Знову суворі судові рішення задля залякування

Єгипет
Друкарня

Не дивно, що кримінальний суд Сьомого Округу ель-Мінья в суботу, 26.04.2014, видав суворі покарання проти чотирнадцяти іхвановців, покарання що перевищує 700 років тюремного ув’язнення, це не дивно, особливо якщо ми знаємо, що суд очолив суддя Саід Юсеф, який засудив 529 осіб, обвинувачуваних у насильницьких подіях, які мали місце у центрі Матая в Міньї, під час повстання. У той час коли 16 вересня 2013 року, виніс рішення і виправдав усіх обвинувачуваних у вбивстві протестувальників під час революції 25 січня в Бені-Суейфі, оскільки засуджені були колишній начальний безпеки Бені-Суейф і трьох його помічників, сім розвідників, і відмовив усім громадським позовам з боку жертв, оштрафувавши обвинувачуваних сумою у розмірі 200 гіней, що витратили на адвокатів.

Як здалося нам і багатьом, ці жорсткі рішення суду спрямовані на залякування, вони більш як політичні рішення, а не судові, і за думкою багатьох юристів, ці рішення будуть скасовані. Але це означає, що неправильні рішення політично мотивовані, зроблять так, що суд втратить свій сенс і престиж, про що декотрі досі говорять, не дивлячись на суворі вироки, які склали 88 років для одного з підсудних, 63 роки для другого і 57 років для третього підсудного.

Всевишній Аллах, сказав:

لَقَدْ أَرْسَلْنَا رُسُلَنَا بِالْبَيِّنَاتِ وَأَنْزَلْنَا مَعَهُمُ الْكِتَابَ وَالْمِيزَانَ لِيَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ

Ми вже відправили Наших посланців з ясними знаменнями і ниспослали з ними Писання і Терези, щоб люди дотримувалися справедливості (57:25)

Терези – це справедливість, про це сказав Ібн Аббас, хай буде Аллах вдоволений ним, також це думка більшості вчених, тлумачників. Всевишній Аллах наказав людям бути справедливими у правосудді у їх відносинах, слідуючи за посланцями і пророками, мир їм, підкорюючись наказу Аллаха і Пророка, хай благословить його Аллах і привітає, оскільки те з чим прийшов шаріат – це явна істина.

І не буде ніякої безпеки, спокою і справедливості між людьми без другого праведного Халіфату, час якого настав! Лише у Халіфаті будуть збережені життя, майно і честь людей, і лише у ньому будуть справедливі судові рішення. О Аллах, поквап побудування Халіфату, воістину, Ти чудовий як Покровитель і як Помічник!

إِنَّ اللَّهَ يَأْمُرُكُمْ أَنْ تُؤَدُّوا الأمَانَاتِ إِلَى أَهْلِهَا وَإِذَا حَكَمْتُمْ بَيْنَ النَّاسِ أَنْ تَحْكُمُوا بِالْعَدْلِ إِنَّ اللَّهَ نِعِمَّا يَعِظُكُمْ بِهِ إِنَّ اللَّهَ كَانَ سَمِيعًا بَصِيرًا

Воістину, Аллах велить вам повертати ввірене на зберігання майно його власникам і судити за справедливістю, коли ви судите серед людей. Як чудово те, чим повчає вас Аллах! Воістину, Аллах Той Хто Чує, Бачить. (04:58)


Шаріф Зайд
Голова Інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір Єгипет
24 Джумада ас-сані 1434 р.х.
25/04/2014
№ 14/09

Головне меню