Штучно створена криза палива, в основі якої лежить англо-американський конфлікт в Ємені

Ємен
Друкарня

Конфліктуючі сторони в Ємені, тобто хоусіти та Алі Абдуллах Салех, з одного боку, та Абд Раббо Мансур Хаді — з іншого, як і колись ведуть між собою боротьбу, вартість якої оплачує народ Ємену — як своїм шматком хлібу, так і своїми життями.

Ці сторони не цікавить положення свого народу. Сам цей конфлікт, який потягнув за собою невиплату заробітних плат вже більше року, поширення різного роду хвороб, зникнення низки послуг, руйнування інфраструктури, знецінювання місцевої валюти та шалений ріст долару, з самого початку розпалений Англією та Америкою. Плюс до усього він викликав накручування цін на паливо та побутовий газ до невидимих височин як у м г. Сана, так і у м. Аден, що потягло за собою підвищення цін на продукти харчування та предмети першої необхідності. Підвищення цін позбавляє людей можливості для існування, загрожуючи викликати гуманітарну катастрофу в Ємені, проте адже ця земля — земля віри та мудрості.

Хоусіти звинувачують Алі Салеха та його послідовників у створенні кризи палива, незважаючи на те, що вони спільно сформували єдиний уряд у м. Сана. Сьогодні ціна 20 літрів бензину складає 8300 єменських ріалів, а на чорному ринку ця ціна у два рази вище. Сама криза не обмежилась територіями під контролем хоусітів, навпаки, вона поширилась на усю територію Ємену. Причому у виникненні цієї кризи хоусіти звинувачують міністерство нафти, у керівництві якого знаходяться послідовники Салеха. Раніше хоусіти винесли рішення про вільний оборот палива, щоб виключити можливість монополії з боку єменської нафтової компанії «YPС» на своїй території. Причина цієї дії полягає у тому, що важелі правління у цій нафтовій компанії знаходяться у руках лояльного до англійського агента Салеху крила «Всезагального народного конгресу»,а також у руках спекулянтів нафтою із його послідовників. Тому сьогодні хоусіти знаходяться у пошуках нових постачальників нафти та нафтопродуктів, лояльних вже до них, адже відомо, що Америка підтримує хоусітів, щоб зменшити вплив англійців.

Також хоусіти звинуватили крило «Всезагального народного конгресу», лояльне до Алі Салеху, у тому, що воно перетворилося у державу всередині держави, тобто за лаштунками реанімувало своє старе політичне коло, яке існувало до «Арабської весни». У склад цього політичного кола увійшли послідовники Салеха, колишні нафтові спекулянти, банкіри, а також крило Абд Раббо Мансура Хаді, яке головує сьогодні на півдні Ємену. За словами хоусітів, усе це пророблено для того, щоб покласти на них усю відповідальність за те, що відбувається у країні і примусити народ повстати проти хоусітів. Можливо, у найближчі дні боротьба за владу між союзниками у Сані, тобто між хоусітами та Алі Салехом, буде підсилюватись, і усе це знов буде відбуватись за рахунок жителів Ємену,їх сил та їх життів.

Хочеться відзначити, що саме нафтова компанія «YPС» у Сані лояльна до Алі Салеха, утвердила ціну за 20 літрів бензину у розмірі 8300 ріалів, що стало смертельним ударом для жителів Ємену, як і без того відчувають труднощі від росту цін. До такого положення речей призвела не лише фіксація ціни з боку нафтової компанії, але й директиви з боку голови Верховної Політичної Ради Салеха Алі аль-Самада та міністра фінансів Салеха Шаабана. Зверніть увагу, що саме офіційний представник нафтової кампанії «YPС» розповів єменському інформаційному агентству «Хабар», що рішення Салеха аль-Асмада зробили із компанії склад для спекулянтів паливом, а також що саме його рішення вплинули на ріст цін на нафту та нафтопродукти. Тому останнє рішення хоусітів про відправку у вільне плавання цін на нафтопродукти призведе до нового росту цін на паливо, на продукти харчування та предмети першої необхідності. Також офіційний представник нафтової кампанії пояснив, що заморожування її рахунків міністром фінансів Салехом Шаабаном зв’язує по рукам і ногам діяльність, яку згідно з конституціє країни могла б виконувати ця кампанія; у часті,вона могла б вести контроль за нафтовим ринком у країні і не допускати торгівлі нафтопродуктами з боку спекулянтів.

Подібне поширення кризи в Ємені говорить, що саме сторони конфлікту та спекулянти, які наживаються на війні, своїми наказами та діями сприяли появі подібної проблеми.

Такою є реальність штучної кризи. Вони відображає боротьбу за виживання між англійськими та американськими агентами. Ці зрадники не дотримуються по відношенню до єменців ані родинних, ані договірних зобов’язань. Регіональні та місцеві важелі тиску, що використовуються у конфлікті, є важелями для просунення інтересів їх західних хазяїв. Також військовий конфлікт, на чолі якого стоїть Саудівська Аравія та ОАЕ, був розв’язаний в угоду їх хазяям. Він потягнув за собою невиплату заробітних плат, погіршення умов життя людей, поширення хвороб та занепад в економіці. Подібна війна не має ніякого відношення до Ісламу, навпаки, це — вбивство одних іншими та боротьба в ім’я Заходу, що, у свою чергу, є харамом. Америка прагне зменшити вплив англійських агентів в Ємені, але це не зачепило почуттів конфліктуючих сторін, які стверджують, що б’ються за батьківщину. Ідея патріотизму — усього лише розмінна монета, вона подібна ідолу із фініків, який з’їдають, якщо відчувають голод!

О жителі Ємену! Аллах дарував вашій країні блага та багатства. Ваше місце розташування є стратегічним, клімат — різноманітним, у вас є морське узбережжя, яке простирається на 2500 км, запаси природного газу у вас складають більше 18 трильйонів кубічних футів, а також є нафта, мінерали та родюча земля. Так заклинаю вас Аллахом, як в и можете помирати голодними у той час, як ви самі — воїни?!

Ваше нещастя полягає у тому, що ви далекі від законів Аллаха. Ви дозволяєте Заходу та його агентам боротися за вашу країну, грабувати ваші багатства. Хіба не настав час розпочати діяльність по поверненню Ісламу у життя, щоб він захистив вас та проявив про вас турботу? Необхідно повернути Праведний Халіфат, правління в якому буде здійснюватись за методом пророцтва. Хізб ут-Тахрір звертається до вас як застерігаючий увещеватель, радуючи вас тим, чим радував Посланець ﷺ, і застерігаючи вас від того, від чого він ﷺ застерігав. Так дійте,адже ми вже діємо!

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Ємені
Неділя, 8 Рабиъ уль-авваль 1439 р.х.
26.11.2017 р.

Головне меню