Демократія вбиває навіть тих, хто одного разу підняв її прапор

Єгипет
Друкарня

Єгипетське телебачення об’явило про смерть Мухаммада Мурсі прямо під час судового засідання по справі щодо його зв’язку з рухом «ХАМАС», яке проходило у понеділок 17.06.2019.

Як повідомляється, після декількох років в’язниці колишній президент Єгипту раптово загинув від серцевого нападу і перенесеного запаморочення.

Нехай змилостивиться Аллах над доктором Мурсі. Він перейшов у кращий світ. По милості Аллаха він помер, не будучи правителем Єгипту, який керує не Ісламом, а помер пригнобленим після шести років у в’язниці жорсткого режиму, який потонув у крові єгиптян. Ми не оплакуємо його через те, що він був президентом Єгипту, і не тому, що він став мучеником демократії, як зображають це деякі, а тому, що він був одним із синів Ісламської Умми, якого навмисно вбив режим, нехтуючи турботою про них. Він міг обрати іншу дорогу, навіть будучи у в’язниці. Але він обрав тяжку участь у боротьбі з режимом ас-Сісі. Не рівні ті, хто шукає істини, і помиляються і ті, хто шукає брехню і знаходить. Нехай пробачить його Аллах, і нехай прокляне він його вбивць і вбивць його народу.

Можливо, його смерть відкриє шлях до рішень, компромісів і можливих поступок з боку «Братів-мусульман». Проте у цій трагічній події є назидання для кожного, хто працює над здійсненням Ісламу. По-перше, демократія вбиває навіть тих, хто колись підняв її прапор, і знищує його народ. По-друге, підкорення має серйозні наслідки для того, хто підкорився. По-третє, участь у системах, які керують не Ісламом, ніколи не принесе користь релігії і не захистить ісламський заклик. Усе це було багаторазово випробувано. Хто ж брав участь у цій системі, залишався служити їй і застосовувати закони невір’я; прикладом тому служить аль-Башир до скинення, Ердоган і навіть Мурсі у той рік, коли він правив. Ми звернутися до нього з наставляннями, але він відкинув їх … Нехай пробачить його Аллах.

Звертаючись до жителів Єгипту, ми хочемо сказати, що легітимність, яка оспівується деякими в ув’язнені у клітці разом з Мурсі, померла услід за ним. Сам же він загинув іще у той день, коли його усунули від влади. Іще тоді ви повинні були відвернутись від цієї «легітимності» і демократії, яка принесла її. Це не та легітимність, яку ви переслідували, а та, у яку вас заманили, щоб агенти Сполучених Штатів із числа військових отримали можливість проникнути у ваші лави і вкрасти вашу революцію, а потім вбити вас, як це і трапилось.

Тепер ви повинні очистити свій намір і відновити революцію, вкрадену агентами Америки. Перед вами — унікальна можливість. Скористайтесь цією подією і вимагайте своє право повністю і без недоліків. Верніть владу, відняту у вас ставлениками Америки. Викореніть американський вплив і прогнилу капіталістичну систему. Нехай вашою вимогою буде Праведний Халіфат за методом пророцтва без поступок або підкорення, доки ви не отримаєте бажаного. І помирайте не інакше як будучи на цьому шляху. Це — справжня легітимність, а не та, у яку Захід намагається заманити вас, щоб відволікти від Ісламу і Праведного Халіфату, у якому ваш порятунок і проект якого у повному обсязі пропонує вам Хізб ут-Тахрір.

Говорячи ж про армію, то ви несете відповідальність за усі помилки і гріхи цього режиму, навіть якщо просто мовчите і не підтримуєте пригноблених і поневолених. Влада у ваших руках. Немає блага перед Аллахом у грошах та привілеях, які дав вам ас-Сісі. Насправді, це лише хабар, за допомогою якого купується ваша відданість і мовчання у відношенні злочинів проти вашого ж народу. Усе це не допоможе вам перед Аллахом. У Нього є те, що краще і довше. Просіть замінити гірше тим, що краще. Допоможіть Аллаху і Його Посланцю ﷺ остаточно скинувши зрадницький режим. Візьміться за руки ваших братів із Хізб ут-Тахрір і встановіть з ними державу Халіфат, яка відповідає усім сподіванням єгиптян і тому, заради чого вони вийшли на вулиці. Вище усього цього вдоволення Аллаха, Який буде пишатися вами перед янголами.

يَٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ ٱسۡتَجِيبُواْ لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمۡ لِمَا يُحۡيِيكُمۡۖ وَٱعۡلَمُوٓاْ أَنَّ ٱللَّهَ يَحُولُ بَيۡنَ ٱلۡمَرۡءِ وَقَلۡبِهِۦ وَأَنَّهُۥٓ إِلَيۡهِ تُحۡشَرُونَ

«О ті, які увірували» Відповідайте Аллаху і Посланцю, коли він закликає вас до, що дарує вам життя. Знайте, що Аллах — між людиною та її серцем (може завадити людині добитися того, що вона бажає), і що ви будете зібрані до Нього» (8:24).


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Єгипті
№ 10/1440
Вівторок, 18Шавваля 1440 р.х.
18.06.2019 р.

Головне меню