Більше 40 днів минуло після підписання угоди у Стокгольмі, але протистояння між Америкою та Британією в Ємені триває

Ємен
Друкарня

У той же час ООН сприяє затягуванню озброєного конфлікту в Ємені і торгує гуманітарною кризою серед його жителів, після чого роздає їм обіцянки, подібні міражам!!!

Минуло більше 40 днів після підписання угод у Стокгольмі, про яку Хізб ут-Тахрір іще тоді пояснював, що ця угода буде укладена під тиском Америки, яка бажає врятувати своїх агентів - хоусітів. Саме тому вона намагається призупинити війну в Ємені, для чого почала формувати відповідну атмосферу у суспільстві, піднімаючи назовні проблеми гуманітарного характеру і голоду в Ємені, волаючи про хвороби серед місцевих дітей, що виникли внаслідок війн, вбивств та поранень, нібито усе, про що вона раптом згадала, з’явилось лише сьогодні!

Британія, як старий колонізатор, який має коріння в Ємені, так само хоче використати цю угоду у своїх інтересах, для чого заявляє про необхідність контролю за нею, за її проведенням і відходом хоусітів на колишні позиції. Цим самим вона бажає продовжити свою присутність в Ємені, аргументуючи його резолюцією ради Безпеки №2451, яку Британія сама ж і розробила, після чого та була одноголосно стверджена Радою Безпеки 21.12.2018 після деяких поправок, введених Америкою. Одночасно з цим ані Америку, ані Британію не цікавить кількість жертв із числа єменців, як і не цікавлять їх наслідки руйнувань, що спіткали країну. Усе, що цікавить конфліктуючі сторони колонізаторів — це як досягти своїх інтересів, і годі.

У зв’язку з цим посланець ООН в Ємені англієць Мартін Гріффітс висловився про строки запровадження угоди, досягнутої у Швеції відносно м. Ходейда на заході Ємену та обміну військовополоненими, виправдовуючись, заявив, що ці строки занадто затягуються «через складності на місцях», хоча саме Британія отримує користь від цього затягування, як сказано вище. Окрім того, Британія хоче відновити негативний образ хоусітів в очах міжнародної спільноти і поставити питання про їх доречність, чому лише сприяє пихатість останніх через нестачу політичного досвіду та їх репутація людей, які порушують домовленості та угоди зі своїми опонентами. В інтерв’ю саудівській газеті «Близький Схід» Гріффітс заявив, що голландський генерал Патрік Каммарт, головний спостерігач від ООН в Ємені, повинен буде залишити свій пост і подати рапорт.

На його місце Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттерреш у понеділок обрав датського генерала Мікаеля Анкера Лоллесгора після того, як Патрік Каммарт пробув на цій посаді лише місяць, як про це повідомили джерела в інформаційному агентстві «Франс-Пресс». Таким ось чином приходять і уходять один міжнародний спостерігач за іншим, і ніхто не говорить, що ті виконали поставлену перед ними задачу, окрім брехливих ЗМІ.

Те, що відбувається зараз, підтверджує те, що Хізб ут-Тахрір говорив раніше про те, як буде відбуватись прийняття рішень і відмови від них, а також про природу такого крупного протиріччя у трактовці текстів угоди у Стокгольмі з питання виведення військ із м. Ходейди та його морського порту, а також того, хто буде цим розпоряджатись після них. Так, уряд Хаді підкреслює необхідність виконання угоди у Стокгольмі і виведення військ хоусітів із міста Ходейда та його порту з наступною здачею цієї території місцевій владі — згідно єменському закону, — як про це говориться в угоді. У той же час хоусіти вимагають виконання цієї угоди, бачачи у своїй особі місцеву владу, і вони готові призначити людей із свого числа на цю посаду.

Так і трапилось: була розіграна комедія, коли хоусіти передали владні повноваження над Ходейдою з його портами своїм же людям із берегової оборони, а Америка промовчала з цього приводу, у той час як прибічники Британії — уряд Хаді, ОАЕ та інші — підняли шум, після чого посол ООН в Ємені Мартін Гріффітс вніс в угоду пункти, через які війна в Ємені по суті продовжилась, що вигідно для Британії на дану мить. Рішення Британії було також пов’язано з можливістю спричинити тиск на Саудівську Аравію, щоб та перестала боротися проти британських агентів, арештовувати та віддаляти їх від влади, тим самим ставлячи під загрозу сам вплив Британії у цій країні.

Тому ми можемо сказати, що Америка та її помічники у регіоні, особливо Саудівська Аравія, серйозно налаштовані на припинення війни в Ємені, і бажають направитись на переговори, за допомогою яких значна частка влади перейде до рук хоусітів. Проте це не означає, що Америка може добитися бажаного, враховуючий сильний вплив англійців в Ємені. Варто очікувати, що напружений стан в Ємені триватиме, тому що, з одного боку, Америка хоче припинити військові дії, особливо у Ходейді та його порту, після чого провернути політичне врегулювання, внаслідок якого вирішальний голос залишиться за хоусітами в усьому Ємені так само, як сьогодні у Ходейді, а, з іншого боку, Британія бажає продовження війни, щоб шляхом битв якомога сильніше послабити хоусітів і придушити їх вплив у Ходейді, і лише потім вдатися до політичного рішення, яке насправді не може не може стати здравим рішенням, адже повністю утискає права єменців, а також виступає проти Аллаха, Його Посланця ﷺта віруючих.

Жителі Ємену! ООН — це організація, яку ви знаєте і розумієте. Хто не знає, що вона із себе представляє, нехай спитає у тих, хто від неї вже постраждав, після чого побачить її історію, повну злочинів та колонізації, побачить, як наддержави завжди її використовували для знищення інших країн та розтління народів, не говорячи вже про те, що вона зацікавлена у війнах та конфліктах у тому ж Ємені, щоб мати причину збору засобів у свій бюджет. У цьому році було зібрано 3 млрд. доларів, більша частина яких потім була розкрадена, залишаючи людям крихти, які до того ж витрачаються не на вирішення їх проблем, а лише для створення образа того, нібито щось вирішується, для поширення західної культури у тому ж Ємені, населення якого загинається від зубожіння. Чи не настав час вам повернутись до вашої віри та мудрості, які вас зобов’язують зупинити злочинну тиранію, зупинити вплив невірних колонізаторів і спорудити державу Праведного Халіфату за методом пророцтва? Лише у Шаріаті Аллаха вас чекає успіх та порятунок, і лише у ньому буде позбавлення від лих, які вас спіткали.

Сказав Всевишній:

وَمَنْ أَعْرَضَ عَن ذِكْرِي فَإِنَّ لَهُ مَعِيشَةً ضَنكاً وَنَحْشُرُهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ أَعْمَى * قَالَ رَبِّ لِمَ حَشَرْتَنِي أَعْمَى وَقَدْ كُنتُ بَصِيراً * قَالَ كَذَٰلِكَ أَتَتْكَ آيَاتُنَا فَنَسِيتَهَا وَكَذَٰلِكَ الْيَوْمَ تُنسَى

«А хто відвернеться від Мого Нагадування, на того чекає тяжке життя, а у День воскресіння Ми воскресимо його сліпим». І скаже він: «Господи! Чому Ти воскресив мене сліпим, якщо раніше я був зрячим?». Аллах скаже: «Ось так! Наші знамення явились до тебе, але ти забув їх. Таким само сьогодні ти сам будеш забутий» (20:124–126).


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Ємені
№ H.T.Y. 07/1440
Среда, 24 Джумада аль-уля 1440 г.х.
30.01.2019 г.

Головне меню