Робота по встановленню Халіфату – це шаріатський обов’язок

Єгипет
Друкарня

Робота по встановленню Халіфату – це шаріатський обов’язок
І тільки Хізб ут-Тахрір є тим, хто працює для цього по чіткому методу, який опирається на божественний Шаріат

Багата кількість видань о понеділка 16/09 передала з веб-сайтів відповідь на запитання шейха Ясіра Бурхамі на його сайті «Голос пращурів» (або «Голос салафів») про необхідність вступу до груп, які хочуть встановити Халіфат і закликають до джихаду, Шейх відповів наступне: «Співпраця у праведності та благочесті є обов’язком, а не просто об’ява про створення групи, яка бажає встановити Халіфат, або вести джихад, звіт правителя або інших загублених обов’язків  – участь у них є обов’язковою при наявності правильного методу роботи і правильності засобів, разом зі здоровою ідеєю та метою, тому що більшість із тих, хто стверджує про добру мету, насправді такою не є!».

Те, що розуміється із відповіді, так це те, що участь у групах, які працюють для встановлення Халіфату – шаріатський обов’язок, проте, щоб звільнитися від відповідальності перед Аллахом, необхідно вивчити ці групи. І це община, яка гарантує правильність методу, правильність роботи та правильність засобів. І , незважаючи на  явну невідповідність єгипетських газет у тому, як вони перейняли цю новину та їх старанність у справах у виводі тексту із його змісту, ми у Хізб ут-Тахрір хочемо підкреслити наступне:

1 - Халіфат це система правління, яку схвалив Аллах для мусульман і зробив її обов’язковою  без будь-яких поблажок у цій справі! Мусульмани протягом декількох сторіч прожили від його притулком, де він був дійсним захисником прав мусульман. Але з тієї миті, коли у 1924 р. він був зруйнований руками злочинця цієї епохи Мустафи Кемала, мусульмани залишились без пастиря, який піклувався та захищав їх честь, і який бився за них. Ми залишились немов сироти на банкеті підлих. І не повернеться велич до цієї Умми та її гідність, окрім як з поверненням Халіфату за методом пророцтва та досягнення благої звістки Посланця ﷺ.   

2 - Хізб ут-Тахрір присвятив себе роботі по встановленню Ісламського Халіфату, із того часу, як він був заснований великим вченим аль-Азхару шейхом Такию-д-Діном ан-Набхані у 1953 році, і по сьогодні він слідує по стопах Посланця Аллаха ﷺ у встановленні ним Першої Ісламської держави крок за кроком. Посланець Аллаха ﷺ заснував у Мецці згуртування, яке вело ідейну та політичну боротьбу у суспільстві, а також вимагав допомоги у володарів сили та влади. Також і Хізб ут-Тахрір іде по цьому шляху, і згуртування впевнене у правильності методу, який  воно вивело, і у праці, яку воно проводить. Хізб не бере участь у несучих шкоду демократичних іграх для досягнення влади, виїжджаючи на нинішній корумпованій системі, так само, як Посланець Аллаха ﷺ відкинув участь у корумпованій системі Мекки, не використовуючи її.

Партія не бере на себе матеріальну діяльність, як і не приймає насильство як шлях до утворення Халіфату, тому що Пророк, нехай благословить його Аллах і привітає, відмовився це зробити. Навпаки, Хізб вдень та вночі взаємодіє з Уммою для усвідомлення нею Ісламу як ідеології для життя, втілення якої є обов’язковим  у державі Халіфат, так само, як це робив Посланець Аллаха ﷺ … доки обов’язок Халіфату не стане громадським  усвідомленням у Умми та вимогою мас, які не погодяться з альтернативою, і ідея встановлення Халіфату заполонить Умму, як заполонила вулиці ідея для скинення Мубарака, знявши його за 18 днів! І Хізб, слідуючи Посланцю Аллаха ﷺ, теж зв’язується з володарями влади та сили в армії, щоб впевнити їх у цьому проекті та його обов’язковості, щоб вони надали йому допомогу та підтримку, і встали на його бік, а не були перепоною для його встановлення!
    
Хізб у цій своїй роботі уповає на одного Аллаха, будучи впевненим у Його обіцянці для цієї Умми у допомозі, безпеці та зміцненні!

3 - Ми у Хізб ут-Тахрір закликаємо усіх мусульман, які усвідомили необхідність роботи по утворенню Халіфату, у тому числі шейха Ясіра Берхамі, брати участь разом із нами у здійсненні цього великого обов’язку, щоб отримати велику нагороду від Всевишнього Аллаха, і бути з тими, кого Він облагодіяв із пророків, праведників та шахідів, і які чудові вони як товариші!

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَقَلْبِهِ وَأَنَّهُ إِلَيْهِ تُحْشَرُونَ

«О, ті, які увірували! Відповідайте Аллаху та Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя. Знайте, що Аллах опиняється між людиною та її серцем (може завадити людині досягти того, що їй угодно) і що ви будете зібрані до Нього» (8:24).


Шаріф Заід
Офіційний представник інформаційного офісу ХТ Єгипет
№ 13/25
Вівторок, 11 Зу уль-Каада 1434 р.х.
17/09/2013

Головне меню