Відчайдушні спроби повісити на щирих носіїв заклику, на його ідеї ярлики «екстремізму» і «тероризму»

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Проте це не завадить носіям заклику і надалі вести свою діяльність і це стане бар’єром між ними та Уммою

02.11.2019 єгипетська газета «ElFagr» опублікувала статтю, де назвала катастрофою те, що десятка найбільших сайтів, де публікуються фетви, знаходиться під контролем Катару і Туреччини. Газета послалась на заяву члена Вищої ради по ісламським справам Абдуль Гані Хінді про те, що список екстремістських діячів, яке пропагують тероризм і поширюють величезну кількість фетв, нараховує більше 10 людей. Серед них він згадав: Юсуфа Мухаріза, Ахмада аль-Касаса, Ату ібн Халіля Абу ар-Рашту (аміра Хізб ут-Тахрір). При цьому він не згадав те, який саме тип фетв, виданих вищеперерахованими людьми, закликає до «екстремізму» і «тероризму».

Усім відомо, що будь-яке звинувачення, не підкріплене доводами, є брехнею! Ми пишемо прес-реліз не для того, щоб захищати нашого аміра і членів Хізб ут-Тахрір, адже вони вище за усякі підозри. Ми хочемо нагадати, що Хізб не приймає у якості метода по встановленню держави насильницькі методи. Хізб прийняв єдиний метод Посланця Аллаха ﷺ. Хізб веде ідеологічну боротьбу проти Заходу та його ідей. Захід, у свою чергу, чудово розуміє, що на арені ідеологічної боротьби у нього немає ані найменшого шансу з Хізбом. Більше того, західні інститути назвали Хізб головним противником в ідеологічній боротьбі. Америка також приймає силу ідей Хізба, вона розуміє, що Хізб обмине будь-які бар’єри, які розставляються перед ним.

Це підштовхнуло Захід до спроби викривити образ Хізба, атакувати його ідеї, створити армію пропагандистів, які обманулись західною культурою, щоб вони вели боротьбу проти Хізба. Навіть серед так званих «ісламістів» є ті, хто намагається протистояти Хізбу, його ідеям, спотворити його образ, опорочити його членів, хоча добре відомо, що Хізб — це не Дар уль-Іфта (організація по виданню фетв), і в основі він не займається виданням фетв.

Ваші відчайдушні спроби навісити на Хізб, його аміра, його членів ярлики «тероризму» не завадять нам продовжити діяльність по відновленню ісламського образу життя під затишком Другого Праведного Халіфату. Адже саме Халіфат вселяє страх у Захід, бо останній відчуває його швидше встановлення. Роль вашої армії пропагандистів та інших інструментів полягає у тому, щоб встановити неприступну скелю між Хізбом та Уммою, щоб вона не прийняла і не підтримала.

Те, що несе Хізб, містить в собі чисті, кристальні, ясні ісламські ідеї. Ці ідеї присутні в усіх ісламських працях по фікху, хадісам, сирі і т.д. Більше того, ці ідеї вивчають в університеті аль-Азхар. Засновник і перший амір Хізб ут-Тахрір Такиюддін Набхані сам був випускником аль-Азхара, був одним із його відомих вчених. Більше того, прийняті книги Хізба самі проливають світло на його бачення, методологію, ідеї, метод, що є доводом для нас і доводом проти вас. У свій час ідеї Хізба були представлені Комітету аль-Азхара у 2002–2003 роках, і Комітет порахував, що вони не суперечать Шаріату і в них немає проблем. Це рішення Комітету було опубліковано в офіційній газеті «AlGomhuria» і міжнародній газеті «Аl-Hayat» у березні 2003 року.

Причина, по якій Захід мучиться безсонням і вважає Хізб своїм ворогом №1, полягає у тому, що Хізб прагне звільнити Умми від ідей Заходу, від його гегемонії, викорінити капіталістичну систему, яка дозволяє Заходу контролювати багатства і ресурси Умми. Захід та його інструменти більше за усе бояться того, що Умма, зокрема — мусульманські армії, прийме ідеї Хізбу. А це буде рятівнім кругом, який шукає Хізб, саме ним стали наші пращури із числа ансарів, що дозволить встановити ту державу, яка сьогодні так лякає Захід. Адже майбутня держава покладе край залежності від ідей і політики Заходу, покладе край розграбуванню наших багатств і ресурсів. Воно примусить Захід піти з земель мусульман і повернутись у свою нору.

О, благородні вчені, шейхи, діячі! Ідеї Хізб ут-Тахрір виходять із Ісламу, із релігії, у яку ви вірите! Так не будьте інструментом у руках Заходу, не будьте стрілами, які він випускає у бік Ісламу і носіїв заклику! Ваш обов’язок полягає у тому, щоб підтримати Хізб, нести його справу. Ви повинні спонукати синів Єгипту прийняти ідеї Хізбу, і це повинно тривати доти, доки Аллах не пошле нас Свою перемогу, не піднесе Ісламську Державу.

О, народ та армія Єгипту! Хізб ут-Тахрір — із вас, він лідер, який не обманює, який дає щирі настанови, який разом з вами прагне до встановлення держави. Адже остання поверне вам вашу велич, дозволить керувати світом на основі справедливості, як це було на протязі більше аніж 13 сторіч. Так підтримайте Хізб, встановіть разом з ним свою державу, яка поверне справедливість Ісламу, і тоді під його затишком будуть насолоджуватись не лише люди, але й птахи, дерева і каміння. Ви набудете величі у цьому світі і гідність у Наступному.

О, Аллах, прискор нам встановлення Ісламської держави, дозволь нам встати у лави його армії, зроби Єгипет його столицею.

يَٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ ٱسۡتَجِيبُواْ لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمۡ لِمَا يُحۡيِيكُمۡ

«О ті, які увірували! Відповідайте Аллаху і Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя» (8:24).


Центральний інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір
№ 005 / 1441 р.х.
Середа, 9 Рабі уль-авваль 1441 р.х.
06.11.2019 р.

Головне меню