втручанням, і вимагаючи, щоб міжнародна спільнота доклала усіх своїх зусиль, щоб зупинити цю агресію проти сирійського народу, перш ніж загине цей народ.  

Ми питаємо його та тих жалюгідних правителів, які слухали його на нараді у Каїрі. Де мужність Мутасима в вас? Як ви не соромитесь прохати допомоги у ватажків невір’я та армії невір’я, щоб вони поклали край тирану Шаму, у той час як ви самі тирани, схожі на нього!! Дер армія, від імені якої ви розкрали багатства Умми та продовжуєте розкрадати?? Або ж ви стримуєте їх до того часу, коли Умма постане проти вашої несправедливості та вашої зради?

О, ісламська Умма!

Тобі стала ясною сутність цих «правителів» і що в них нема доблесті Мутасима. Більше того, для захисту жінок та дітей вони прохають захисту у ваших ворогів хрестоносців, які не дотримуються жодних родинних та договірних зобов’язань. Ми забули їх злочини та правдиві слова поета з приводу цих «правителів»:

О, Мутасим, волали на усе горло полонені жінки.

Про це почули усі, але не почула доблесть Мутасима.

Якщо пастух виявися ворогом пастви, то навіщо дорікати вовку за його ворожість.

Ми говоримо аль-Фейсалу та тим, хто зібрався разом з ним у Каїрі:

Ви твердо знаєте святість крові та людської душі. Ви твердо знаєте, що ви – жалюгідні правителі, зайняті цим життям та прислуговуванням своїм хазяям із Заходу ... Ми не бачили в вас прагнення та дій для припинення злочинів з боку іудеїв ані раніше, ані зараз.

Але ми звертаємось до кожного, в кому є хоч крапля віри із числа ісламської Умми і у першу чергу до солдатів та офіцерів в армії, які здатні припинити це приниження. Хіба ви не чули слова Всевишнього Аллаха:

    وَمَا لَكُمْ لا تُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَالْمُسْتَضْعَفِينَ مِنَ الرِّجَالِ وَالنِّسَاءِ وَالْوِلْدَانِ الَّذِينَ يَقُولُونَ رَبَّنَا أَخْرِجْنَا مِنْ هَذِهِ الْقَرْيَةِ الظَّالِمِ أَهْلُهَا وَاجْعَل لَنَا مِنْ لَدُنْكَ وَلِيًّا وَاجْعَل لَنَا مِنْ لَدُنْكَ نَصِيرًا  

 «Чому б вам не битися на шляху Аллаха та заради слабких чоловіків, жінок та дітей, які говорять: «Господь наш! Виведіть нас із цього міста, жителі якого є беззаконниками. Признач нам від Себе покровителя та признач нам від себе помічника?»»  (4:75).

Хіба ви не чули висловлення вашого Пророка ﷺ: «Імам – це щит, яким б’ються та яким захищаються», (Приводить Муслім). Його слова: «Імам – це щит», тобто він стримує ворогів та не дає нанести їм шкоду мусульманам та захищає цілісність Ісламу. Значення слів «за яким б’ються», тобто за яким б’ються з невіруючими та тих, хто вийшов проти правителя, та решти людей, які несуть несправедливість, (Тлумачення ан-Нававі сахіх Мусліма).  

Ви сини цієї Умми, яка родила багато чоловіків-героїв. Вони поквапились підкоритися Милосердному та дати присягу Халіфу, який поведе вас до надання допомоги цій релігії та піднесенню Його слова, щоб ви були щасливими в обох світах. Стережіться стати військом фараону, яке загине незабаром з волі Аллаха.

وَاللَّهُ غَالِبٌ عَلَى أَمْرِهِ وَلَكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لا يَعْلَمُونَ

«Аллах владний робити Свої справи, але більшість людей не знає про це» (12:21).


Осман Баххаш
Керівник центрального медіа-офісу ХТ
Центральний Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір
Середа, 28 Шавваль 1434 р.х.
04/09/2013

Головне меню