Єменський ріал продовжує знецінюватись по відношенню до долару, що є черговим злочином проти народу Ємену

Ємен
Друкарня

Долар та інші іноземні валюти продовжують невпинним чином зростати по відношенню до національної валюти, причиною чому послугував невпинний вже більше трьох років озброєний конфлікт.

На сьогоднішній день один долар коштує п’ятсот єменських ріалів, а це — знецінювання національної валюти майже удвічі з початку конфлікту. Проте апогей знецінювання відбувся після вбивства хоусітами Алі Салеха. Адже після його вбивства вони взяли під свій контроль фінансові зв’язки та натиснули на банкірів та бізнесменів, лояльних Салеху, щоб ті робили внески на потреби війни. Це примусило їх шукати шляхи та коридори, щоб покинути підконтрольні райони хоусітів. У зв’язку з чим хоусіти звинуватили банкірів та бізнесменів у зрадництві та у незаконному вивезенні грошових засобів на користь ворога.

Сторони англо-американського конфлікту в Ємені ось вже більше трьох років ведуть економічну війну, де аргументом правоти виступає зброя. Проте єдиний, хто страждає від усього цього — народ Ємену. Сьогодні народ залишений без нагляду, він терпить голод, страждає від смертельних хвороб, немає предметів та послуг першої необхідності, відсутня виплата заробітних плат. Ця огидна війна принесла з собою розруху та економічну блокаду, а конфліктуючі сторони не перестають грабувати народ. Хоусіти обклали єменців податками, митами, відібрали останній шматок хлібу, привласнили міжнародну гуманітарну допомогу, часину її поділивши між собою, а іншу виставивши на продаж.

Що стосується Абд Раббо Мансура Хаді та його уряду, то їм підконтрольні території, багаті нафтою, газом, міжнародні транспортні коридори та узбережжя. Проте, незважаючи на це, вони — такі ж злочинці, адже ціни на нафтопродукти та побутовий газ дуже високі, а ті, що дешеві, майже відсутні. Хоча уряд Хаді надрукував біля 600 млрд. єменських ріалів у Росії, проте виплати заробітних в плат не відбулось, незважаючи на страждання простого народу. Усе це ясно свідчить про те, що конфліктуючі сторони негідні управляти народом Ємену.

Дике зростання цін та невиплата заробітних плат більше року — усе це є злочином з боку протиборчих сил. Що стосується країн Перської затоки (і Ірану у тому числі), які неймовірно багаті нафтою та газом, то вони виступають у якості спонсорів конфлікту, постачаючи зброю, якою вбивають простий народ, і замість того, щоб нагодувати народ, вони віддають величезні суми грошей своїм хазяям, на чолі яких стоїть Америка. Саме Америка попирає права людей, а її дітище ООН під приводом надання гуманітарної допомоги народу Ємену збирає фінанси, а потім, поділивши львину долю між собою, мізерну частину віддає єменцям.

Проте дивним є те, що народ Ємену проявляє мовчанку — мовчання ягнят, незважаючи на те,що люди відчувають страждання. Вони не виходять на вулиці для вигнання цих протиборчих сторін, хоча у Сані та в інших містах були вивішені банери з написами: «Я дивуюсь тим, хто, не маючи шматка хліба на один день, не виходить з оголеним мечем проти людей». Саме з цим гаслом у свій час вийшли хоусіти на вулиці, коли відчули потребу у нафтопродуктах, хоча їх справжньою метою була співучасть у владі та розграбування багатств.

О жителі Ємену, де ваша віра та мудрість? Вам повинно бути соромно, що ви, помираючи від голоду, боїтесь цих злочинців, які безрозсудно витрачають ваше майно та багатства. Встаньте єдиним тілом, стряхніть з себе пил приниження та страху, дійте по скиненню цих тиранів та встановленню держави Халіфат. Адже лише від його затишком ви набудете щастя, величі та вдоволення вашого Господа. Заклинаю вас Аллахом, у чому цінність такого принизливого життя? Адже при такому житті немає безпеки, немає прожитку!


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Ємені
Вівторок, 29Рабі ус-сані 1439 р.х.
16.01.2018 р.
№ H.T.Y.04/1439

Головне меню