Порятунок Умми від криз криється в Ісламі

Ірак
Друкарня

Минуло три місяці з початку народного повстання в Іраку, темпи якого підсилились і розширились, охопивши усе прошарки населення, у тому числі, лікарів, інженерів, студентів, юристів, підприємців, володарів наукових ступенів, відставних офіцерів армії, а також деяких представників племен у центральних і південних провінціях.

Хвиля обурення захопила майже усіх жителів країни. Їх терпіння лопнуло по відношенню до несправедливості і важких умов життя, які стали наслідком політики змінюючих один одного з 2003 року урядів.

Незважаючи на повне руйнування багатьох галузей промисловості, правлячі групи як і раніше продовжують кормити людей обіцянками про реформи лише для того, щоб залишитись при владі, змінивши деякі фігури. Поруч з цим іранські озброєні формування продовжують викрадати та вбивати активістів. І ці злочини лише підсилюють настирливість протестуючих проти правлячого класу у цілому. Країна залишилась без пастиря, який управляв би справами свого народу. Уряд подав у відставку, а президент Бархам Салех опинився між молотом і ковадлом, між люттю повсталого народу і тиском корумпованих партій, які прикриваються конституцією, що стала причиною наявної ситуації. Незважаючи на недотримання конституційних строків, він досі не запропонував кандидатуру на пост прем’єр-міністра після відставки Абдуль-Махді, що зробило його посміховиськом в очах кожного.

Перед обличчям цієї нерозв’язної ситуації головне лихо регіону — Америка — обізлилась на своїх ставлеників в Іраку і обурилась їх нещадністю стримати розгнівану вулицю. Після тривалої мовчанки Сполучені Штати пожертвували одним із своїх найвідданіших і найжорстокіших псів, Касемом Сулеймані, який безкарно терзав багатьох невинних людей в Іраку, Сирії, Лівані та Ємені.

По-перше, це вбивство було помстою за зачеплену гордість великої держави після штурму її посольства у Багдаді ополченцями, які спонсоруються нею же. По-друге, це спроба зблизитись з протестними масами, які відкрито виступають проти неї та її ставлеників. По-третє, це підготовка до наступного врегулювання ситуації в Іраку за допомогою висунення на передній план нового ставленика, імідж якого іще не заплямований, передавши йому владу,і, можливо, надавши підтримку у приглушенні нинішньої кризи.

Звертаючись до повсталого народу Іраку, хотілось би сказати:

Ми показуємо істинну причину ваших страждань і розкладаємо факти перед вами. Ми щиро наставляємо і попереджаємо вас про наслідки слідування доктринам невірних у політиці і управлінні справами людей. Ми застерігаємо вас від демократії і секуляризму, які можуть примусити вас іти за оманливими мріями, віддаляючись від шляху порятунку. Аллах відправив чистий Шаріат, який покінчить з сектантством і расизмом. У ньому справедливість, безпека і гідне життя.

وَأَنِ احْكُمْ بَيْنَهُمْ بِمَا أَنْزَلَ اللَّهُ وَلَا تَتَّبِعْ أَهْوَاءَهُمْ وَاحْذَرْهُمْ أَنْ يَفْتِنُوكَ عَنْ بَعْضِ مَا أَنْزَلَ اللَّهُ إِلَيْكَ فَإِنْ تَوَلَّوْا فَاعْلَمْ أَنَّمَا يُرِيدُ اللَّهُ أَنْ يُصِيبَهُمْ بِبَعْضِ ذُنُوبِهِمْ وَإِنَّ كَثِيراً مِنَ النَّاسِ لَفَاسِقُونَ ، أَفَحُكْمَ الْجَاهِلِيَّةِ يَبْغُونَ وَمَنْ أَحْسَنُ مِنَ اللَّهِ حُكْماً لِقَوْمٍ يُوقِنُونَ

«Суди між ними згідно тому, що ниспослав Аллах, не потурай їх бажанням і стережись їх, щоб вони не відвернули тебе від частини того, що нипослав тобі Аллах. Якщо ж вони відвернуться, то знай, що Аллах бажає покарати їх за деякі із їх гріхів. Воістину, багато людей є нечестивцями. Невже вони шукають суду часів невігластва? Чиї рішення можуть бути краще рішень Аллаха для людей переконаних?» (5:49,50).


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Іраку
№ 06/1441
Неділя, 10 Джумада аль-уля 1441 р.х.
05.01.2020 р.

Головне меню