О мусульмани! Зробіть цю революцію для праведного Халіфату за методом пророкування!

Єгипет
Друкарня

 «Салафітський фронт» закликав до мітингу 28 листопада під назвою «Наступ мусульман», заявивши, що цим мітингом він переслідує мету почати рух до виконання обов’язку кожної ісламської особистості (особистості, яка ідентифікує себе з Ісламом) з усунення режиму і військової хунти. У світлі цього заклику ми б хотіли роз’яснити наступне:

1. Поза усілякого сумніву, Єгипет сьогодні живе у гіршому стані, ніж коли-небудь. У в’язницях люди сидять цілими групами, так що загальна кількість в’язнів збільшилася ще на 40 тис. осіб. Уряд закрив телевізійні канали, газети і журнали, від яких могло хоча б пахнути опором. Мітинги стали забороненими, вимога виконання Шаріату Аллаха тягне за собою тюремне ув’язнення. Мечеті і мінбари, з яких лунали заклики до встановлення Шаріату Аллаха у затінку Халіфату, зачинені. І ще багато іншого відбувається в країні у тому ж дусі.

2. Ми бачимо у цьому заклику те, що він обіцяє принести благо і є сам по собі правильним кроком на правильному шляху у зміні умов життя на основі Ісламу. Через те, що відбувається, Америка почала задіювати свої важелі впливу у Єгипті з великою наполегливістю для того, щоб віддалити Іслам від будь-якого народного руху, оскільки знає, що якщо революція буде пов’язана з Ісламом, то це неодмінно потягне у майбутньому зміни у правильний бік…

3. Якщо на вулицях відбувається якийсь рух, оснований на Ісламі, то ніхто на Землі не зможе зупинити його. Різного роду шарлатани та лицеміри не проґавлять жодної можливості для того, щоб на словах схвалити революцію і в той самий час працювати на ворогів Умми, як це відбувалося під час січневої революції у Єгипті. Таким чином, цей крок є здоровою ознакою того, що є люди, які стали усвідомлювати помилки, скоєні повстанцями раніше, і усвідомлювати те, що неодмінно слід змінити минулий курс.

4. Люди повинні повернутися до своєї основи і прив’язати свій рух до акиди, вони повинні зрозуміти, що їх життя повинно бути для Ісламу, і те, що будь яке життя без Ісламу – це принижене життя, якій гріш ціна. В обов’язковому порядку слід підняти народ Єгипту, щоб він повернув собі землю, викрадену у нього, і закрити рота Америці та її пасербиці – «Ізраїлю». Необхідно повернути Єгипет таким, яким він був раніше: зберігачем Умми, зберігачем стягу Ісламу. Слід повернути армію Єгипту до її почесної історії, коли нею керував Салахуддін – і ця армія визволила Єрусалим.

5. Але в той самий час ми бачимо у цьому заклику деяку реакційність. Якщо заклик неясний і незрозуміло, яким повинно бути рішення існуючої проблеми, то важко буде вгледіти, як саме дану реальність слід змінювати на основі Ісламу для того, щоб відновити істинний ісламський образ життя. Для цього слід чітко усвідомити, що саме розуміється під словом «ісламська ідентичність», а також побачити спосіб її досягнення на землі Сирії. Шаріат міцно зв’язав «ідентичність Умми» з «ідентичністю держави». Держава, у якій мусульмани повинні жити – це держава Халіфат за методом пророкування. І це – система, яку Господь світів зробив обов’язковою для цієї Умми.

6. Усунення послідовників Заходу (і особливо – Америки) може відбутися лише за допомогою системи, яка заперечує західну ідею з її демократичним методом правління і її капіталістичною економічною системою. Система Ісламу у своїй зовнішній політиці прагне нести послання Ісламу як прямий шлях і милість до світів. Ця система кине виклик західним силам на чолі з Америкою, зосереджуючись на боротьбі з ними. Усе це може бути досягнуте тільки за допомогою держави Халіфат за методом пророкування.

7. Прибрання військової хунти від правління не повинно привести до знищення армії Єгипту, оскільки армія повинна стати мостом до перемоги Ісламу і мусульман у справі їх вимоги створення Ісламського Халіфату, коли громадська думка буде налаштована на користь Халіфату у результаті ідеологічної та політичної боротьби. Армія – це міст до перемоги Ісламу та мусульман і засіб ведення джихаду під командуванням халіфа мусульман. Саме армія повинна встати на захист Умми від ворогів Ісламу проти сил Заходу, Сходу або «Ізраїлю».

8. І врешті ми хочемо дати щиру пораду тим, хто підтримує цей заклик, і тим, хто бачить у цьому мітингу багато блага, тим, хто має глибоку любов до Шаріату. Ми прохаємо вас об’єднатися навколо справжнього ісламського проекту, який полягає у праведному Халіфаті, основаному на методі пророкування. Ви знаєте, що ваш благородний Пророк ﷺ обіцяв вам Халіфат в хадісі, який ви вже добре знаєте:

...ثم تكون خلافة على منهاج النبوة

«Потім буде Халіфат за методом пророкування…».

Ви знаєте обіцянку вашого Господа, що Він зробить намісниками мусульман, зміцнить їх на землі, дасть їм перемогу і безпеку.

وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُم فِي الأَرْضِ...

«Аллах обіцяв тим із вас, які увірували і робили праведні діяння, що Він неодмінно зробить їх намісниками на землі» (24:55).

Так підійміть же стяг Ісламу високо! Знайте, що шлях до встановлення цієї держави – усього один, і його накреслив нам Посланець Аллаха ﷺ. Ми не можемо погодитися на неповноцінне правління або брати участь у порочному уряді, який суперечить у своїй політиці Ісламові. Воістину, ми повинні виказати терпіння допоки очікувана допомога не буде достатньою, ми повинні терпляче працювати всередині Умми для того, щоб виробити у ній єдину думку, яка буде проявлятися у загальній поінформованості про необхідність застосування Шаріату Аллаха у повному вигляді у державі Халіфат. Усе це може бути досягнуте тільки за допомогою ідейної боротьби і пропонування ісламських ідей, сильних і непохитних, які увійдуть у конфлікт з ідеями невір’я. Так робив Посланець Аллаха ﷺ, який не йшов на компроміс з ідеями невір’я. Він вів з ними політичну боротьбу, розкривав плани невір’я, їх змови проти Ісламу і мусульман, а не обмежувався компромісами та умиротворенням, на відміну від агентів невірного Заходу у наших країнах, а також політиків і журналістів, які закликають до невір’я. Для цього необхідно виробити спільну думку про Халіфат і Шаріат, після чого підштовхнути до перемоги нашу армію, яка несе в собі силу по праву. Також не повинно бути зіткнень і міжусобиць з синами Умми в армії та поліції, всередині яких є багато щирих мусульман, які відчувають біль за цю Умму, але деякі, на превеликий жаль, не б’ються за неї і дозволяють себе обдурити підробками шайтанів з числа людей і джинів. А тому будьте уважні, щоб не потрапити до цієї небезпечної пастки.
Це – наша щира порада, і ми не хочемо за неї нагороди від вас або вдячності. Ми даємо вам цю пораду у відповідь на слова Посланця Аллаха ﷺ у хадісі, який вивів Муслім:

الدِّيْنُ النَّصِيْحَةُ

«Релігія – це порада (щирість)».

Ми спитали: «У відношенні до кого, о Посланець Аллаха?» Він ﷺ сказав:

للهِ، ولكتابه، ولِرَسُوْلِهِ، وَلأَئِمَّةِ المُسْلِمِيْنَ، وَعَامَّتِهِمْ

«До Аллаха, Його Книги, Посланця, Умми мусульман і простих людей з їх числа».

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آَمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ

«О ті, які увірували! Відповідайте Аллаху і Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя» (8:24).


Шаріф Зайд
Голова Інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір Єгипет
№ 13/28
Понеділок, 27 Мухаррам 1436 р.х.
20.11.2014

Головне меню