Рекомендації міжнародної Багдадської конференції нібито пил, здійнятий сильним вітром

Ірак
Друкарня

Міжнародна конференція по “боротьбі з тероризмом”, яка проходила у Багдаді протягом двох днів з 13 березня 2014, завершилась прийняттям розпливчастих та не зобов’язуючих до реалізації рекомендацій.

Наприклад, ствердження Всесвітнього дня пам’яті жертв тероризму, активація регіональних та міжнародних угод, що стосуються боротьби з тероризмом, вдосконалення національних законів, заохочення прав людини згідно з міжнародними стандартами, підготовка просвітницьких та культурних програм, скерованих на захист молоді від розумового та культурного екстремізму, який сприяє такому явищу як тероризм, і так далі.

Таким чином, провал конференції не був несподіванкою, бо від неї нічого і не очікували... Цьому існує декілька причин, у першу чергу дві:

1. Найбільші учасники цієї конференції — це такі провідні покровителі тероризму на регіональному та міжнародному рівні, як Америка, Росія, Китай, Великобританія та їм подібні. Якщо б вони були правдиві у тому, заради чого зібрались, то сирійська трагедія не тривала б вже третій рік, а чисельність мучеників та біженців — у самій Сирії та за її межами — не досягла б жахаючих цифр. Навпаки, усі разом вони підтримали сирійського ката Башара, який отримує від них різноманітну матеріальну та моральну підтримку, при чому під тим же самим закликом, тобто боротьби проти “тероризму”. Таким чином, Захід карає кожного, хто прагне позбутися від західної залежності, хто прагне до гордості та слави, будучи незалежним від його несправедливих систем.

2. Положення голови конференції (уряду Малікі) нічим не краще, аніж положення його хазяїв. У той час як цей уряд ораторським чином висловлює скарги стосовно тероризму та проливає крокодилячі сльози по невинним громадянам Іраку, ми бачимо, як він затуляє очі на зачистки, які ведуть ополченці у ряді іракських міст, де гинуть сотні людей, чоловіків, жінок та дітей, і іще більше людей стають біженцями всередині країни та за її межами. Потім уряд Малікі, роблячи послугу, принизливим чином надає їм жалюгідну матеріальну допомогу. Усе це робиться у послугу Америці, першому у світі покровителю тероризму.

Люди!

Прагнення цієї групи, що зібралась на конференції, прийняти рішення по проблемі “тероризму” було не інакше як спроба утискання урядів, силою встановлених над своїми народами, щоб обрамити злочини цих урядів законодавчими актами, які ззовні представляються милосердям, а по суті, є стражданням для народів, щоб приборкати кожну вільну людину, яка відмовляється підкорятись цим тиранічним урядам. Але це не можливо, адже Всевишній Аллах застерігає кожного зарозумілого тирана. Він сказав:


وَلا تَحْسَبَنَّ اللَّهَ غَافِلا عَمَّا يَعْمَلُ الظَّالِمُونَ إِنَّمَا يُؤَخِّرُهُمْ لِيَوْمٍ تَشْخَصُ فِيهِ الأبْصَارُ

“Не думай, що Аллах не знає про те, що роблять тирани. Він лише дає їм відстрочку до того дня, коли закотяться погляди” (14:42)


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір Ірак
13 Джумада аль-уля 1435
14/03/2014

Головне меню