Хто не гине від куль та смертних вироків в Єгипті, того вбиває недбалість режиму

Єгипет
Друкарня

СМИ продовжують публікувати новини про пожежу, що трапилась на головному вокзалі Каїру у середу 27.02.2019. Згідно офіційним даним, пожежа сталася у результаті зіткнення поїзду з бетонною огородою на шостій платформі.

Потужне зіткнення поїзду призвело до вибуху паливних баків, що стало причиною сильної пожежі, внаслідок якої постраждали і загинули пасажири, які перебували на платформі; окрім того, загорілись деякі офіси, які прилягають до платформ 6 та 8. Голова залізничного управління поклав провину за аварію на машиніста, який покинув кабіну локомотива.

Ми виражаємо свої співчуття родинам загиблих у цьому трагічному інциденті. У таких умовах опинився народ Єгипту, живучи під владою капіталізму, який управляє на основі користі. Хто не загинув від куль поліцейських та військових або смертних вироків, той гине внаслідок транспортних аварій. Ця держава не піклується про своїх громадянах, не надає їм ніякого значення і не визнає їх прав.

Цей інцидент — не перший і не останній у затишку капіталізму, який піклується лише про тих, хто платить, і покровительствує лише тому, хто має ціну. Такий погляд вже виразив єгипетський президент у телевізійному виступі, у якому він говорив про розвиток залізниць, які засоби необхідні для цього і які прибутки можна отримати. Він зазначив, що якщо гроші покласти у банк, то можна отримати більше, аніж якщо вони були безпосередньо витрачені на розвиток залізниць. У них настільки поверхневе розуміння турботи про громадян, що, маючи намір підняти ціни на квиток, вони говорять: «Ми піднімаємо ціни на квитки, а нам відповідають: «Ми не можемо стільки платити». Правильно… Але і я нічого не можу зробити». Питання розвитку залізниці вони одразу пов’язують з підняттям цін на квитки і віддачею від цього, відкрито посуваючи корисний капіталістичний погляд.

Нещасні випадки можуть траплятись навіть після розвитку і модернізації, але докладати зусилля — це обов’язок, а недбале ставлення до людей — гріх. У цьому та в інших проектах, пов’язаних з турботою про людей, держава не може чекати прибутку від населення, і ці проекти не повинні піддаватись корисним поглядам. Варто звертати увагу на цінність реальної користі, яку отримують люди із цих проектів, а також на ступінь потреби людей у цьому. Держава повинна робити те,що дійсно потрібно людям, незалежно від того скільки вона витратить на це. Такими є зобов’язання держави згідно Шаріату. Проте ми не бачимо такого підходу у сучасних країнах, керуючих згідно капіталістичним системам. Правильна турбота про людей здійснювана лише у тій державі, основою якої стане ісламська акида.

Крупні проекти ніколи не будуть розроблені і втілені зрадниками і агентами. Вони заклопотані лише інтересами своїх хазяїв, які наділили їх владою. Ці проекти можуть бути втілені лише щирими синами Ісламської Умми, які прагнуть дотримуватись прав людей, а не грабувати їх багатства. Тому не виключено,що влада думає про продаж залізничного проекту, як вже продали інші проекти капіталістичним інвесторам, прикриваючись потребою у розвитку і нездатністю держави витрачати на це засоби. У той же час режим будує «нову столицю Єгипту» з високими стінами, щоб відгородитись від озлоблених людей, які з вини влади зводять кінці з кінцями.

Хіба народ Єгипту не бачить того, у якому положенні він опинився і який погляд має режим у відношенні його проблем? Режим дивиться на людей як на барана, що відколовся від стада. Його турбує лише прибуток, отриманий від людей. Він робить усе заради грошей, навіть якщо доведеться продати людей та їх володіння тому, хто заплатить більше. Порятунок полягає у революції, яка повністю знищить цей режим і покладе край сторіччю залежності від Заходу. Порятунок полягає у застосуванні Ісламу у державі Халіфат, який буде встановлений на руїнах нинішнього режиму. У цьому Халіфаті народ побачить справжню турботу, подібну турботі Умара ібн аль-Хаттаба (р.а.), який говорив: «Я боюсь, що навіть якщо мул спотикнеться в Іраку, то Аллах спитає з мене, чому я не вирівняв для нього дорогу». Істинний халіф не буде питати у населення, що воно заплатило для цього як ми чуємо це із вуст нинішніх правителів.

Народ Єгипту потребує два складники: перший — хто несе істинний проект та політичну думку, здатну протистояти Заходу та його ідеям, здатну призвести до розвитку Єгипет та усю Ісламську Умму, а також піклується про справи на людей на основі Ісламу. Вони — вже серед вас, це — ваші брати із Хізб ут-Тахрір. Другий — нусра (допомога) від щирих офіцерів армії, які підтримують застосування усіх систем Ісламу, які забезпечать справжню турботу і захист населення. Лише так можна досягти правильних змін і зірвати плоди народного руху і революції, яку не зможе вкрасти Захід разом зі своїми агентами.

Ми просимо Аллаха виявити для нас нових ансарів, які допоможуть усунути несправедливість капіталізму.

يَٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ ٱسۡتَجِيبُواْ لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمۡ لِمَا يُحۡيِيكُمۡۖ وَٱعۡلَمُوٓاْ أَنَّ ٱللَّهَ يَحُولُ بَيۡنَ ٱلۡمَرۡءِ وَقَلۡبِهِۦ وَأَنَّهُۥٓ إِلَيۡهِ تُحۡشَرُونَ ٢٤

«О ті, які увірували! Відповідайте Аллаху і Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя. Знайте, що Аллах — між людиною та її серцем (зможе завадити людині добитися того,що він бажає), і що ви будете зібрані до Нього» (8:24).

 


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір, Єгипет
№ 06/1440
П’ятниця, 24 Джумада ас-сані 1440 р.х.
01.03.2019 р.

Головне меню