Резолюція прес-конференції, організованої Хізб-ут-Тахрір у Сані 24.05.2012 року під назвою: «Позиція Хізб-ут-Тахрір відносно діяльності Америки в Ємені»

Ємен
Друкарня

Хізб-ут-Тахрір, будучи міжнародною ісламською партією, веде свою діяльність приблизно у сорока країнах. Хізб будується на основі ісламського світогляду і законів Шаріату, які виводяться із нього.

Працює над відновленням ісламського способу життя шляхом встановлення ісламської державності – Халіфату. Діє заради встановлення одного Халіфа, якому присягнуть на основі Корану та Сунни Пророка ﷺ мусульмани, щоб той правив на основі того, що ниспослав Аллах, об’єднав  мусульман та усі ті штучно створені утворення у мусульманському світі в одну потужну державу, якою і є ісламська держава Халіфат. Саме він буде у змозі покінчити з системами невір’я , їх нормами, американським, британським та іншими видами панування у колонізованих ними країнах. Халіфат необхідний, щоб покінчити з сіоністським утворенням, вирвавши його з корінням із мусульманських земель за допомогою джихаду. Халіфат несе заклик до Ісламу, як до істини і світла до всього людства шляхом заклику та Джихаду.

 

Хізб-ут-Тахрір проводить свою діяльність в Ємені як в одній із мусульманських країн, тому певна річ, він зіштовхується із змовами і тією політикою, яку проводить Захід в Ємені. Будучи політичною партією, його ідеологією є Іслам, у своїй діяльності він керується методом Пророка Аллаха ﷺ у справі встановлення держави, який не вдавався до жодних насильницьких дій. Таким чином, хізб відкидає насилля та розрізняє між шаріатською діяльністю у справі встановлення Халіфату та Джихадом.

Виходячи із вище повідомленого Хізб-ут-Тахрір стверджує наступне:

1.Хізб-ут-Тахрір у черговий раз стверджує, що справа несення заклику та встановлення Ісламської держави не відбувається за рахунок насилля та застосування зброї. Дані цілі досягаються, керуючись виключно методом Пророка ﷺ, який можна поділити на три етапи: «Утворення віруючої та щирої групи людей; взаємодія із суспільством шляхом ведення ідейної та політичної боротьби, а також просячи допомоги у володарів сили та засобів; прийняття влади в одному з регіонів, який стане точкою опори держави Халіфат».

2. Хізб-ут-Тахрір засуджує усі види війн та вбивств між мусульманами на землях Ємену, однаково, чи йде мова про війну Сааде, Абьян, або про тих, кого було вбито на полях бою, або у населених пунктах Архаб та Нехм, які були вбиті в результаті політичних змов або вбивство військових, як це мало місце при здійсненні останнього тяжкого злочину на площі аль-Сабін.

3. Режим аль-Хаді повинен припинити співробітництво з США у його війні проти так званого тероризму і вимагати у судовому порядку від Америки відповісти на питання – хто дозволив їй вбивати мусульманське населення Ємену американськими беспілотниками, тому що це грубе порушення суверенітету та вбивство невинних людей без суду.

4. Варто проводити політику діалогу з воєнізованими рухами. В основі повинен бути принцип, що два мусульманина пересікаються поглядами та думками, а не мечами та грубою силою. Тому що насилля породжує лише насилля.

5.Хізб-ут-Тахрир закликає припинити жебракування через участь у конференціях від донорської, до так званої «Друзів Ємену». Усі вони є ворогами Ємену, тому що такого роду конференції – це колонізаторські інструменти. За ними криється більша небезпека. Це свого роду хабар єменському народу, щоб той стулив пельку у відношенні колоніалізму та деспотизму. В основі ж криється покриття дефіциту активів корупціонерів, які знаходяться у банках донорів і про що прекрасно проінформований Захід, про яку суму грошей, сотні мільярдів доларів, йде мова.

6. Хізб-ут-Тахрір закликає усі політичні кола перешкодити Америці та Британії втрутитися до внутрішніх справ Ємену (єменський народ не настільки дурний, щоб до нього так входити у довіру). Також припинити співробітництво з колоніальними державами, чорну історію яких ми знаємо на прикладі Палестини, Іраку, Судану, Пакистану, Афганістану та ін.

7. Хізб-ут-Тахрір закликає весь єменський народ відмовитися від капіталізму та світськості, від усіх систем правління, які стали продуктом людського розуму – республіки, демократії, федералізму та ін. Він закликає дотримуватися Ісламу і працювати над встановленням Халіфату, який вирішить усі економічні проблеми, у тому числі і усі інші проблеми соціального плану.

Медіа офіс ХТ, Ємен.
Інформаційний офіс
Хізб-ут-Тахрір
Ємен
№ H.T.Y. 118
Четвер, 03 Раджаб 1433 р.х.
24/05/2012

 

Головне меню