Уряд Іраку між тиском вулиць і жадібністю правлячих партій

Ірак
Друкарня

Народні протести, які підсилюються у Багдаді, центральних і південних мухафазах тривають вже другий місяць. Дані протести об’єднали вимоги розгніваних мас, тепер люди хочуть беззаперечного скасування усього політичного процесу.

Причиною тому послужили: гніт властей у відношенні народу, корупція в усіх ешелонах влади. По суті, уряд Аділя Абдуль-Махді повинен був позитивно відреагувати на законні вимоги людей, але ми побачили протилежне. Так, 28 листопада прем’єр-міністр відправляє озброєні сили у місто Насірія — де вони коять напад на демонстрантів, відкривши по ним вогонь бойовими патронами — з метою придушити протести і розігнати демонстрантів. У результаті було вбито 46 людей і 200 отримали поранення, що явно доводить небажання правителів розставатися з владою. Вони відкинуть усе, що завадить їм грабувати, навіть якщо це буде за рахунок страждань народу. Якщо знадобиться, вони навіть підуть на винищення усього населення, аби тільки продовжити грабувати.

Ми переконані, що саме Америка вилучає вигоду від перебування цих нікчемних правителів при владі, саме вона усадила цю корумповану хунту на шию народу, щоб вони знищили те, що не змогла зробити Америка за дві свої військові кампанії. Америка спостерігає за тим, що відбувається, і у випадку нездатності влади придушити протести за допомогою служб безпеки вона поквапиться замінити одні обличчя у владі на інші. Це звичайна справа для Америки, коли народ не приймає її агентів і прихвоснів. У випадку вдалої заміни нові обличчя у владі продовжать служити в ім’я ворога Умми.

Якщо усе буде протікати у тому ж русі, то чекайте гніву Аллаха. Мусульмани не будуть врятовані від зла агентів Америки, поки не відмовляться від демократії та її цінностей, поки не повернуться до правління на основі законів Аллаха. Лише ці закони несуть безпеку і зберігають людську гідність. Аллах сказав:

أَفَحُكۡمَ ٱلۡجَٰهِلِيَّةِ يَبۡغُونَۚ وَمَنۡ أَحۡسَنُ مِنَ ٱللَّهِ حُكۡمٗا لِّقَوۡمٖ يُوقِنُونَ

«Невже вони шукають часів суду невігластва? Чиї рішення можуть бути краще рішень Аллаха для людей переконаних?»(5:50).


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Іраку
№ 02/1441
П’ятниця, 2 Рабі ус-сані 1441 р.х.
29.11.2019 р.

Головне меню