Америка прикидається плачущим через бійню в Андіжані дев’ять років опісля!

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Посольство США в Узбекистані виступило із заявою у дев’яту річницю огидної жахаючої бійні, вчиненої тираном Узбекистану і його бандою в узбецькому місті Андижан у травні 2005 року. Тоді служби безпеки держави пролили кров демонстрантів, котрі вийшли з протестом проти катастрофічних умов життя і несправедливої політки режиму у відношенні них. Згідно із заявою американського посольства: «У пам'ять про події, що сталися в Андижані дев’ять років тому, США висловлюють найглибші співчуття усім жертвам трагедії, а також закликають до примирення і відповідальності з тим, щоб забезпечити дотримання прав громадян в ім’я стабільного і безпечного майбутнього».

Цими порожніми словами уряд США хоче танцювати на ранах і болі нашої умми в Узбекистані. Вона проливає крокодилові сльози по жертвах злочинця Карімова, без усіляких докорів сумління за сотні атак літаків «Waldron»  з Афганістану у Пакистан, Ємен і Сомалі. Не кажучи вже про її «почесну» культурну історію, якою пишається світ у в’язницях абу-Грейбу, Гуантанамо і Баграму. Не беручи до уваги її відоме колоніальне минуле у винищенні червоношкірих індійців, поневоленні африканців, застосуванні хімічних елементів та ядерної зброї, війни у В’єтнамі тощо.

Жахаюча бійня в Андижані, що пролила ріки крові демонстрантів, ніщо інше як заходи, вжиті проти невідомих для посольства Америки, яку цікавлять виключно ігри почуттями жертв і їх дітьми. І коли американський вовк ховає себе під шкурою ягня, у той час як зброя масового винищення невпинно продовжує сіяти хаос, вбивство і руїну в Іраку, Сирії і Афганістані, то розумієш істинну цитату вождя арабських поетів:

  • В один із днів лис вийшов на публіку у вбранні проповідника
  • І глибоко помиляється той, хто вважає, що у лиса є релігія

Європейський союз не поступається у цьому своєму братові-близнюку Америці. Так після формальних санкцій, які не втамовують ані голод, ані спрагу, ЄС отримав від Карімова дозвіл для своєї делегації на цілеспрямоване відвідання деяких ув’язнених. І тут радощам Союзу не було меж, забили барабани і голосно залунали горни, сповіщаючи про те, що її санкції принесли свої плоди. Але ми не чули жодного пояснення з приводу скасування Червоним хрестом своїх запланованих візитів, коли розкусив обман Карімова і його банди!  Що стосується правителів, то усі вони зайняті боротьбою з носіями заклику, що працюють над встановленням держави Халіфат, конкуруючи між собою у застосуванні диявольських трюків під час пригноблення носіїв заклику, не звертаючи уваги на долю своїх попередників – фараонів і тиранів!

О ісламська умма! Всевишній Аллах говорить:

وَقِفُوهُمْ إِنَّهُمْ مَسْئُولُونَ

«Зупиніть їх, вони повинні бути запитані» (37:24)

Жертви злочину фараона Карімова закликають до вашого сумління й віри. Вони кличуть вас заради Аллаха допомогти їм. У хадісі благородного Посланця Аллаха ﷺ говориться: «Імам - це щит, за яким б’ються і захищаються». Розпочніть із повною рішучістю серйозну діяльність по встановленню Халіфату і принесенню присяги амірові, щоб позбавитися від кайданів колоніалізму і його місцевих агентів, заслуживши славу в обох світах.


Осман Бахаш
Голова центрального інформаційного відділу Хізб ут-Тахрір
28 Раджабу 1435
2014/05/27

Головне меню