Покоління сирійських дітей, втрачене у війні, що зруйнувала мільйони життів!

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

«ООН проголосила у п’ятницю, що кількість сирійських біженців, які залишили свою країну рятуючись, перевищило 3 млн. осіб. Верховний комісар ООН зі справ біженців у своїй доповіді заявив, що криза з сирійськими біженцями перевершила сьогодні рекордне число у 3 млн біженців» вказавши на те, що «це число не включає в себе сотні тисяч сирійців, які залишили свою країну і не були зареєстровані серед біженців».

Війна у Сирії триває і кількість шахідів та поранених зростає… і зростає кількість біженців. Кількість зареєстрованих сирійських біженців досягла позначки у 2 млн. осіб менше року тому, а тепер досягла 3-х. Це не враховуючи міграції всередині країни, де кількість переселенців досягла 6,5 млн осіб. Усе разом означає, що близько 50% сирійців були вимушені залишити свої оселі у відповідності з доповіддю верховного комісара ООН.

Більша частина жертв з числа цих біженців – це жінки та діти. Війна спіткала 5,5 млн дітей, частина з яких живуть у Сирії, а частина у якості біженців у сусідніх країнах, а також іще 1,2 млн сирійських дітей живуть сьогодні у якості біженців у інших країнах, які їх прийняли, більша частина з яких не має доступу до освіти. Всередині країни 3 млн дітей не відвідують школи регулярно, оскільки 1/5 частину шкіл знищено, пошкоджено або використовується у військових цілях. У сусідніх країнах дітей-біженців усе частіше долучають до роботи, особливо у Йорданії та Лівані, у жахаючих умовах, в яких вони працюють по 12 годин на день і у нікчемних умовах експлуатуються небезпечним чином, без надання обладнання та гарантування безпеки, яке повинно їм відповідати. За цим слідують дитячі хвороби, якими вони усе частіше страждають, до чого ще приписуються їх спогади про війну та пошук притулку. Більша частина дітей-біженців залишили школи заради роботи, щоб прогодувати свої родини у зв’язку з відсутністю чоловіків. Дослідження, підготоване CARE у Йорданії у квітні минулого року показує, що 52% хлопчиків сирійців ходять до школи (у порівнянні з дівчатками, яких 62%). А в Лівані це число ще менше і досягає всього лише 30% сирійських дітей-біженців, які ходять до школи. Тому ми можемо уявити той тиск і травму, яку понесло ціле покоління дітей і підлітків у цих жахливих умовах, а також у результаті нездорового до них поводження, а часом і насилля, коли діти доводяться до того, що їм вже нічого втрачати!!

Воістину, сирійські діти замість того, щоб їх зустрічали так, як батько дбайливо зустрічає свого сина, замість того, щоб з ними поводилися так, як брат поводиться з братом із ніжністю, добротою та увагою… замість усього цього їх викидають на вулиці, де пропадає ї дитинство у жорстокості життя, губиться їх життя у результаті відсутності освіти…! Воістину, відсутність істинної турботи у підтримці жителям Сирії і виправдання використовувані для того, щоб не виконати свій борг у відношенні до біженців, на кшталт виправдання про велике збільшення кількості біженців або складність у здатності розмістити їх тощо… ці аргументи та підстави викрито і є кричущими. Тому, якщо б вони хотіли допомогти на справі, то подолали б ті труднощі, що перед ними!... Якщо б вони хотіли цього, то трохи підготувалися б до цього!

Що стосується міжнародних організацій у країнах мусульман, спрямованих на вирішення проблем сирійців, то воістину, їх рішення невірні, не виліковують страждання народу Сирії і не покращують їх положення. Воістину, справжня проблема криється в тому, що ці люди були витіснені зі своїх земель через несправедливість тирана, а вирішенням проблеми є його усунення для того, щоб жителі Сирії могли повернутися у свою країну, у свої оселі, у свої школи, будучи у затінку благородного, справедливого життя, у якому не правитиме тиран і корумпований режим не отримає влади, а правитимуть у ній кращі люди країни. Але цього не буде допоки володарі влади і захисту не розхитають їх крісла, не розіб’ють кайдани правителів-стражів закладених під час домовленості Сайкс-Піко, не проголосять Праведний Халіфат за методом пророкування, не нададуть допомоги жителям Сирії і не завдадуть відповідного удару по їх ворогу… Для Праведного Халіфату за методом пророкування буде важливим збереження гідності мусульманина, захист його крові, честі й віри… для нього буде важливою справою краща турбота про людей, а не вбивство і стягування податків.

أَفَحُكْمَ الْجَاهِلِيَّةِ يَبْغُونَ وَمَنْ أَحْسَنُ مِنَ اللّهِ حُكْمًا لِّقَوْمٍ يُوقِنُونَ

«Невже вони шукають суду часів невігластва? Чиї рішення можуть буде краще за рішення Аллаха для людей переконаних?» (5:50)


Центральний Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір
Вівторок, 07 Зуль-када 1435 р.х.
02/09/2014
№ 064/1435h

Головне меню