Без Імама-щита у Кращий місяць у році дітей Мосула охопив жах та страждання

Жіночий відділ
Друкарня

 

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) виразив стурбованість у зв’язку з загрозою для життя сотень тисяч дітей у західній частині міста Мосул, що виникла через зіткнення між іракськими силами та «ІД».

У заяві, оприлюдненій 5 червня урядом ЮНИСЕФ в Іраку, повідомляється, що біля 100 тис. хлопчиків та дівчаток досі перебувають у вкрай небезпечних умовах у старому місті у центрі західного Мосулу та інших західних районах міста, утримуваних бойовиками «ІД». Згідно даним, багато хто з дітей гине, потрапляючи під перехресний вогонь. «Діти гинуть, отримують поранення та використовуються у якості живого щита. У деяких випадках діти примушуються до участі у бойових діях», — говориться у повідомленні.

Ці дані співпадають з тривожними сигналами від представника місії Міжнародної організації по міграції в Іраку Сандри Блек, яка заявила, що більше 180 тисяч мирних жителів опинились блоковані у старому місті на заході Мосула і знаходяться перед обличчям смерті через авіанальоти, бойові дії та використання у якості живого щита.

Сім місяців минуло з початку так званої «операції по звільненню від елементів «ІД» та поверненню міста Мосул» під контроль іракської армії та сил міжнародної коаліції, яку очолює Америка. На протязі семи місяців мирним жителям, особливо — жінкам та дітям, доводиться платити по рахункам цієї війни так, що тіла вбитих людей завалили вулиці Мосула, і навіть нікому їх поховати (як, наприклад, у кварталі Зенджілі у Старому Мосулі). Кількість поранених мирних жителів перевищило декілька сотень, а гуманітарні організації не можуть потрапити до них і не мають точних даних про жертви. Окрім цього, сотні тисяч людей затиснуті у «лещатах» між силами «ІД» та іракської армії, 100 тисяч дітей знаходяться у небезпеці, перетворившись у живу мішень або живий щит, гинуть, отримують каліцтва або примушуються до участі у зіткненнях. Як повідомляє ЮНІСЕФ у своїй доповіді, «вони переживають страшне насильство та бачать ту жорстокість, яку жодна людина не повинна бачити».

Поруч із цим, повністю зруйнована інфраструктура міста, дома, лікарні, школи — іншими словами, усе, від чого напряму залежить життя мирних жителів, і усе це іще більше усугубляє ситуацію. Не менші страждання переживають і біженці у таборах
.
О мусульмани!

Клянусь Аллахом, серце обливається кров’ю у цей благословенний місяць Рамадан, який став річницею для багатьох легендарних битв та сторінок в історії мусульман, таких як битви при Бадрі, Айн-Джалуті, Хаттіеі, взяття Аморія та інших скоєнь , у яких відкривались нові країни, підкоряючись головуванню Ісламу, після яких мусульмани правили світом. Наше серце розривається тим, що сьогодні , у цей благословенний місяць скоєнь та перемог, ми говоримо про війни у мусульманських країнах, які ведуться заради інтересів та гегемонії колонізаторів, де проливається кров мусульман та посягають на їх святині. Ми — свідки війн, які ведуться руками людей однієї крові та плоті з нами, але не лояльних Америці та які беруть співучасть у її війні проти Ісламу та мусульман, у її холоднокровних вбивствах невинних жителів Шаму та Іраку. А потім вона нахабно назве це помилкою! Як повідомило 3 червня Центральне командування США, з початку операції проти «ІД» з 2014 року через удари коаліції на чолі з США загинуло принаймні 484 мирних жителі в Іраку та Сирії. Це — те, що вони визнали, а про скількох жертвах вони замовчують? До якого приниження та слабкості дійшла Ісламська Умма?!

О мусульмани!

Посланець Аллаха ﷺ сказав:

إِنَّمَا الإِمَامُ جُنَّةٌ يُقَاتَلُ مِنْ وَرَائِهِ وَيُتَّقَى بِهِ

«Імам — це щит, за яким б’ються та яким захищаються».

Ось те, чого нам гостро не вистачає сьогодні — Імама-щита, який стане правити над нами згідно Ісламу у затишку Праведного Халіфату за методом пророцтва; зупинить пролиття крові мусульман; захистить їх святині та звільнить їх країни від окупації та підкорення невірним; понесе Іслам посланням справедливості та світлом істини до усього людства і порятує його від гніту демократії та капіталізму.

Ми закликаємо вас, о мусульмани, вести сумлінну діяльність по поверненню Імама. Покваптеся наблизитись у цей благословенний місяць до Аллаха, СубханахуваТааля, шляхом участі у місії Хізб ут-Тахрір по встановленню Другого Праведного Халіфату за методом пророцтва. Саме у цій величі у мирському житті та в Ахіра, з дозволу Аллаха.

وَيَوۡمَئِذٖ يَفۡرَحُ ٱلۡمُؤۡمِنُونَ ٤ بِنَصۡرِ ٱللَّهِۚ يَنصُرُ مَن يَشَآءُۖ وَهُوَ ٱلۡعَزِيزُ ٱلرَّحِيمُ ٥

«У той день віруючі зрадіють допомозі Аллаха. Він допомагає, кому побажає. Він — Могутній, Милосердний» (30:4,5).

Жіночий відділ
Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
15 Рамадана 1438
10.06.2017

 

Головне меню