Стартувала кампанія жіночого відділу ЦІО Хізб ут-Тахрір «Діти Ємену: жертви забутої війни»

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Жіночий відділ Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір почав акцію під назвою «Діти Ємену: жертви забутої війни». Мета акції — притягти увагу міжнародної спільноти до трагічного лихого стану мільйонів єменських дітлахів, які стикнулися з жахливою гуманітарною кризою через жорстоку війну, що охопила їх країну.

Вже більше двох років невинні діти стали основними жертвами війни , що залишає за собою розруху та загибель для усього народу. Гуманітарні організації назвали дану катастрофу «Дитячою кризою» через те, що саме на дітей припадає основна важкість конфлікту. За даними ООН, 80% дітей в Ємені у справжній час відчайдушно потребують гуманітарної допомоги . Внаслідок повітряної та морської блокад з боку сторони коаліції, очолюваної Саудівською Аравією, та триваючих бойових дій навколо ключових портів у містах Аден та Ходейда 17 мільйонів людей стикнулись з масовим голодом, причому 2,2 мільйони дітей страждають прямо зараз від гострого недоїдання. Війна викликала знищення інфраструктури, охорони здоров’я, систем водопостачання та каналізації, внаслідок чого 7 мільйонів дітей залишились без належної медичної допомоги, а 8 мільйонів дітей не мають доступу до чистої війни та позбавлені санітарних умов.

З іншого боку, в Ємені спостерігається найбільш масштабний спалах холери на планеті. За даними гуманітарних організацій , більше ніж 450 тисяч людей, не менш половини із яких — діти, знаходяться під підозрою у тому, що вони хворі на холеру. На даний момент завізовано 2000 випадків смерті внаслідок захворювання, від якого можна було б врятуватись, і чверть померлих від нього склали діти. Міжнародні організації , такі як дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) та британський фонд «SavetheChildren» («Врятуємо дітей»), попереджають, що кожні 35 секунд в Ємені заражається холерою одна дитина , а кожні 10 хвилин гине іще одна дитина у віці 5 років. 26 липня Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Всесвітня продовольча програма (ВПП) та Всесвітня організація охорони здоров’я (ВОЗ) у спільній заяві проголосили про те, що Ємен стикнувся з «гіршою епідемією холери в умовах найбільш крупної гуманітарної кризи у світі». На додаток до цього лиха 4000 дітей були вбиті або поранені безпосередньо внаслідок жорстокої війни, якій поки не видно кінця!

Поруч із цим, дана кампанія жіночого відділу скерована на те, щоб показати, що цей жах — зовсім не міжмазхабний конфлікт, не війна з «тероризмом», не міжусобиця між регіональними силами лише заради досягнення своїх егоїстичних політичних амбіцій , а навпаки, це — війна світових колонізаторів, Британії та Америки, за Ємен; саме вони підпитують бійню через своїх місцевих правителів-агентів заради іще більшого росту свого впливу у цій стратегічній країні. З цієї причини пролиття невинної крові єменських дітей відбувається заради егоїстичних інтересів місцевих учасників цієї боротьби та інтересів Америки та Англії, які стоять за ними, та також заради користі морально занепалих виробників зброї, для яких різанина, голод та величезні страждання єменських дітей — доволі прийнятна ціна за фінансові та політичні користі! Це пояснює, чому західні імперіалістичні уряди та решта частини міжнародної спільноти настільки позбавлені якої-небудь політичної волі припинити цю руйнівну війну , чому висвітлення даного конфлікту у ЗМІ відбувається вкрай пасивно, що призвело до того, що єменська війн стала «забутою»!

У рамках кампанії «Діти Ємену: жертви забутої війни» ми звернемось з вимогою припинити цю заборонену Ісламом війну, в якій брат вбиває брата. Ми будемо закликати мусульман, їх вчених та армії діяти для швидшого встановлення Праведного Халіфату за методом пророцтва, бо лише він здатен покласти край колоніальному втручанню у наші країни та зупинити міжмазхабну фітну, яка стала класичним інструментом Заходу для здійснення своїх політичних інтересів. Халіфат зітре штучно розкреслені між нами кордони та припинить нашу міжусобицю та взаємне непорозуміння, викликані десятиріччями секуляристського правління. І нарешті, ця акція відродить у розумах пам’ять славетної історії часів безпеки та стабільності, якими насолоджувалась єменська земля, будучи під ісламським правлінням Халіфату, а також роз’яснить те, як Халіфат вирішить нинішні проблеми, які звалилися на єменських дітлахів та їх родини. Ми закликаємо вас підтримати цю важливу кампанію та слідкувати за нею на нашій сторінці у facebook

Керівник жіночого відділу Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Д-р Нісрін Наваз
Неділя, 28 Зуль-каъда 1438р.х.
20.08.2017 р.

Головне меню