Арешти хлопців із Хізбут-Тахрір у Таїзі та Адені

Ємен
Друкарня

Ополченці-хоусіти заарештували тридцятидев’ятирічного брата Абдуллаха Ахмада Наджі прямо на його робочому місці у районі Зілаі мухафази Таїз за поширення прокламацій під назвою «Сторони конфлікту ввергають народ Ємену із одного вогню протистояння в інший, щоб вислужитись перед колонізаторами. О люди Ємену, бійтесь вогню Господа світів».

Хлопці із Хізбут-Тахрір в Ємені роздавали дану прокламацію у багатьох мухафазах країни. У ній говорилось про те, що сторони конфлікту прислуговують безбожним колонізаторам, на чолі яких — Америка та Великобританія. Ці дві країни суперничають між собою за допомогою місцевих та регіональних агентів за вплив та багатства Ємену. Прокламація розкриває, що насправді це — міжнародний конфлікт між Америкою та Англією за Ємен. І, нарешті, у прокламації міститься заклик до сторін конфлікту в Ємені вдатися до Ісламу та його положенням, а не до ООН, що сіє розбрат та розпалює конфлікти серед народу Ємену в інтересах Америки.

У той же час так звані «легітимні» силовики, які контролюють мухафазу Аден, заарештували двох хлопців із Хізбут-Тахрір, які досі утримуються під вартою.

Ці арешти хлопців із Хізбут-Тахрір свідчать про те, що конфліктуючі сторони в Ємені — що сторона хоусітів (т.з. «повстанців»), що сторона Хаді (т.з. «легітимної влади») — бояться слова істини, яке вимагає від них припинення конфлікту, війн та розбратів. Даний конфлікт між цими сторонами за владу та багатства приносить народу лише нещастя, лиха, голод, безробіття та поширення смертоносних хвороб. Це протистояння загубило землеробство, народжуваність, призвело до невиплати зарплат, відсутності основних послуг, шаленому росту цін та податків, розграбуванню державної власності,деспотії, ув’язненням у тюрми, затиканню ротів народу, який страждає від тривалої війни та конфлікту на протязі майже трьох років. Народ опинився у великій в’язниці під вогнем конфліктуючих сторін, втративши почуття безпеки за себе та свою релігію у країні під назвою «Ємен віри та мудрості»!

Хізбут-Тахрір не закликає до війни та заколоту, а, швидше, закликає зупинити їх та повернутись до Шаріату через думки, даючи людям ідею. Він не озброює людей і не вдається до фізичних дій як до методу змінень, до яких закликає Хізб. Хізбут-Тахрір не допускає родоплемінної, міжмазхабної або регіональної дискримінації між мусульманами в Ємені та інших мусульманських країнах. Слідуючи шаріатському методу та прикладу Пророка Мухаммада ﷺ, він виявляє та викриває усіх, хто порушує Іслам. Хізб звертається до сторін конфлікту, посилаючись на закон Шаріату і на діяльність по встановленню Праведного Халіфату за методом пророцтва, яке об’єднає їх. Незважаючи на усе це, ці конфліктуючі сторони заарештовують носіїв заклику, які відносяться до Хізбут-Тахрір. Справа Ісламу, заклик до правління по законам Аллаха та припиненню війни у обох сторін конфлікту вважається злочином, тому що ці сторони є лише торговцями війн та розпалювачами заколоту.

Ми закликали та закликаємо тих, хто б’ється «від імені народу», зупинити спричинення шкоди мусульманам Ємену, припинити руйнівні для країни та її жителів внутрішні та зовнішні війни. Ми також закликаємо їх припинити завдавати шкоди хлопцям із Хізбут-Тахрір, які несуть заклик до Ісламу та його практичному застосуванню, а також відпустити несправедливо ув’язнених, ким би вони не були. Хізбут-Тахрір буде залишатись непохитним у справі Аллаха, не облишаючи докладати зусиль та бути прихильним своєму методу,поки не досягне мети встановлення Праведного Халіфату за методом пророцтва. Скільки б не намагались погасити світло Істини своїми злочинними діями, що виходять не із Ісламу, Аллах завершить Своє світло, навіть проти їх волі. Завтрашній день близько.

Інформаційний офіс Хізбут-Тахрір в Ємені
Середа, 2 Рабі ус-сані 1439 р.х.
20.12.2017 р.

Головне меню