Відкрите звернення до муфтію та вченим Сулатанту Оман

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Мусульманським вченим у Султанаті Оман, зокрема — шановному муфтію Ахмаду ібн Хамду аль-Халілі.

Мир вам, милость Аллаха і Його благословення!

Вивів Муслім у своєму «Сахіху», у главі «Гідність жителів Оману» від Абу аль-Вазі Джабіра ібн Амра ар-Расібі, який чув, як Абу Барза сказав: «Посланець Аллаха ﷺ відправив чоловіка в один із районів арабів, де його потім облаяли і побили. Він повернувся до Посланця Аллаха ﷺ і оповістив його про те,що трапилось. Тоді Посланець Аллаха ﷺ сказав:

لَوْ أَنَّ أَهْلَ عُمَانَ أَتَيْتَ مَا سَبُّوكَ وَلَا ضَرَبُوكَ

«Якщо б ти пішов до жителів Оману, то вони б тебе не облаяли і не побили».

Нехай помилує вас Аллах! Подивіться на кращу думку, яку мав Посланець Аллаха ﷺ до жителів Оману, знаючи їх благо і доброту... Ми від імені Хізб ут-Тахрір зокрема, і від імені Ісламської Умми — у цілому, у т.ч. — від жителів Оману, закликаємо вас підтримувати кращу думку про вас з боку Умми, як це було раніше, як закликаємо вас виконати свій обов’язок, свою відповідальність, яку поклав Аллах на вчених як аманат. Обов’язок цей полягає у тому, щоб ви притягли до відповіді правителів, заборонили їм коїти несправедливість і вказали їм на прямий шлях.

Нещодавно надійшли новини про заяви міністра закордонних справ Оману про те, що «Ізраїль» хвилюється за своє майбутнє, що араби повинні заспокоїти «Ізраїль» і розвіяти його страхи. Ці заяви і передуючі ним запрошення правителями Оману злочинця Нетаньяху вказують на те, що ці правителі зовсім не соромляться Аллаха і Його рабів. Вони відкрито, посеред білого дня заявляють про змову з ворогами мусульман і з єврейським утворенням, бажаючи зміцнити присутність цього окупаційного утворення у Палестині, більше того, почали зображати із насильника і окупанта якусь жертву, яка потребує співчуття і жалості!

Вчені і шейхи Оману, у т.ч. і Ви муфтій, користуються повагою і цінуються жителями Оману, як і мають хорошу репутацію в усій Уммі. Не зраджуйте наданої вам довіри і подайте правильний приклад того, як треба говорити істину, не боячись заради Аллаха докорів. Ваш шаріатський обов’язок полягає у тому, щоб відкрито виступити з засудженням цього вчинку правителів і офіційно заявити про свою непричетність до того, що вони витворяють, до того, як вони нормалізують відносини з єврейськими окупантами, до того, як вони здають їм Палестину і благословенну мечеть аль-Акса, до того, як вони приймають єврейських окупантів у себе у гостях, ідуть з ними на зближення і намагаються виставити їх жертвами, хоча ці євреї і є насильники, вбивці і агресори... Вчиняйте так, як велено Посланцем Аллаха ﷺ, який сказав:

أَفْضَلُ الْجِهَادِ مَنْ قَالَ كَلِمَةَ حَقٍّ عِنْدَ سُلْطَانٍ جَائِرٍ

«Кращим джихадом є сказати слово істини перед несправедливим правителем» (ат-Тірмізі, Абу Дауд та Ібн Маджа).

Мовчання вчених щодо тиранії та їх зрадництво використовується правителями для виправдання їх власного зрадництва і зміцнення своїх режимів, які не мають ніяких коренів в ісламській акиді і суперечать їй. Цим правителям байдужі почуття ісламських народів. Єдине, що їх турбує, це виконання наказів Заходу, зміцнення його контролю над країнами мусульман, над самими мусульманами, і одночасно боротьба проти Ісламу і бажання не допускати його оживлення серед мусульман, тобто не давати мусульманам відновити свою ісламську державність, яка б вирішила усі їх нагальні проблеми.

Ми, Хізб ут-Тахрір, закликаємо жителів Оману у цілому, та їх вчених — зокрема, іти в ногу з Уммою, яка вже іде до повернення правління Шаріату Аллаха. Жителі Омана люблять Іслам, їх серця бажають його встановлення, бажають присягнути справжньому Імаму, який би правив згідно Книги Аллаха і Сунні Його Посланця ﷺ, а також ніс би Іслам у світ шляхом давату і джихаду.

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَخُونُوا اللَّـهَ وَالرَّسُولَ وَتَخُونُوا أَمَانَاتِكُمْ وَأَنتُمْ تَعْلَمُونَ

«О ті, які увірували! Не зраджуйте Аллаха і Посланця і не замахуйтесь на те, що ввірено вам, свідомо» (8:27).


Центральній інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір
№ 030/ 1440 г.х.
Неділя, 15 Шабана 1440 р.х.
21.04.2019 р.

Головне меню