Тиранічний режим Рахмона збільшує свої лиходійства у відношенні до членів Хізб ут-Тахрір

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Спочатку 16 років, потім ще 23 роки позбавлення волі: тиранічний режим Рахмона збільшує свої лиходійства у відношенні до членів Хізб ут-Тахрір

Днями Вахдатський районний суд у режимі суворої секретності виніс обвинувальні вироки за ст.189 ч.2, ст.307 ч.1, ст.307 ч.1, ст.307 ч.2 Кримінального кодексу Республіки Таджикистан у відношенні дванадцяти вже ув’язнених членів Хізб ут-Тахрір, додавши до їх термінів від 16-ти до 23-х років позбавлення волі. Це:

1. Хуршид Ахроров
2. Толіб Очілов
3.  Абдувалі Холмірзоєв
4.  Аліжон Дадабоєв
5.  Мерожидін Кодіров
6.  Іброхімбек Махмудов
7.  Собір Абдулхамідов
8.  Кієміддін Сафаров
9.  Бозоров Абдухолік
10.  Ортіков Ахмаджон
11.  Абдусаттор Махмудов
12.  Абдусалох Бобохонов.

Кожен з них був початково засуджений до позбавлення волі від 10-ти до 16-ти років, і до того часу вони вже відбули значну частину свого терміну у сумнозвісній колонії режиму Рахмона № 2/3 «Цегляний». Новий вирок був зачитаний безпосередньо у колонії.

Формальною підставою для вироку було назване порушення ув’язненими тюремного режиму: обвинувачення заявляло про те, що у членів Хізб ут-Тахрір було знайдено заборонені предмети – 7 телефонів, 41 сім-карта, 11 навушників, 1 відеокамера, 3 МЗ3-плеєри, 28 флеш-карт та 6 USB-карт пам’яті, які вони використали для ведення ісламського заклику, закликаючи мусульман приєднатися до діяльності з відродження Халіфату. За такий «злочин» прокурор Вахдатського району Зовкіддін Нумонов початково запрошував у суду покарання для обвинувачуваних у вигляді позбавлення волі від 22-х до 27-ми років, хай знищить Аллах його і його власників.

Єдиною причиною для винесення таких страшних вироків із захмарними термінами позбавлення волі є те, що самовіддані проповідники не залишили своїх позицій, а навпаки, продовжили справу розповсюдження ісламського заклику навіть у місцях позбавлення волі. Влада Таджикистану боїться думок Хізб ут-Тахрір, боїться членів цієї партії і навіть боїться звільнити тих, хто вже відбув свої терміни, і даний випадок є далеко не першим у своєму роді. Таджицька влада вже давно взяла на озброєння додавання терміну позбавлення волі вже й так ув’язненим мусульманам.

Посилення тиску на Іслам і мусульман (і зокрема – на закликаючих із них) – це тільки передвісники скорої перемоги Ісламу і неминучої поразки його ворогів, крок відчаю, який демонструє безсилля тиранів-беззаконників. Ми прохаємо в Аллаха терпіння для наших братів – представників авангарду Ісламської Умми, які демонструють позиції, якими вдоволені Аллах і Його Посланець ﷺ, і роблять вчинки, гідні наслідування та захвату, продовжуючи справу пророків. І до чого ж чудове їх положення перед їх Господом!

Всевишній Аллах сказав:

مِنَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ ۖ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَىٰ نَحْبَهُ وَمِنْهُمْ مَنْ يَنْتَظِرُ ۖ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِيلًا

«Серед віруючих є мужі, які вірні заповіту, який вони уклали з Аллахом. Серед них є такі, які вже виконали свої зобов’язання, і такі, які ще очікують, але ніяк не зраджують своєму заповіту» (33:23).


Співробітник Центрального Медіа Офісу Хізб ут-Тахрір
Хамзін Ельдар
29.07.2015

Головне меню