Ісламська Умма не дасть керівництво над нею тим, хто повертається до неї спиною, і тим, кого бажає її ворог

Єгипет
Друкарня

Інтернет-газета «Elaph» 15.06.2016 повідомляє, що Комітет по зовнішнім зв’язкам британської Палати громад провів слухання лідерів «Братів-мусульман» про їх стосунки з екстремизмом та тероризмом.

Участь у слуханнях взяли лідери «Братів» Ібрагім Мунір, заступник лідера єгипетського відділення партії, Марван Масмуди, радник лідера руху «Ан-Нахда» Ганнуші у Тунісі, та Анас аль-Тікріті, представник «Братів-мусульман» в Іраку, його батько Усама аль-Тікріті, а також Сундус Асем із офісу Мурсі. Ібрагім Мунір відповів на питання про ісламський Халіфат, сказавши, що термін «Халіфат» не існує у релігії Іслам, проте необхідно прагнути до єдності мусульман, «яке запропонував Сейід Кутб, сказавши, що реальність мусульман сьогодні більше схожа на реальність Європейського Союзу». Він активно захищав ідеї Сейіда Кутба і вважає, що вони повністю вільні від екстремізмі. Про жінок Мунір сказав: «Жінка може очолити партію «Свободи та справедливості» (політичне крило «Братів-мусульман» в Єгипті), якщо її обрали для цього». Відомо, що Лондон оприлюднив звіт за грудень 2015 року про рух «Братів-мусульман» і про їх відношення з с екстремізмом, що викликало дискусії в усьому світі та привело до того, що за рухом «Братів-мусульман» встановили контроль та заборонили викликаючим підозру в екстремізмі представникам руху в’їзд у Великобританію.

Дивно ви себе поводите, о «Брати-мусульмани»! Як довго ви іще будете прагнути до вдоволення Заходу, який знов і знов дає вам ляпаси, принижує, сокрушає та розбиває вас?! Заради чого ви знов і знов предстаєте перед вашим ворогом та ворогом вашої релігії та Умми?! Після усього цього ви продовжуєте залишатись на тій же своїй позиції, прагнете у їх обійми, покладаєтесь на них, принижуєтесь самі та принижуєте Умму перед ними. Той Іслам, який ми знаємо (і ми знаємо з упевненістю, що це – той Іслам, який був ниспосланий Мухаммаду, Посланцю Аллаха ﷺ), не визнає догідливість, підкорення та приниження. Ця релігія – релігія гордості та гідності, релігія влади та сили, а слабкість є злочином, за який людина заслуговує Пекла, якщо тільки над нею не змилується Аллах.

إِنَّ الَّذِينَ تَوَفَّاهُمُ الْمَلائِكَةُ ظَالِمِي أَنْفُسِهِمْ قَالُوا فِيمَ كُنْتُمْ قَالُوا كُنَّا مُسْتَضْعَفِينَ فِي الأرْضِ قَالُوا أَلَمْ تَكُنْ أَرْضُ اللَّهِ وَاسِعَةً فَتُهَاجِرُوا فِيهَا فَأُولَئِكَ مَأْوَاهُمْ جَهَنَّمُ وَسَاءَتْ مَصِيرًا

«Тим, кого янголи упокоять такими, що робить не справедливість по відношенню до самих себе, скажуть: «У якому положенні ви знаходились?». Вони скажуть: «Ми були слабкими та пригноблюваними на землі». Вони скажуть: «Хіба земля Аллаха не була просторою для того, щоб ви переселились на ній?». Їх притулком стане Пекло. Яким же поганим є це місце прибуття!» (04:97)

Іслам, який ми знаємо, встановив систему правління та назвав її Халіфатом на основі метода пророцтва, зробивши роботу для його встановлення та відновлення ісламського образу життя обов’язком усіх мусульман, як окремих осіб, так і груп. І це – єдиний метод та шлях для втілення Ісламу, Ісламу за межами держави – заклик світу шляхом джихаду. Хізб ут-Тахрір, який Тікріті описав екстремістською організацією, несе стяг заклику до Ісламу, нагадуючи Уммі про це і працюючи серед неї, щоб Іслам став реальністю, в якій Умма буде жити. Хізб не зрікається від Халіфату та від роботи для його встановлення . Хізб знов і знов досі попереджає вас и говорить, що неможна сподіватись на ворога – невірного західного колонізатора. Хіба ви не любите наставляння?! Ах якщо б ви сіли за стіл з вашими братами не з позиції контролерів, як ви це зробили, сівши з ворогами Аллаха та вашими ворогами… Якщо б ви прийняли позицію того, хто вислухує наставляння! І якщо ви бачите благо у цьому наставлянні, то прийміть його, а якщо ні, то залиште його. Але ви погодились лише на те, щоб ваше звернення та ваш заклик вдовольняли Захід. Ваш заклик – це не заклик до Умми з відчуттям її бід та наданням їй рішень. Ви звернулись до нашого ворога, прагнете до його вдоволення, піднімаєте стяг, яким задоволений ворог Аллаха, а Всемогутній Аллах говорить вам ясно та явно:

وَلَنْ تَرْضَى عَنْكَ الْيَهُودُ وَلا النَّصَارَى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ

«Іудеї та християни не будуть задоволені тобою, доки ти не станеш дотримуватись їх релігії …» (02:120)

Внаслідок трапилось те, що трапилось – вони зрадили вас катам та вбивають вас, вони зробили те, що зробили з народом Єгипту, який довірився вам та допоміг, думаючи, що ви хочете Іслам, а ви повели його немов худобу до бійні. А зараз ви продовжуєте цей шлях, ви ідете до тієї ж нори Гамаль Абдель Насера у справжньому часі! «З однієї нори два рази мусульманина не кусають», але як же так?! Вас з однієї цієї нори покусали вже багато разів, що не залишилось вже місця без кровоточивих ран! Ми у Хізб ут-Тахрір – ваші брати, ваші рани – ці наші рани, ваші проблеми та хвилювання – це наші проблеми, ваші біди торкаються нас, ми усі – діти однієї Умми, в якій Захід сіє хаос.

Хіба нема серед вас праведних чоловіків, які повторюють слова Аль-Мутаміда ібн Аббада: «Клянусь Аллахом, пасти верблюдів у пустелі Марокко для мене краще, аніж пасти свиней при християнах!»?! Хіба нема серед вас тих, хто приведе ці слова сьогодні та скаже: «Клянусь Аллахом, іти за Хізб ут-Тахрір та його ідеями, взятими із Ісламу, краще для мене, аніж бути хвостом та маріонеткою невірного Заходу, виконувати його накази та здійснювати його проекти та зраджувати Аллаха, Його Посланця ﷺ та Умму!»?! Ми – із вас, і ви – із нас, і ваша проблема – це не отримання влади, а донесення Ісламу до влади та відновлення ісламського образу життя за допомогою Халіфату на основі методу пророцтва. І якщо ви встановите його, то це – благо для нас і для вас, і якщо ви будете прагнути до нього, то піднесетесь у степені. Так понесіть же цей заклик разом з нами, адже ви так само відповідальні за нього, і Аллах спитає вас про нього того дня, коли ви зустрінетесь з Ним. Не поширюйте ідеї зіпсованого Заходу , який морить голодом вашу Умму, вводить її у бідність, грабує її ресурси та багатства . Знайте, що скільки б ви не працювали, скільки б ви не виправдовувались та не робили поступок, щоб ви не робили, як би вам не здавалось, що ви обманюєте його, доки ви повністю не відмовитесь від Ісламу, Захід не прийме від вас нічого. І реальність доводить це. Хто б із вас не досяг влади під прикриттям Заходу, він починав воювати проти Умми, зраджував її, втілюючи проекти ворога, і Ердоган не далекий від вас у цьому!

Ми зараз , коли звертаємось до вас та повторюємо наша наставляння, просимо вас, заради Аллаха, не повертатись спиною до вашої Умми, яка не зраджувала вас, а навпаки – стояла завжди за вами та платила своєю дорогоцінною кров’ю. Не допомагайте її ворогам! Умма не забуде і не пробачить вас, якщо ви зробите це. Вона неодмінно залишить вас та почне шукати тих, хто буде піклуватись про її справи, і тих, хто повернеться спиною до її ворогів та буде визнавати лише її проблеми. І хвала Аллаху, що в Уммі є така партія , як Хізб ут-Тахрір, яку ви називаєте екстремістською, тому що вона не визнає підлість, яку визнаєте ви, не приймає гнилу демократію та не піднімає ваші прапори, які вам намалювали Сайкс і Піко. Ці прапори відображають розділення Умми. Ви звинувачуєте Хізб ут-Тахрір в екстремізмі та тероризмі, оскільки він відмовляється сідати разом з вами за стіл Заходу як зрадник Умми. Ми залишимось на нашому шляху, по якому ми йдемо, і будемо продовжувати його, доки не досягнемо нашої мети, доки не досягнемо обіцянки Аллаха і доки не встановиться Халіфат на основі метода пророцтва, від якого ви відмовляєтесь, або доки ми не помремо на цьому шляху.

Ви ж, о мусульмани, і особливо – наші брати в ісламських рухах! Ті, хто із вас згоден з подібною ганебною позицією перед їх ворогами, ніколи не заслугує того, щоб Умма дала йому керівництво та лідерство. Вас обдурили, зрадили та здали вашим ворогам після того, як досягли влади з вашою допомогою – після вашої революції, за допомогою якої ви хотіли скинути вплив безбожників у вашій країні. Єгипет та Туніс – кращий доказ цьому. Ті, хто привів Сісі до того, що він робить зараз, спочатку підло вчинили, встановивши світську конституцію та фальшиве народне представництво без володарювання дійсною владою, а потім другого разу вчинили підло та низько, давши легітимність демократії, тримаючись за ту ж вервь Заходу і відмовляючись триматись за сильну та міцну вервь Аллаха. Ваша мета, о мусульмани, – це довести Іслам до влади, а не привести туди мусульман, які будуть правити законами невір’я. А цього не буде, доки ви не понесете Іслам як ідеологію, яка буде визначати вам ваш образ життя, звільнить ваші країни від тягаря невірного Заходу та устрашить ворога Аллаха і вашого ворога. Ми просимо Аллаха прискорити встановлення Халіфату на основі метода пророцтва, щоб повернути вам честь та гідність. О Аллах, зроби так, щоб наблизилось його встановлення, і зроби нас його воїнами та свідками.

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ

«О ті, які увірували! Відповідайте Аллаху та Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя …» (08:24)
 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Абдуллах Абд ар-Рахман
Член інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір/Вілаят Єгипет
21 Рамадану 1437 .х.
26.06.2016

Головне меню