Мусульмани рохінджа помирають у таборах Бангладеш

Жіночий відділ
Друкарня

У неділю 17 вересня міжнародна організація «SavetheChildren» («Врятуємо дітей») попередила, що у Бангладеш через нестачу харчів, житла та основних предметів гігієни може різко зрости смертність серед біженців рохінджа.

Нагадаємо, що 25 серпня через геноцид, що проводиться бірманською армією проти мусульман-рохінджа, більше 410 тис. мусульман втекло із М’янми у Бангладеш. За даними Дитячого фонду ООН (ЮНИСЕФ), 80% цих біженців складають жінки та діти, із яких 92 тис. — діти до п’яти років , а 52 тис. — вагітні та годуючи жінки.

Після того, як сотні тисяч жінок та дітей пережили кровопролиття, насильство та жахливі репресії у штаті Ракхайн, тепер вони помирають через голод, хвороби, відсутність житла та медичного обслуговування в убогих таборах для біженців в околиці Кокс–Базар у Бангладеш. Пережив ці жахливі репресії з боку влади М’янми,ці знедолені біженці намагаються вижити у переповнених пластикових палатках, які не захищають навіть від дощу; більше того, тисячі біженців залишились під відкритим небом через нестачу палаток. Тисячі жінок рохінджа з немовлятами на руках стоять годинами під дощем у чергах за їжею, проте часто повертаються ні з чим . Вони не можуть прогодувати себе та своїх дітей через недбалість влади Бангладеш у розподілі харчів. Окрім того, британська газета «TheGuardian» 17 вересня повідомила, що за останні 15 днів на нейтральній території між М’янмою та Бангладеш народилось 400 дітей. Деякі жінки померли під час пологів через відсутність необхідної медичної допомоги. Також через погані умови у таборах та нестачі їжі та води багато немовлят помирали від голоду.

Незважаючи на те, що тисячі жінок, дітей та немовлят страждають та помирають у цих таборах, безпощадний режим Хасіни, отруєний націоналізмом, наклав жорстокі обмеження на мусульман-рохінджа. Цей режим заборонив мусульманам покидати кордони цих брудних таборів, навіть якщо вони вирушають до своїх родин або друзів , як і заборонив агентствам нерухомості здавати їм житло в оренду. Режим назвав їх нелегалами та ставиться до них як до тварин, у той час як вони — улюблені брати та сестри цієї Умми! Насправді , єдине, що хвилює режим Хасіни, це якомога швидше видворити мусульман-рохінджа зі своїх берегів та відправити їх назад у М’янму до цього жорстокого режиму! Існує величезна різниця між безсердечним світським режимом та простими мусульманами у Бангладеш, які, незважаючи на свою бідність, відкрили двері свого дому для мусульман-рохінджа. Це відображає явну відмінність між високими переконаннями та братським ставленням у релігії істини та милосердя та між жорстокістю світського режиму та його нелюдяної національної політики. Такий політичний курс прийнятий режимами в усіх мусульманських країнах , які не бажають виконувати ісламські зобов’язання та захищати пригноблених мусульман; іншими словами, вони відмовились допомагати пригнобленим мусульманам.

О мусульмани! Хіба не є мусульманські країни широкими?! Хіба їх багатства, ресурси та армії не є спільними?! Чому ви зреклися від своїх братів та сестер рохінджа, коли їм потрібна ваша допомога?! Колоніальне розділення наших країн на національні держави та нав’язування світської системи призвело до знищення мусульман та їх переселенню так, що жодна мусульманська держава не прийшла їм на допомогу. Ми закликаємо вас до скасування цих презренних режимів та їх штучних кордонів, які розділяють нашу Умму, ми закликаємо вас до встановлення Праведного Халіфату, правління в якому буде здійснюватись за методом пророцтва, що захистить мусульман-рохінджа та усіх інших пригноблених мусульман. Халіфат включить в себе Аракан, прийме народ рохінджа у якості повноцінних громадян, надасть їм захист та притулок, а також забезпечить їх усім необхідним згідно зі словами Всевишнього Аллаха:

وَإِنِ اسْتَنْصَرُوكُمْ فِي الدِّينِ فَعَلَيْكُمُ النَّصْرُ

«Якщо вони попросять вас про допомогу у справах релігії, то ви повинні допомогти» (8:72).

Доктор Назрін Наваз
Жіночий представник Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Неділя, 18 Мухаррама 1439р.х.
08.10.2017 р.

Головне меню