У Сирії продовжує литись невинна кров!

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

О суботі 15.04.2017 внаслідок підриву смертником колони автобусів на стоянці у районі Рашідін к заходу від Алеппо загинуло біля 125 людей, більшість із них — жителі Фуа та Кефрая.

Серед загиблих — 68 дітей. Автобуси з людьми направлялись подалі від цих поселень. За словами директора «Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини», число загиблих як і колись, росте внаслідок наявності сотень поранених.

Асадівський режим та його союзники з часу початку революції слідували політиці нав’язування перемир’їв як узагальнюючих термінів, що ставлять на меті приховати гірку реальність, яка почалась з безперервних бомбардувань та блокади тисяч мирних жителів, щоб примусити їх, врешті решт, підкоритися політиці насильницького переміщення. Так, з 2013 року режим відкрито та публічно надає вибір жителям осаджених ним міст та сіл: або голод та геноцид, або евакуація та переміщення. Це робиться для того, щоб іще більше нагнітати положення, що склалося з кінця минулого року, коли десятки жителів Алеппо були переміщені, і вони досі страждають від наслідків цього вимушеного переміщення, найбільш яскравим із яких є нестача гуманітарної допомоги та проживання у тимчасових неофіційних таборах. Це робиться для того, щоб, врешті решт, нав’язати хвилю переміщень і околиці столиці — Дамаска.

Це вибух пролунав, щоб погубити жінок та дітей, які були вимушені жити в осаді протягом багатьох років або покинути свої дома та міста, виїхавши на цих автобусах. Згідно з «угодою чотирьох міст» було прийнято рішення про евакуацію у два етапи усіх жителів Фуа та Кефрая (число яких досягає 16 тисяч людей), осаджених з 2015 року озброєними угрупуваннями. І це робилось в обмін на надання коридору для виходу усім бажаючим жителям Мадая та Забадані, осадженим режимом та іранськими бойовиками «Хізбалли» ось вже протягом трьох років.

Невинні громадянські особи, осаджені протягом багатьох років, стали м’ячем, що розігрується між двома сторонами: озброєними угрупуваннями, які зробили себе заручниками просунення політичного проекту згідно з порядком денним та турботою невірних західних країн, і між жорстким маріонетковим режимом та його союзниками із числа представників Ірану та його бойовиків. І ці дві сторони вирішують: або надати свободу осадженим та випустити їх під приводом угоди про перемир’я , щоб у них почався етап страждань від переміщень та евакуації багатьох родин, або ж продовжити їх осаду та позбавлення самих основних життєвих потреб, щоб над дітьми, жінками та старими нависла примара голодної смерті.

Жителі Шаму стали свідками трагедій та страждань внаслідок цієї жорсткої війни, об’явленої сирійським тираном проти свого повсталого народу. Війна потягла за собою осаду багатьох областей усіма сторонами конфлікту та неодноразові евакуації десятків тисяч мирних жителів, а також привела до загибелі більше 320 тисяч людей та переміщенню мільйонів всередині та за межі країни на додаток до тисячам зниклих без вісті та затриманих осіб.

Невже країни світу на чолі з Америкою не наситились пролиттям крові наших дітей та переміщенням наших жінок?! З одного боку, вони об’єднуються та б’ють разом єдиним залізним кулаком, а з іншого — зображають ворожнечу між собою, щоб сісти за стіл переговорів, нібито нічого не відбувається… І ось вже масові вбивства, вибухи бомб та бої на місцях, що підсилюються, і у той же час — конференції та переговори, що почастішали — усе це стало буденністю різноманітних сторін у конфлікті за владу, щоб нав’язати свої умови та підкорити супротивників.

Невже мусульманські вчені та армії не усвідомили гостру потребу Ісламської Умми в них?! Не усвідомили, що вони повинні вийти із табору маріонеток та примкнути до табору їх Умми, щоб скерувати її та вирушити разом з нею у бік втілення Шаріату Аллаха замість законів невір’я за допомогою Другого Праведного Халіфату за методом пророцтва?!

Всевишній Аллах сказав:

أَفَحُكْمَ الْجَاهِلِيَّةِ يَبْغُونَ وَمَنْ أَحْسَنُ مِنَ اللَّهِ حُكْمًا لِقَوْمٍ يُوقِنُونَ

«Невже вони шукають суду часів невігластва? Чиї рішення можуть бути краще рішень Аллаха для людей переконаних?» (5:50).


Центральний Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір
Четвер, 23 Раджаба 1438 р.х.
20.04.2017 р.
№ 041/1438h

Головне меню