Америка та Франція беруть активну участь у створенні конституції для єменців!

Ємен
Друкарня

«Ми надамо єменській стороні межі, яких вони будуть дотримуватись у своїй новій конституції», - саме так заявив заступник держсекретаря США по питанням Близького Сходу Джеффрі Фелтман 28 березня 2012 року стосовно очікуваних конституційних змін у країні. Дана заява була оприлюднена у єменській газеті «Аль-Уля», номер випуску № 381.

Західні капіталістичні країни з самого початку революції активно втручалися в управління справами країни, і після вимушеного уходу Алі Абделла Саліха їх активність лише збільшилася. Захід докладає усіх зусиль до того, щоб новий режим прямував точно за програмою, яка була закладена попередньому режиму, для здійснення його інтересів, і зведення нанівець усіх сподівань та бажань народу, який повстав.

З самого початку Захід зробив усе можливе для того, щоб відсторонити людей від повної зміни режиму, хоча це і було основною вимогою народних мас, які повстали.

«Народ бажає падіння режиму» - це гасло було основним в усіх арабських революціях. Але докорінна зміна режиму означала би для Заходу втрату відданих йому урядів та лідерів, яких вони виховали та виплекали у ході революцій, які відбулися в арабських країнах з часів падіння Халіфату. Захід звинувачує Халіфат у невігластві та відсталості, натякаючи революціонерам залишити подібні думки та попрямувати за західними ідеями та системами, і особливо, прийняти їх конституції, якщо революційні маси та їх лідери насправді бажають процвітання та прогресу своїм країнам!
 
Як і варто було чекати, правителі-запроданці країн Перської  затоки  здійснили усю можливу допомогу західним країнам досягти важелів керівництва над Єменом через ініціативу, яка була названа їх іменем, але наслідки якої пожинають інші.
    
Нове у даній темі це те, що Америка не удовольнилась пануванням у військовій сфері та сфері безпеки, сьогодні вона прагне максимально посунути Францію, яка контролює утворення нової конституції у Ємені. Існуюча конституція своїм корінням іде до французької. Саме вона була принесена проамериканськими єгипетськими лідерами (агентами) після єменської революції 1962 року, які вони просто перейняли із своєї конституції. Після цього «єменська» конституція декілька разів підпадала під зміни. Уперше у 1990 році, коли стала очевидною її непридатність. Щодо реформ, які торкнулися конституції та той час, було проведено референдум під приводом збереження єдності. Наступна поправка до конституції зачепила 2-гу главу, зробивши шаріат «єдиним» джерелом законотворчості, замість «головного», перетворивши тим самим єменську конституцію на «ісламську» без будь-яких змін у реальності. Після цього підпала під зміни глава щодо президентських строків, які дозволяли президенту балотуватися на пожиттєвий строк. За зміни у даній главі проголосував правлячий Національний конгрес незадовго до початку революції.
   
Невже після усього цього у когось іще можуть бути сумніви, що ця конституція не має до Ісламу жодного стосунку. І що народ Ємену повинен негайно її відкинути і притягти усі сили для утворення нової конституції, яка ґрунтується лише на ісламській акиді.
        
Боротьба за конституцію почалась у Тунісі, Єгипті і досягла Ємену. Мета боротьби – проведення незначних змін, які дозволять зберегти головуючі позиції західних капіталістичних думок та віддалити ісламські думки.

ХТ сьогодні ясно бачить модель ісламської конституції і готовий запропонувати її людям для того, щоб стала ясною різниця поміж уявленням Ісламу щодо конституції та тим, що вони мають на сьогодні. Америка у Ємені скрізь пхає свого носа, щоб не допустити відродження ісламських думок та держави Халіфат, який буде правити лише на основі Ісламу, і стане на перешкоді будь-якому втручанню   ззовні. 

وَيَمْكُرُونَ وَيَمْكُرُ اللَّهُ وَاللَّهُ خَيْرُ الْمَاكِرِينَ

 «Вони хитрують, але і Аллах хитрує. Але Аллах найкращий із хитрунів».

Інформаційний офіс
Хізб-ут-Тахрір
Ємен
№ H.T.Y. 111
Четвер, 06 Джумада аль-Уля 1433 р.х.
29/03/2012

 

Головне меню