Прес-реліз. Роз’яснення для ЗМІ в Україні!

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Журналіст української кампанії «Інтер» Роман Бочкала  09.09.2013, провів зі мною інтерв’ю, де задав різного роду питання про заклик, програму та діяльність Хізб ут-Тахрір. Сьогодні до мене дійшла звістка, що Інтернет видання «http://novoross.info» розповсюдило матеріал з моїм інтерв’ю Роману Бочкалі, де я нібито заявляю про участь членів Хізб ут-Тахрір у бойових діях на території Сирії на боці опозиції. У той же час стверджується, що хлопці із Хізбу в Україні категорично заперечують участь своїх прибічників у сирійському конфлікті. Звідси журналіст питається: «І кому вірити? Хізб ут-Тахріру в Україні або його інформаційному офісу у Бейруті?»

Зі свого боку я повинен, відкрито і без збентеження, прояснити ситуацію. Те, про що згадав журналіст Бочкала, цитуючи мої слова, абсолютна неправда, у загалом та у деталях. Я сказав прямо протилежне тому, що стверджує цей журналіст, а саме: я детально прояснив йому, що Хізб ут-Тахрір – це політична партія, яка керується методом Пророка Мухаммада ﷺ у справі несення заклику і у своєму прагненні відновити ісламський спосіб життя шляхом встановлення Халіфату. Даний метод представляє собою ідейно-політичне протистояння, яке виключає фізичні заходи, і тому Хізб не має ані військового, ані полу військового крила.   

Це дешева спроба представити, що існує деяке протиріччя між позиціями Хізб ут-Тахрір в Україні та Бейруті, що закликано очорнити імідж партії у ЗМІ та ввести в оману громадськість в Україні. Дана спроба іде врозріз з професіоналізмом та журналістською етикою в об’єктивній передачі інформації.  


Осман Баххаш
Керівник центрального медіа-офісу ХТ
№ 89/1434h
Понеділок, 10 Зу аль-Каада 1434 р.х.
16/09/2013

 

Головне меню