У Китаї прийнятий новий антиекстремістський закон, який є продовженням жорсткої кампанії по викоріненню ісламської ідентичності жінок-мусульманок та їх дітей у провінції Сіньцзян

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

 

Засліплений своєю ненавистю до Ісламу , Китай підсилив свою жорстку війну проти ісламських переконань уйгурських мусульман Сіньцзяна.

1 квітня 2017 року був прийнятий закон про «Боротьбу з екстремізмом», який знов замахується на ісламську ідентичність мусульманських жінок та їх дітей, а також мусульман-уйгурів у цілому. Стаття 9 даного нового закону забороняє «використовувати релігійні ритуали під час процедур укладання шлюбу, розлучення, поховання та успадкування, відмовлятись від перегляду та прослухування державного телебачення та радіопередач, носити одяг, що закриває обличчя , відпускати довгі бороди, давати дітям імена, які асоціюються з релігією і, таким чином, провокують релігійний екстремізм, виступати проти або перешкоджати здійсненню державної політики контролю над народжуваністю» та багато інших заборон.

Стаття 7 закону обіцяє «грошові винагороди окремим особам та закладам, які ефективно сприяють боротьбі проти екстремістських релігійних тенденцій та успішно здійснюють їх остаточне викорінення». Наприклад, за повідомлення про жінку з закритим обличчям або про чоловіка з довгою бородою передбачена винагорода у тисячу юанів (приблизно 275 євро). Згаданий новий закон в основному виражає те, що проповідування, пропаганда або здійснення основних ісламських ідей або практик буде розглядатись як прояв «виключно релігійного екстремізму», а держава «буде переслідувати та карати тих, хто веде цю діяльність та практику», та «знищувати противників» державної політики.

Очевидно, що цей наказ скерований на стирання ісламської ідентичності мусульманських жінок та майбутніх поколінь мусульман Сіньцзяна,а також їх ісламської культури за допомогою пов’язування основних ісламських думок та постанов з екстремізмом та наклеювання ярлика екстреміста та потенційного терориста на будь-якого віруючого, який відкидає даний закон. Окрім того, усього за два дні до прийняття цього закону, 30 березня, міжнародні засоби масової інформації повідомили, що китайські війська, які тероризують мусульман, провели масовані військові операції у містах, селах у районах Хотана, Кашкара та Аксу. Вони проводили рейду у домах, на робочих місцях та буквально втручались в усі сфери життя уйгурів-мусульман, конфісковували примірники Корану , релігійні книги, аудіо-та відеоматеріали релігійного змісту, у тому числі — жіночі мусульманські сукні, а також публічно знищували усе це, спалюючи на площах. Вже з 2015 року державні службовці, викладачі та студенти не можуть поститися у місяць Рамадан та брати участь у колективному богослужінні, дітям у віці до 18 років заборонено ходити у мечеті, а в ісламських школах спостерігаються суворі переслідування. Більше того , екстремістський китайський режим у минулому році об’явив, що буде запроваджувати нові правила освіти у Сіньцзяні, за порушення яких будуть каратись батьки, які заохочують своїх дітей до релігійної діяльності або примушують їх носити ісламський одяг. Цей жорстокий режим навіть проводив примусові стерилізації та аборти в уйгурських жінок-мусульманок, намагаючись зупинити ріст численності майбутнього мусульманського населення Сіньцзяна.

Введення у дію нового закону відбулось прямо напередодні візиту китайського лідера Сі Цзіньпіна у США 6 квітня 2017 року та його зустрічі з президентом Дональдом Трампом, вказуючи на впевненість китайського режиму у схваленні заборон західними державами, незалежно від їх порожньої риторики про захист релігійних свобод та прав людини . Це не дивно, оскільки антимусульманська політика Пекіну відображає дії, що вживаються багатьма західними світськими державами проти ісламських переконань власних мусульманських общин для дистанціювання їх від релігії під брехливим приводом «антиекстремістських» заходів.

О мусульмани! Проти ваших братів та сестер — мусульман Сіньцзяна — проводиться культурний геноцид, щоб стерти усі сліди їх ісламської культури і спадщини і нав’язати їм куфр. Дійсно, ця інтенсивна програма скерована на те, щоб примусити мусульман та їх дітей відмовитись від своєї ісламської ідентичності за допомогою репресивних «антиекстремістських» законів та заборон на ісламську практику, таку як ісламський одяг, а це — така ж практика, яка застосовується і в Америці , та в інших державах по усьому світу . У ворогів Ісламу розв’язані руки для його вільної атаки через відсутність Халіфату, який є єдиною державою, здатною захищати ісламські закони, а у майбутньому — підтримувати віруючих у виконанні їх ісламських зобов’язань та рішень . І тому ми закликаємо вас, о мусульмани, активізувати свої зусилля для відновлення Халіфату за методом пророцтва, який порятує віру мусульман як у Китаї, так і в усьому світі.

Жіноче відділення Центрального інформаційного офісу Хізбут-Тахрір
12 Раджаба1438р.х.
09.04.2017 р.

 

Головне меню