Заклик правлячого режиму у Ємені звернутись за судом до Шаріату Аллаха є несерйозним!

Ємен
Друкарня

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

З початку виникнення страйків у 17 провінціях Ємену неодноразово здійснювався заклик за судом до Шаріату Аллаха.

Усе розпочалося з того, що у минулому місяці Алі Абдулла Салєх підняв Коран із закликом звернутися за судом до Шаріату у присутності вчених Ємену. Згодом подібні заклики знов повторилися вже на сторінках урядової газети «Саура», останнім з яких був від 6 травня.

Правда полягає у тому, що у першу чергу громадськість до певних кіл людей чудово розуміють, що подібні заклики пішли лише після того, як Алі Абдалла Салєх та його режим вкотре опинились перед глухим кутом. Бо Шаріат був ниспосланий  для того, щоб на ньому правили завжди, і тут не може бути винятків. Вже сам вираз «заклик за судом до Шаріату Аллаха» означає визнання того, що він не править на основі Ісламського законодавства, а якби Шаріат займав своє місце у правлінні, тоді навіщо це заклик и звертання за судом до нього?!  Люди зі здоровим глуздом сказали, що якщо комітет вчених виразить розуміння та прийме його заклик, докладе зусиль піти за цим, тоді його брехня розкриється і омана звернення за судом до Шаріату Аллаха стане очевидною. 

Ті, хто стоїть за закликом звертання за судом до Шаріату Аллаха хочуть добитися одного – заборони виступу проти правлячої особи (Валію-ль-амра), що конституційне законодавство, яке засноване на далекій від Ісламу ідеї «капіталістичної думки» є на його боці! Вони зрозуміли Іслам згідно до капіталістичної ідеології, яка заснована на принципі вигоди. Їх не цікавить те, що головування завжди повинно належати Шаріату, вони сховали Іслам у далеку скриню, ті, хто бажають, хай звертають на нього увагу, що виражає собою погляд капіталізму, який стверджує принцип відокремлення релігії від життя.

Іти за судом до Шаріату Аллаха «у свою чергу, означає висунути лише Іслам у якості вирішення усіх життєвих проблем людини – економічних, політичних, соціальних, у зовнішній політиці, у політиці освіти і т.п. Це означає, що влада належить Уммі у питанні обрання того, хто буде нею керувати на основі Ісламу, вона не має права приводити до влади того, хто буде правити не по Ісламу, тобто головування належить Шаріату, а не народу. Кожен, мабуть, обізнаний сьогодні про те, як у Ємені та в інших мусульманських країнах, сьогодні втілюється у життя капіталістична система правління. Люди знають, як і при яких обставинах Алі Абдалла Салєх починає вести заклик до звертання за судом до Шаріату Аллаха і як забуває про те, до чого він закликав, звертаючись за судом до іншого, коли у цьому виникає необхідність.  

Нарешті ми хочемо сказати, наскільки великою є різниця поміж капіталістичною системою правління, яка над нами сьогодні застосовується за допомогою заліза та вогню у Ємені та в інших країнах, і поміж Ісламом, який зник з політичної карти землі з того часу, коли нога союзних військ по завершенню першої світової війни ступила до Стамбулу – столиці Халіфату. Що відбулося не без участі та при співпраці зі зрадниками з числа арабів та турок, потім Мустафа Кемаль здійснив головний злочин – скасував Халіфат.

Повернення до правління по Ісламу не буває лише однією фразою, яка містить у собі хитрість. Це обов’язок мусульман з усіх куточків Ісламського світу, і їх мовчанка протягом більше ніж 87 років щодо скасування їх держави - Халіфату, робить усіх грішниками, окрім тих, хто докладає зусиль по його встановленню, щоб принести присягу Халіфу мусульман, який буде правити лише на основі Ісламу. Хто намагається об'єднати мусульманські країни в одну-єдину державу, донести Іслам до решти людей методом заклику та джихаду.

Встановлення Халіфату не означає повернення до життя у кібітках, кочовий спосіб життя, перебираючись з місця на місце по пустелі на верблюдах. Це повернення втілення Шаріату Аллаха і його законів, і після цього ми не можемо бути іншими,аніж найкращою Уммою, виведеною серед людей, в усіх відношеннях. Європа дізналася, що таке виробництво, коли доклала зусиль до пізнання мусульманського світу, які виявилися основою промислової революції у світі. Та само у найближчий час за допомогою Ісламу ми повернемося до того, що станемо кращими, бо ми зробимо те, що призведе до довольства Аллаха, а згодом ми перевершимо решту інших в усіх сферах життя.

Шановні мусульмани у Ємені!

Хізб-ут-Тахрір із вас та веде свою діяльність серед вас заради відновлення ісламського способу життя шляхом встановлення Халіфату, який об'єднає Умму під правлінням одного Халіфа на основі Шаріату Аллаха. Халіф, який здійснить опіку над тим,хто його потребуватиме, захистить честь та не допустить пролиття крові, яка вдень та вночі тече річками на очах у всіх. Всевишній Аллах каже:

وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِن قَبْلِهِمْ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضَىٰ لَهُمْ وَلَيُبَدِّلَنَّهُم مِّن بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنًا ۚ يَعْبُدُونَنِي لَا يُشْرِكُونَ بِي شَيْئًا ۚ وَمَن كَفَرَ بَعْدَ ذَٰلِكَ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ

«Аллах обіцяв тим з вас,хто увірував та коїв праведні справи, що Він неодмінно зробить їх намісниками на землі, подібно до того, як Він зробив намісниками тих, хто був до них. Він обов’язково надасть їм можливість сповідувати їх релігію, яку Він схвалив для них, та замінить їх страх на безпеку та спокій. Вони поклоняються Мені та не додають мені сотоваришів. Ті ж, хто після цього відмовляться увірувати, є грішниками. (24:55)

Про що також сповістив нас благою звісткою Посланець Аллаха: «.. А потім прийде Халіфат за методом пророцтва», передав Ахмад.  

О, щирі мусульмани Ємену!

Хіба не настав вже час відмовитися від цього гидотного режиму та його зрадників-послідовників? Хіба не прийшов вже час відмовитися від того, об добиватися симпатій Заходу, зокрема,Британії та Америки,щоб останні втручалися у ваші справи? Хіба ми перебуваємо у такому вкрай жалюгідному стані, що потребуємо втручання цих презренних колонізаторських країн? Коли таке було і буде, щоб мусульмани від них побачили благо, окрім лише страждань, нещастя та пограбування багатств? Чи не час вже вдостоїтися честі відновлення Халіфату, який остаточно покладе край втручанню країн-колонізаторів Заходу у справи Ємену та його населення?? Чи не прийшов вже час для того, щоб колонізаторський Захід почав відчувати поважний страх перед нами після стількох злочинів, які ми продовжуємо відчувати по сьогодні, а не намагатися знайти його довольство та випрошувати його втручання, щоб той зруйнував те, що там вже було ним зруйновано? Всевишній Аллах каже:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِن تَنصُرُوا اللَّهَ يَنصُرْكُمْ وَيُثَبِّتْ أَقْدَامَكُمْ

«О ті, які увірували! Якщо ви допоможете Аллаху, то він допоможе вам та зміцнить ваші стопи» (47:7)

О, мусульмани!

Підніміть свій рівень мислення, хай він піднесеться до тих ступенів, якими відрізнив вас ваш Господь від решти створінь. Поверніться до Ісламу, встановіть владарювання Шаріату, здійснюючи діяльність разом зі щирими людьми з Хізб-ут-Тахрір, заради відновлення ісламського способу життя шляхом встановлення другого праведного Халіфату, заради об'єднання ваших країн, вигнання окупанта-колонізатора, який вивів свої війська з вашої землі, щоб оволодіти вашим розумом та перетворити вас на в’язнів своїх ідей, щоб ви думали так само як вони!

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ

«О ті, які увірували ! Відповідайте Аллаху та Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя» (8:24)
 


Хізб ут-Тахрір Ємен
10 Джумада ас-Санія 1432 г.х.
13.05.2011

Головне меню