Судове розбирання над сестрою Зульфією Амановою

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

قَدْ بَدَتِ الْبَغْضَاءُ مِنْ أَفْوَاهِهِمْ وَمَا تُخْفِي صُدُورُهُمْ أَكْبَرُ

«Ненависть вже проявилася у них на вустах, але в їх серцях криється іще більша ненависть» (3:118)

22 серпня 2014 р. відбувся судовий процес над сестрою Зульфією Амановою у будівлі обласного суду міста Ош, Киргізія. До складу судійської колегії увійшли Кубатов Аляр, Мірзабєков Булат та Абдулатіфов Алмаз, хоча до цього суддя Куджамкулов Рамадан виправдав цю сестру 01.06.2014. Їй було присуджено штраф у розмірі 50 тис. сом і умовно-дострокове звільнення на протязі одного року. Засідання було відкладене у зв’язку з відстрочкою у результаті повторної неявки слідчого та експертів. Засідання переносилося вісім разів починаючи з 13 травня минулого року. Усе це означає, що вони сміються та знущаються з Зульфії та її родини.

На попередньому слуханні, генеральний прокурор Рімкулова Айм, обвинуватила нашу сестру в екстремістській діяльності і попрохала суддю визнати її винною і покарати позбавленням волі на термін від 5-ти років.

Ми ставимо питання: це прагнення засудити сестру Зульфію та покарати її є особистим бажанням суддів та прокурора або ж це робиться за запитом злочинного режиму Узбекистану, який раніше викрав її батька, шахіда Аманова Хамідуллаха і піддавав його катуванням на протязі 14 років у в’язниці Узбекистану і після того як не змогли зломити його волю, звіряче вбили? Або це надходить від нового уряду в Киргизії, який прагне встати в одну лінію зі своїми сусідами у боротьбі проти Ісламу і мусульман, як той уряд, який з усією нахабністю утискає свій народ, уряд сприяє розповсюдженню алкоголю в житті людей, уряд штовхає свій народ до переселення у дальні країни заради пошуку кращого життя, уряд грає мускулами перед слабкими жінками, кидає їх у в’язниці, вбиває їх чоловіків і залишає дітей сиротами?

Ми вас запитуємо, на якій підставі ви обвинувачуєте нашу сестру Зульфію, яка боїться Аллаха Святого і Великого?! На якій підставі ви саджаєте до в’язниці нашу богобоязливу та чисту сестру? Хіба ви не знаєте, що піддавати мусульманок буд-якій справі, яка ображає їх, є храмом?! Аллах Всевишній попереджає у Своїй Благородній Книзі від того, щоб поносити віруючих чоловіків та жінок:

وَالَّذِينَ يُؤْذُونَ الْمُؤْمِنِينَ وَالْمُؤْمِنَاتِ بِغَيْرِ مَا اكْتَسَبُوا فَقَدِ احْتَمَلُوا بُهْتَانًا وَإِثْمًا مُبِينًا

А ті, які незаслуговано поносять віруючих чоловіків та віруючих жінок, звалюють на себе тягар наклепу і явного гріху» (33:58)

Ми попереджаємо вас, о судді, прокурори і тебе, Атамбаєв, словами Аллаха Всевишнього:

وَالَّذِينَ يُؤْذُونَ الْمُؤْمِنِينَ وَالْمُؤْمِنَاتِ بِغَيْرِ مَا اكْتَسَبُوا فَقَدِ احْتَمَلُوا بُهْتَانًا وَإِثْمًا مُبِينًا

«А ті, які незаслуговано поносять віруючих чоловіків та віруючих жінок, звалюють на себе тягар наклепу і явного гріху» (33:58)

Воістину, наша смілива сестра вимагає своє право! Вона вимагає повернути тіло її батька і покарати його вбивць! Це її право дане їй Всевишнім Творцем! Кров за кров! Ця її позиція заслуговує на усіляку повагу!

Воістину, ми запитуємо вас! Чому ви не несете відповідальності за злочинців, які зрадили нашого брата Аманова Хамідуллаха і дозволили його викрасти?! Чому ви своєчасно не зажадали випуску нашого брата Аманова Хамідуллаха, хоча ви були на посадах суддів та прокурорів?! Як ви можете мовчати про тих, які зазіхають на гідність слабкого мусульманина?... Як ви можете не прикладати і краплі зусиль, щоб  захистити його?! Воістину, мовчання на поношення віруючих чоловіків і жінок є великою несправедливістю і ввергає у глибоку пітьму гріху!

І в кінці ми кажемо, що Хізб ут-Тахрір впевнений у неминучості допомоги від Аллаха і встановленні Другої Праведної Держави Халіфат за методом пророкування… Халіфату, який сяятиме світлом істини та гідності… Цей Халіфат засудить на своєму суді усіх тиранів, які чинили несправедливо у відношенні до синів цієї Умми і вони отримають те, на що заслуговують…і це не складно для Аллаха.

وَيَوْمَئِذٍ يَفْرَحُ الْمُؤْمِنُونَ * بِنَصْرِ اللَّهِ يَنصُرُ مَن يَشَاء وَهُوَ الْعَزِيزُ الرَّحِيمُ

«Того дня віруючі зрадіють допомозі Аллаха. Він допомагає кому побажає. Він – Могутній, Милосердний» (30:4-5)


Центральний Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір
Вівторок, 30 Шавваль 1435 р.х.
26/08/2014

Головне меню