Тиран Казахстану саджає мусульманку у в'язницю терміном на п'ять років за її вимогу жити по шаріату Аллаха!

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Раніше 22.08.2013 центральний  інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір видав прес-реліз під назвою “Уряд Казахстану обвинувачує мусульманку в екстремізмі, а потім карає її по причині захисту нею свого чоловіка ”.

У тому прес-релізі розглядався судовий процес над Войтенковою Наталією, матір'ю трьох дітей і дружиною Галіуліна Рафіса (одного із членів Хізб ут-Тахрір в Казахстані). Суд у місті Астана прийняв 22.07.2013 стосовно Войтенкової Наталії міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту по обвинуваченню у “розповсюдженні прокламацій із закликом до екстремізму " згідно зі статтею 233 пункт 2 Кримінального кодексу Казахстану.

За даними газети (КазТАГ — Kaztag) той же суд у суботу 12.10.2013 засудив сестру Наталю до п'яти років позбавлення волі з відбуванням строку у виправній колонії, обвинувативши її у “пропаганді тероризму або екстремізму або публічних закликів до вчинення терористичних актів ”, передбачених у частині 1-233 статті 2 Кримінального кодексу YKRK. Причиною цього послугувало її звернення до громадськості, де говорилось про несправедливе рішення суду, який засудив її чоловіка до семи років тюремного ув'язнення через його думки, які він сповідує і закликає до них.

Як сказала суддя Сариаркінського районного суду №2 міста Астани Галина Билкілова, переслідування Наталії і її чоловіка почалися давно, коли у 2010 році по обвинуваченню у приналежності до Хізб ут-Тахрір її чоловіку було винесено вирок, що передбачає тюремне ув'язнення терміном на сім років.

Обґрунтування вироку було побудоване на зверненні Наталі до громадської  думки, у якому вона скаржилася на рішення суду, що засудив у 2010 році її чоловіка Галіуліна Рафіса до 7 років тюремного ув'язнення по обвинуваченню в приналежності до Хізб ут-Тахрір. В аудіо-зверненні, яке вийшло у світ із в'язниці, Рафіс звернувся до громадськості Казахстану, розповідаючи у ньому про звірячі методи поводження тюремної адміністрації із ув'язненими і особливо з мусульманами. У своєму зверненні він описує тиск на ув'язнених, жорстоке поводження, катування і приниження, які не дають їм можливість дотримуватися приписів Ісламу і здійснювати обряди поклоніння. Після цього несправедливого арешту у відношенні Рафіса служби безпеки стали переслідувати і Наталю, яка намагалася лиш усунути від чоловіка пригноблення шляхом звернення до громадськості з його проблемою, пояснюючи людям степінь несправедливості у відношенні нього з боку тиранів, які обвинуватили його на основі брехливих і сфабрикованих обвинувачень.

Улітку 2013 року режим відкрив проти його дружини Наталі судову справу і почав переслідувати її. У липні поточного року до неї було застосовано міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. Сьомого жовтня передбачалося засідання суду, але, як завжди, воно було відкладено на суботу 12.10.2013. Потім стрімко і у привертаючій до себе увагу формі відбулося судове засідання, на якому Наталю було засуджено до п'яти років тюремного ув'язнення. Її затримали прямо у залі суду, залишивши трьох неповнолітніх дітей без батьків і годувальника.

Наталю було затримано просто через те, що вона захищала свого чоловіка і вимагала його визволення, відкрито казала правду і заявляла про несправедливість, яка сталася з її чоловіком і родиною. Слово істини, сказане Наталією перед правителем-гнобителем, стало екстремістською дією!

Судова система в Казахстані корумпована і знаходиться під впливом президента Назарбаєва. Такі брудні справи як хабарництво і посередництво стали в тутешній судовій практиці звичайним явищем. Коли хтось, усвідомлюючи цей факт, починає говорити правду, вимагає викоренення корупції і розповідає людям про нестримну корупцію в державних органах і установах, влада бере його під контроль і переслідує. Якщо це мусульманин, то його просто обвинувачують в “екстремізмі ” або “тероризмі ” і саджають у в'язницю. Влада Казахстану сіє зло серед народу, розповсюджує корупцію і аморальність, перешкоджають тому, щоб людина була щирою і благородною.

Наталія не побоялася цих корумпованих суддів, сміливо заявила перед судом, що не вважає себе винуватою у своєму захисті родини і заявах про несправедливість уряду і вчиненні ним зла.

وَمَا نَقَمُوا مِنْهُمْ إِلا أَنْ يُؤْمِنُوا بِاللَّهِ الْعَزِيزِ الْحَمِيدِ

«Вони виміщали їм лише за те, що ті увірували в Аллаха Могутнього, Достохвального» (85:8).

Передається від Абу Хурайри, що Посланець Аллаха (мир йому і благословення) сказав: «Воістину Аллах сказав: «Я проголошую війну кожному, хто буде ворогувати з Моїм праведним рабом», (передав аль-Бухарі).


Центральний Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір
№ 100/1434h
Понеділок, 09 Зу аль-Хіджа 1434 г.х.
14/10/2013

Головне меню