Йорданські репресивні служби безпеки заарештували групу прибічників Хізб ут-Тахрір з причини вимоги привести до руху армії мусульман заради порятунку населення Гази!

Йорданія
Друкарня

Прес-реліз

Сьогодні, після п’ятничної молитви, йорданські репресивні служби безпеки затримали і увезли в невідомому напрямку групу прибічників Хізб ут-Тахрір, які займались роздаванням прокламацій в низці центральних мечетей країни.

Прокламація носила назву: «О, армії мусульман! «Невже серед вас немає розсудливого чоловіка?». Це звернення було скеровано до солдатів і офіцерів мусульманських армій, де говорилось: «Хіба не бентежить вас кров ваших братів, яка рікою проливається в Газі?! Хіба не приводять вас до руху крики дітей, волання жінок і прошення про допомогу старих, щоб відповісти і надати їм допомогу?!», «Підкорення Аллаху краще, або ж підкорення вашим правителям, які ворогують з Аллахом і Його Посланцем ﷺ і лояльні до ворогів Аллаха і Його Посланця ﷺ?!», «Сіоністське утворення не вміє воювати, воно не бачило битв, євреї боягузливі; де б вони не знаходились, їх спіткає приниження і бідність. Перед вашими очима невелика група віруючих із числа ваших братів за допомогою зброї, яку неможливо порівнювати зі зброєю сіоністів, б’є євреїв з усіх сил, а ті втікають від них і застосовують літаки з бомбардуваннями усього поспіль».

Звернення закінчувалось словами: «Невже серед вас не знайдеться розсудливого чоловіка, який готовий повести вас для надання допомоги релігії Аллаха і Його Посланця ﷺ?! Невже серед вас немає розсудливого чоловіка, який поведе вас до:

نَصْرٌ مِنَ اللَّهِ وَفَتْحٌ قَرِيبٌ ۗ

«допомоги від Аллаха і близької перемоги» (61:13)?!

Дайте відповідь на заклик Умми, дайте відповідь і надайте допомогу Благородній землі, адже вона волає до вас.

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنْ تَنْصُرُوا اللَّهَ يَنْصُرْكُمْ وَيُثَبِّتْ أَقْدَامَكُمْ ٧ وَالَّذِينَ كَفَرُوا فَتَعْسًا لَهُمْ وَأَضَلَّ أَعْمَالَهُمْ

«О, ті, які увірували! Якщо ви допоможете Аллаху, то і Він допоможе вам і утвердить ваші стопи. Загибель тим, які не увірували! Він зробить марними їх діяння» (47:7,8)».

Це заклик і нагадування про слова Всевишнього, про обов’язок і відповідальність мусульман, яку нам диктує нам Шаріат — битись з сіоністами і надати допомогу мусульманам, над якими коять геноцид на очах усього світу. Залишимо в стороні питання мусульманських правителів-зрадників. Але це стало хвилювати режим настільки, що влада взялась арештовувати віруючих мусульман, які вирішили звернутись до володарів сили з ісламським наставлянням! Усе це вказує тільки лише на одне — на реальність цього режиму, який є союзником сіоністів і захисником кордонів цього незаконного єврейського утворення. Але ж про це переважна більшість населення Йорданії вже давно знала, і вона відкрито скрізь сьогодні про це говорить.

Йорданський режим — як і інші перебуваючі при владі режими в мусульманських країнах — занепокоєний закликом до армій. Їх лякає ідея звернення до цих армій за підтримкою пригноблених з причини того, що режими чудово розуміють, що це заклик веде до ліквідації їх влади. По суті, ці режими представляють собою штучні політичні інституції, створені з метою служити хазяїну, захищати сіоністів і кордони їх політичного утворення в регіоні. Через цю причину режими намагаються затулити рот будь-якому, хто подає голос і звертається до громадськості з реальною пропозицією рішення проблеми у наданні допомоги Палестині з шаріатської точки зору.

Ми ж, зі свого боку, як і давали слово Ісламській Уммі, продовжимо залишатись лідерами, які не зрадять свій народ. А ці арешти і придушення не зупинять нас у справі доведення правильного рішення і роз’яснення того, що наші правителі є фальшивками, що їх лояльність належить невірним колонізаторам. Ми підкреслюємо, що ці арешти не ослаблять рішучості наших хлопців «хамлю даъва», а швидше, зміцнять їх і нададуть їм упевненості в Аллаху Всевишньому, а також додадуть стійкості на шляху істини. Це збільшить в нас ясність розуміння допомоги Аллаха, яка наближається, Своїм рабам із числа віруючих:

أَلَا إِنَّ نَصْرَ اللَّهِ قَرِيبٌ

«Воістину, допомога Аллаха близька» (2:214).

Разом з тим, ми несемо на собі відповідальність за благополуччя наших хлопців, які були заарештовані йорданським режимом, і ми вимагаємо негайного їх звільнення. Також ми звертаємось до Умми зайняти гідну позицію, якою буде задоволений Аллах і Його Посланець ﷺ, у відношенні носіїв заклику і бути на їх боці, щоб добитись звільнення хлопців із лап служб безпеки. Не залишайте їх і не зраджуйте, вони не повинні залишатись в руках тиранічних служб безпеки йорданського режиму. Давайте захистимо їх і доб’ємось їх звільнення, як про це говорить Пророк Аллаха ﷺ:

الْمُسْلِمُ أَخُو الْمُسْلِمِ، لَا يَظْلِمُهُ وَلَا يَخْذُلُهُ وَلَا يُسْلِمُهُ

«Мусульманин мусульманину брат, і він (не повинен) ані утискати його, ані зраджувати його, ані залишати його без підтримки».

Ці хлопці — порядні люди, вони не коїли ніяких злочинів, вони ведуть діяльність в лавах Хізб ут-Тахрір і разом з ним працюють над встановленням Праведного Халіфату, поява якого — не за горами, і тоді ми розберемось з сіоністами, які остаточно покинуть наші землі. Тоді ми поквитаємось з кожним, хто зрадив Умму.

وَسَيَعْلَمُ الَّذِينَ ظَلَمُوا أَيَّ مُنْقَلَبٍ يَنْقَلِبُونَ

«А те, які вчиняють несправедливо, скоро дізнаються, куди вони повернуться» (26:227).

 

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Йорданії
П’ятниця, 26 Рабі ус-сані 1445 р.х.

 

 

Головне меню