З нагоди завоювання Константинополя об’являється початок кампанії «Завоювання Константинополя — виконане пророцтво, за яким будуть виконані решта інших!»

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Константинополь... те саме місто з його знаменитими стінами, який укоренився у свідомості мусульман.

Висота стін міста була зрідні величі значущості його завоювання для мусульман, які старалися вшануватись честі стати тими, хто виконає пророцтво Посланця Аллаха ﷺ, а отож, вшануватись і його похвали.

Ранок 23 Джумада аль-уля 857 р.х. став днем слави в історії Ісламської Умми, адже у цей день Константинополь був взятий. Ця подія була настілки велика і значуща, що заслужила спогади про неї у наступних поколіннях, особливо у наші часи, такі тяжкі для Умми.

Чому б нам не згадати той день, який похвалив сам Посланець Аллаха ﷺ — день, який обертає погляди на себе, поворотний день у нашій історії, який визначив майбутнє усієї Умми? Чому б нам не згадати його особливо зараз і не вивести для себе уроки, що допоможуть нам сьогодні? Сказав Посланець Аллаха ﷺ:

لَتُفْتَحَنَّ الْقُسْطَنْطِينِيَّةُ فَلَنِعْمَ الْأَمِيرُ أَمِيرُهَا وَلَنِعْمَ الْجَيْشُ ذَلِكَ الْجَيْشُ

«Константинополь буде неодмінно завойований! Який же чудовий той амір і яке ж чудове те військо!».

З цієї причини у складні для Умми часи ми запустити інформаційну кампанію з нагоди завоювання по случаю Константинополя, щоб звернути погляди громадськості на людей і обставини, пов’язані з тими благословенними подіями, щоб Умма знов ясно побачила свій шлях і своє призначення.

Відносно людей того часу... У ту епоху мусульмани усвідомили, що вони опинились віч-на-віч з питанням виконанням пророцтва Посланця Аллаха ﷺ, а отож — і свого обов’язку по взяттю міста Іраклія. Султан Мурад II, його син, майбутній султан Мухаммад аль-Фатіх, учителя Мухаммада Ахмад ібн Саід аль-Курані і Ак Сонкур Шамсуддін, а також армія мусульман — усі вони усвідомлювали, що на них лежить величезна відповідальність за взяття Константинополя. Тим більше, у їх час це питання стало питанням №1, яке вони повинні були вирішити у першу чергу, а отож, ніщо інше не могло їх відволікати і усе повинно було відсунутись на другий план. Природно, вони розуміли усю значущість майбутньої задачі і свій обов’язок, які виходять із слів Посланця Аллаха ﷺ:

لَتُفْتَحَنَّ الْقُسْطَنْطِينِيَّةُ

«Константинополь буде неодмінно завойований!».

Вони чудово усвідомлювали, що заповіт Пророка ﷺ звернутий до них і що завоювання Константинополя є проблемою №1 для усієї держави.

Ставши султаном, 21-річний Мухаммад аль-Фатіх вирішив застосувати усі сили держави для реалізації цієї задачі і виконати усе від себе залежне. Мусульмани почали випробовувати усі засоби і способи, дозволені Аллахом, щоб знайти найкращий шлях і прийти до своєї мети, після чого Аллах дав їм перемогу там, де не давав раніше нікому із мусульман. Вони виготовили найбільші бомбарди свого часу! Вони перенесли свій флот по суші над пагорбами! Вони побудували фортеці на землях своїх ворогів у найсуворішу мить! Зробивши подібне, вони здивували усіх ворогів і зруйнували їх плани.

Відносно обставин... У султана Мухаммада аль-Фатіха було у розпорядженні ціла Ісламська Держава, яка систематизувала і дисциплінувала силу і можливості Ісламської Умми за допомогою свого державного апарату, у результаті чого він зміг вилучити із Умми усе найкраще, на що вона була здатна, реалізувати її потенціал і досягти поставлених цілей.

Його держава прагнула добитись вдоволення Аллаха і Його Посланця ﷺ. панування у цій державі належало Шаріату так, що Шаріат Аллаха був першою і останньою інстанцією, до якої звертались мусульмани для вирішення своїх проблем, і ані у Візантії з її законами, ані у якої-небудь іншої держави невір’я з його невірними законами не було ніякої можливості влізти у справи мусульман і нав’язати їм своє законодавство.

Султан як правитель мусульман був цілком і повністю незалежним від будь-якого іноземного впливу, а отож, інституту армії і служби безпеки були на стороні ісламської Умми, і жодна іноземна держава не мала можливості втрутитись у внутрішні справи ісламської армії чи служб безпеки.

Політичний центр Ісламського Держави сповідував Іслам, був лояльний Ісламу і мусульманам, а також був зацікавлений у реалізації лише ісламської культури, не запозичуючи від іноземних держав нічого, окрім того, що дозволив запозичувати Іслам,як, наприклад, технологію озброєння...

Економіка Ісламської Держави базувалась на власних силах, і у якості валюти використовувалось золото зі сріблом. Економіка Ісламської Держави не була зв’язана з іншою державою і не опиралась на нього.

Сучасна проблема №1, яка стоїть перед Уммою.

Нинішнє покоління мусульман насправді має волю, силу, досвід, енергію, здібності, необхідні ресурси і бажання жертвувати собою заради Аллаха, але увесь цей потенціал розкиданий і не організований; по більшій мірі він експлуатується і застосовується у збиток самим же мусульманам. Перша причина, по якій це відбувається, полягає у відсутності Ісламської Держави, яка правила б по Ісламу і захищала інтереси Ісламської Умми.

Відповідно, проблемою №1, яка стоїть перед нами сьогодні, є проблема відновлення Ісламської держави Халіфат за методом пророцтва.

У зв’язку з цим ми об’являємо з іменем і баракятом Аллаха про запуск глобальної інформаційної кампанії під назвою «Завоювання Константинополя — виконане пророцтво, за яким будуть виконані решта інших!», за допомогою якої бажаємо нагадати Ісламській Уммі про ту видатну подію і нагадати про майбутніх, іще більш видатних днях, що нас очікують: про виконання пророцтва Посланця Аллаха ﷺ про установлення Другого Праведного Халіфату за методом пророцтва.
Сказав Всевишній:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّـهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ

«О ті, які увірували! Відповідайте Аллаху і Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя»(8:24).


Салахуддін Адада
Голова Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Вівторок, 12 Джумада аль-уля 1441 р.х.
07.01.2020 р.
№ 009/ 1441 р.х. 

Головне меню