Тиран Каримов помер, але режим залишився!

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Починаючи з раннього ранку 14 листопада 2017 р. у столиці Узбекистану Ташкенті почались масові обшуки у домах мусульман, так або інакше пов’язані з політичною партією «Хізб ут-Тахрір». На протязі декількох днів було затримано біля 80 мусульман. Після тривалих допитів про участь у Хізбі семеро із них були заарештовані.

Затримані є родичами одного із перших шахідів Хізб ут-Тахрір в Узбекистані Фархада Усманова, нехай помилує його Аллах. Зокрема, був заарештований його син Аятулло Усманов. Також були заарештовані його родичі: Узакова Насіба,її донька з чоловіком та їх сином Мухаммадом Аміном. Усі вони були розташовані у підвалах УВС м. Ташкент. Більше тижня їм не дозволялось бачитись з ким-небудь, навіть з адвокатами, так само як їм не дозволяли отримати їжу та одяг.

16 листопада органи внутрішніх справ від імені співробітників Ешангузарського РВВС Ташкенту Нуріддінова Іброхіма, а також слідчого Сухроба Бахромовича провели обшук у домі родини Ділдори Агзамової, після чого її син Насруллох був затриманий. З миті затримання і до сьогоднішнього дня вона не може отримати ніякої інформації про те, де знаходиться її син, хоча слідчий Сухроб Бахромович обіцяв матері Насруллоха, що її син повернеться на протязі години. Окрім того, немає інформації про Рашодова Мухаммада Абдукарімовича, заарештованого Учтепинським РВВС Ташкенту більше тижня назад.

Ця обшуки та арешти, а також той факт, що члени Хізб ут-Тахрир, засуджені до двадцяти років позбавлення волі, досі сидять у в’язницях Узбекистану, ясно вказують на те, що зі смертю Карімова у країні не сталося змінень і режим продовжує свої злочини.

Новий президент Узбекистану Шавкат Мірзійоєв, щоб позбутися від санкцій, накладених з боку світової спільноти на Узбекистан у часи правління Карімова, намагається обдурити народ та світову спільноту тим, що він нібито змінює політичний курс держави. В Узбекистані побували так звані «правозахисні організації», представники ООН по правам людини, високопосадові чиновники із ЄС, проводились міжнародні конференції та багато іншого,але усе це марно.

У в’язницях Узбекистану при мовчазному схваленні усіх вищезгаданих організацій та держав тривають тортури та вбивства мусульман, переслідуються мусульманські жінки, які навіть не можуть носити хіджаб через страх перед арештами та утисканнями. Одна із матерів засуджених говорить, що їх доньок піддають катуванням у в’язниці, наливаючи кип’яток на їх геніталії лише тому, що вони роблять намаз, як це нещодавно сталося у в’язниці № 64/46 у м. Навої.

Шановні мусульмани Узбекистану! Наш покровитель — Аллах. Наш пророк — Мухаммад ﷺ. Наша релігія — Іслам. Наш порятунок та велич — лише в Ісламі. Не бійтесь тирана та його прислужників. Всевишній Аллах — з нами. Поспішайте зруйнувати цей тиранічний режим. Примкніть до Хізба та працюйте разом з ним для встановлення Халіфату за методом пророцтва, в якому полягає ваш порятунок, відродження та велич!

Центральний інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір
Понеділок, 9 Рабиъ уль-авваль 1439 р.х.
27.11.2017 р.

Головне меню