Заключна заява кампанії протесту під назвою «Карімов – ненависник Ісламу»

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Заключна заява кампанії протесту під назвою «Карімов – ненависник Ісламу», організованої Хізб ут-Тахрір перед посольством Узбекистану у Лондоні о суботі 20 Раджабу 1436 х. – 09.05.2015

Уряди західних країн чудово поінформовані про увесь список жорстоких злочинів, скоєних режимом тирана Карімова проти мусульман Узбекистану. Й організації із захисту прав людини у минулому підтвердили наявність послідовної політики катувань у в’язницях Карімова. Справа навіть дійшла до того, що організація Червоного Хреста заявила про призупинення відвідання нею в’язнів у в’язницях Карімова через перешкоди, розставлені перед ними режимом Карімова.

Директор Міжнародного комітету Червоного Хреста Ів Даккор проголосив 11.04.2013 про відмову Міжнародного комітету бути лжесвідком огидної практики режимних псів, заявивши, що режим гальмує роботу комісії, яка не була у змозі проводити візити до в’язниць. Країни Європейського Союзу на початку 2009 року для скасування санкцій, введених проти режиму Карімова, скористувалися тим приводом, що режим Карімова дозволив Червоному Хресту здійснювати відвідини, щоб переконатися в умовах утримання в’язнів. Європейський Союз віддав перевагу тому, щоб Червоний Хрест не оприлюднював чорний список практики тортур в Узбекистані. Також Комітет ООН проти тортур підтвердив у своїй доповіді від 14.11.2013 періодичні порушення процедури утримання в’язнів режимом Карімова і навіть заявив, що ці порушення є постійною системною політикою режиму (тобто це – не окремі, ізольовані інциденти). Комісія порівняла практику тортур у в’язницях Узбекистану з тією, яка застосовувалася в епоху Сталіна з метою отримання зізнань, які використовувалися для засудження та винесення жорстоких вироків у відношенні затриманих. Комісія також підтвердила загибель деяких затриманих у результаті тортур, а також застосування режимом практики продовження термінів тюремного ув’язнення під вигаданими приводами, і викрила підробленість судів, які є слухняним інструментом в руках Карімова для застосування найжорстокіших тортур. Вона викрила те, що підписані режимом Карімова домовленості, які забороняють катування в’язнів, не коштують і чорнил, витрачених на підпис, а навпаки – це всього лише спроба ввести в оману громадську думку і переконати всіх, неначе режим Карімова дотримується міжнародних конвенцій.

Проте, лідери європейських країн та США ухвалили з цього питання «глуху» політику. Вони заткнули свої вуха перед усіма неспростовними доказами та встановленими фактами. Це і не дивно, оскільки їх політика побудована на принципі Макіавеллі: «Мета виправдовує засоби», - а також через те, що метою цих правителів є поневолення своїх народів в інтересах групи з представників впливових кіл, не кажучи вже про дотримання колоніальної політики, спрямованої на розграбування багатств колоній (які отримали формальну незалежність). А тому усі речі мають у них виправдання, як наприклад, підтримка тиранів-злочинців в Узбекистані та в інших мусульманських країнах. Розповсюдився сморід скандалів про секретні в’язниці американської розвідки та про співучасть з нею європейських розвідок у застосуванні варварських способів розслідування, які перевершили у жорстокості навіть сумнозвісні тортури інквізиції Середніх віків.

Коли ж правителі бажають пригноблення своїх суперників (супротивників), то їм варто лише підняти гасло «боротьби з тероризмом», який виправдовує створення атмосфери страху в країні. Дане гасло використовується ними для запобігання можливості скаржникам відкрито заявляти про свої скарги або претензії у відношенні відповідальних осіб (посадовців) і для виправдання пригноблення кожного, хто замислюється або закликає до визволення від панівного режиму та рабства, введеного правителями Росії та західних країн. Розв’язування приводу боротьби з тероризмом дозволяє безглуздим законам навмисно привертати до кримінальної відповідальності за так звану «екстремістську ідеологію», навіть якщо це – книги молитов, висловлювання Пророка ﷺ тощо. Адже метою закону про боротьбу з тероризмом є зміцнення влади (в Узбекистані, в Росії або в інших країнах Центральної Азії) у вигляді пригноблення будь-якої опозиції або заклику до зміни та звільнення країни від панування банд, які легалізували свій тероризм під прикриттям закону. Таким чином, Карімов не зустрів того, хто привів би його до відповідальності ані за різанину в Андіжані 13 травня 2005 року, яка забрала життя більше ніж 7000 мусульман, ані за те, що було до або після цього з жорстокої практики в узбецьких в’язницях. Як і не зустрів він того, хто спитав би його: чому він вигнав правозахисні організації та пригноблював їх активістів, перешкоджаючи навіть роботі Червоного Хреста. Усе це означає, що правителі Росії та Заходу є співучасниками Карімова у цих злочинах, як і виникає питання про причини мовчанки західного суспільства відносно такої практики. Однак люди на Заході обдурені вивертами західної розвідки, яка не припиняє час від часу нагадувати їм про удавану терористичну загрозу.

Хізб ут-Тахрір виступив проти злочинності тирана Карімова та узявся за розкриття його злочинів, не боячись у цьому нікого, окрім Великого та Всемогутнього Аллаха. Хізб дотримується у своїй діяльності методу Посланця ﷺ у виголошенні слова істини та у звіті правителів-тиранів, як про це говориться у хадісі: «Пан усіх шахідів – Хамза ібн Абд аль-Мутталіб і кожний, хто постав перед несправедливим правителем, спонукав його до добра, спробував втримати його від зла і був вбитий ним за це». Члени Хізбу, їх родини та їх прибічники понесли жертви, від яких трясуться гори, але, разом з цим, жоден з інформаційних каналів не пішов їм на зустріч у справі протистояння тиранії.

Сьогодні ми прийшли сюди, щоб проголосити про завершення початої Хізб ут-Тахрір всесвітньої кампанії під назвою «Карімов – ненависник Ісламу». А тому ми відправляємо звідси своє послання:

– Нашим улюбленим братам з числа носіїв заклику у в’язницях тирана Карімова, а також їх родинам і їх близьким. Ми голосно заявляємо: ми – з вами у наших серцях, прохаємо Аллаха про вас у своїх молитвах вранці і ввечері. Хай віддасть вам Аллах від нас і від усього Ісламу і мусульман найкращою відплатою. Ви прокреслили своєю стійкістю та жертвами сторінки світла, які будуть заступниками для вас, з волі Аллаха, перед вашим Господом того дня, коли не допоможуть ані майно, ані діти, й Умма засвідчить про вас. Ми закликаємо до вас: будьте терплячими і радійте звістці Посланця ﷺ, сказаній родині Ясира: «Будьте терплячими, о родина Ясира, воістину, обіцянка вам – Рай». Так будьте ж терплячими, о носії істинного заклику, воістину, обіцянка вам – Рай, з волі Аллаха! Знайте, що кожному припису – його час, і що Аллах виконає свою обіцянку для вас. І можливо, це станеться незабаром.

–Наше послання Ісламській Уммі: Всевишній Аллах зобов’язав мусульманина допомагати брату мусульманину. Він каже:

وَإِنِ اسْتَنْصَرُوكُمْ فِي الدِّينِ فَعَلَيْكُمُ النَّصْرُ

«Якщо вони попрохають вас про допомогу у справах релігії, то ви повинні допомогти» (8:72).

І Посланець Аллаха ﷺ сказав: «Мусульманин мусульманину – брат, він не буде пригноблювати його і не зрадить. Хто ж надасть допомогу своєму брату у його потребі, тому й Аллах надасть допомогу у його потребі, хто позбавить мусульманина від труднощів, того Аллах позбавить від труднощів у день Суду». Й у іншому хадісі він ﷺ сказав: «Звільнюйте полоненого» (прим.: мусульманина, який потрапив у полон до невірних). А тому Шаріат вимагає від вас допомогти вашим пригнобленим братам в Узбекистані та в інших мусульманських країнах.

–Зокрема ми звертаємо свій поклик до керівників армій, оскільки ви – володарі сили та спроможності перемогти. Знайте, що Аллах надасть допомогу своїй релігії і виконає свою обіцянку, і що ви встанете перед Ним у день Суду і будете давати звіт за усі свої гарні та погані справи. Так нехай же не обдурить вас мирське життя! Прагніть до Раю, ширина якого дорівнює ширині небес і землі! Ви відчуваєте, що земля уходить з-під ніг тиранів, так встаньте ж у ряди Умми і допоможіть релігії Аллаха, і тоді ви набудете вдоволення свого Господа, велич в обох світах і молитви янголів за вас. А якщо ви відвернетеся, то це жодним чином не послабить Аллаха!

– Ми звертаємо наше послання до володарів ясних розумів на Заході: не будьте мовчазними співучасниками злочинів, які чиняться вашими керівниками на підтримку диктатора Узбекистану, коли вони заплющують очі на злочини, які скоюють його кати, багаторазово підтверджені та відомі у першу чергу вашим правителям.

О Аллах! Надай свою милість та великодушність нашим пригнобленим братам у в’язницях узбецького тирана. Допоможи їм своїм янголами та своєю армією, про які не знає ніхто, окрім Тебе! І спрямуй нас до того, що Ти любиш і чим будеш вдоволений, адже Ти – Господь наш і Ти – найкращий опікун!


Усман Баххаш
Голова Центрального Інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Субота, 20 Раджабу 1436 р.х.
09.05.2015
№ 042/1436h

Головне меню