Тоталітарний китайський режим продовжує свою війну проти Ісламу

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Тоталітарний китайський режим продовжує свою війну проти Ісламу, розстрілюючи демонстрантів, які висловили обурення у зв’язку з арештом жінок і дівчат за носіння мусульманського одягу

Радіо «Вільна Азія» повідомило, що у вівторок 20 травня поліція Синьцзяну відкрила вогонь по сотнях учасників демонстрації протесту, яка складалася здебільшого з уйгурських мусульман, чоловіків і жінок, які виступали проти затримання місцевими органами влади у провінції Синьцзян декількох жінок і дівчат середніх шкіл за носіння мусульманського одягу у школі. Спочатку родини затриманих жінок і дівчат зібралися перед урядовими установами біля муніципалітету округу Аксу, вимагаючи їх негайного звільнення. Пізніше, протест збільшився у розмірах оскільки інші мешканці також приєдналися, щоб висловити своє обурення у зв’язку з арештами. За словами очевидців, до чотирьох осіб можливо було вбито і декілька поранено. Десятки протестувальників також були затримані поліцією.

Хізб ут-Тахрір вкрай засуджує дану злочинну дію тоталітарного китайського режиму проти невинних уйгурських мусульман, а також засуджує постійні нападки на ісламську діяльність у регіоні. Китайський уряд, очевидно, цинічно використав хибний, порушуючий почуття ярлик з «викоренення релігійного екстремізму і тероризму» у якості прикриття у цілях переслідування безжальної десятирічної кампанії. Ця безжальна кампанія завдає біль мусульманам Синьцзяну через ображання, релігійні репресії і насильницьку асиміляцію, щоб примусити їх відмовитися від своїх глибоких ісламських вірувань. Ця тактика містила у собі загальні рішучі заходи у відношенні бородатих чоловіків з числа уйгурських мусульман, а також заборону жінкам носити ісламський одяг в урядових установах і громадських місцях. Окрім того, режим заборонив приватну релігійну освіту, заборонив державним службовцям або особам до 18 років відвідувати мечеті, а також заборонив школярам, вчителям і урядовим робітникам поститися у місяць Рамадан. Як повідомлялося минулого року про те, що влада встановила китайський прапор над молитовною зоною у мечеті в Аксу, провінції Синцьзян, змушуючи уйгурських мусульман поклонятися йому під час здійснення молитви. А 16 квітня 2014 року, на урядовому сайті уїзду Шаяр в округу Синьцзян з’явилося повідомлення з обіцянкою грошової винагороди особам, які доповіли про прояв місцевими мешканцями особливої релігійної поведінки, у тому числі носіння «нестандартного одягу», маючи на увазі мусульманський одяг, носіння чоловіками бороди, застосування релігійних судів для вирішення суперечок, а також прибічність ісламським посадовим (ахкамам) у шлюбі та розлученні.

Поряд з усім цим, мусульмани Синьцзяну десятиріччями потерпають від дискримінації, репресій, безробіття і нужди через дискримінаційну політику з боку репресивного режиму, який править над ними з особливою жорстокістю і прагне маргіналізувати їх у власній країні. Це режим, який приводить обшуки і затримання уйгурських мусульман та змушує уйгурських мусульманок робити аборти, навіть будучи на 9 місяці вагітності. Лише за останній рік режим вбив десятки мусульман Синьцзяну.

Китайський уряд ясно розглядає постійно зростаючу прибічність уйгурських мусульман своїй релігії як загрозу своїм економічним інтересам у регіоні. Ми, Хізб ут-Тахрір, говоримо цьому тоталітарному режимові: «Якщо ви вважаєте, що ваші репресивні дії знищать Іслам чи перешкодять його росту у Східному Туркестані, то ви помиляєтеся. Не дивлячись на десятиріччя вашої репресивної політики, любов і прибічність мусульман до своїх ахкамів лише зросла. Окрім того, якщо ви вважаєте, що можете вести цю безжальну кампанію релігійних переслідувань для знищення Ісламу і мусульман без привернення уваги всього світу, то ви глибоко помиляєтеся. Ми в Хізб ут-Тахрір не будемо терпіти подібні злочини у відношенні до наших любих братів і сестер, навпаки, ми передамо усю цю інформацію до міжнародних засобів масової інформації і мусульманам в усіх частинах світу… Що стосується завтрашнього дню, то ви постанете перед судом для того, щоб бути запитаними з боку Халіфату, який неодмінно незабаром прийде, з волі Аллаха, через скоєні вами злочини і звірства!

О любі уйгурські мусульмани, брати і сестри! Ваше тяжке положення завдає біль нашим серцям. Саме тому ми працюємо не покладаючи рук задля встановлення держави Халіфат, яка зніме з вас пригноблення і буде знов забезпечувати безпеку і захист за допомогою Ісламських хукмів, як це було у минулому. Знайте, що ви набагато сильніше за своїх гнобителів, тому що з вами Аллах ﷻ, а той, хто має підтримку Аллаха ﷻ, буде завжди обдарований Його Перемогою. Тому ми закликаємо вас міцно триматися своєї релігії, бути вірними їй в усіх ваших справах і працювати задля встановлення Халіфату, адже лише у цій державі полягає ваш порятунок.


Жіноче відділення
Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
28 Раджаб 1435 р.х.
27-05-2014

Головне меню