Під кінець брехня та сум’яття хоусітів проявились

Ємен
Друкарня

Істинна сутність їх проекту викрилась, адже стало ясно, що він світський, а не коранічний

Вища політична рада хоусітів у м.Сана висунула проект бачення сучасної єменської держави, у якій члени ради пропонують свою концепцію побудови майбутнього країни аж до 2030 р. Проект бачення є нібито копією план бачення облаштування Саудівської Аравії, ствердженого королем Сальманом ібн Абдуль-Азізом та його сином, наслідним принцом Мухаммадом ібн Сальманом, який ті, у свою чергу, прийняли від Америки. Вкотре ми бачимо, що хоусітів та Саудівську Аравію об’єднує між собою спільна агентурна робота на злочинну Америку.

Говорячи про саме бачення, що пропонується хоусітами, варто відзначити, що воно по більшій мірі — світське, тому що у ньому Ісламу надається місце лише у допоміжних інстанціях або другорядних питаннях. Проект посилається на конституцію єменської держави часів колишнього президента Алі Салеха, якого самі ж хоусіти і вбили. Іще у часи правління Алі Салеха Хізб ут-Тахрір виступав проти цієї конституції, у зв’язку з чим видав цілу книгу, у якій детально описується істинна сутність цієї конституції і пояснюється, чому вона непридатна для побудови на її основі Ісламської Держави. Проблема у тому, що ця конституція суперечить Ісламу, тому що сформована по принципу компромісу з ідеологією західного капіталізму, а її статті (аж до підпунктів) не взяті із ісламської акиди, яку сповідують жителі Ємену. Наприклад, у проекті вказується про проведення національного діалогу, який вже проводиться під патронажем західних держав на чолі з Америкою до початку війни в Ємені між сторонами, які конфліктують та суперничають за вплив над країною.

Національний діалог повинен буде привести до формування світської держави, яка відокремлює релігію від життя і забороняє створювати партії на підґрунті Ісламу, у той же самий час надаючи громадські свободи, такі як свобода віровідступництва і заклик до світської сучасної держави, хоча відомо, що поняття «світська держава» є західним, має суворе визначення і не виходить за його межі, яке полягає у відокремленні релігії від життя, відрізаючи із релігії усе, окрім обрядів поклоніння та релігійних гасел. Суть наданого проекту разом з національним діалогом зводиться до відокремлення релігії від життя так, що Іслам навіть не згадується у ньому як зворотна інстанція, як і не згадується Іслам або ісламський проект, Коран та Сунна навіть словом.

Родина хоусітів обдурила своїх послідовників, заявляючи раніше про ахлюль-бейт та шляху Корану. Більше за усіх погруз у брехні їх ватажок Абдуль-Малік аль-Хоусі, який проводив раніше лекції під назвою «Коран як образ життя». Як багато стін домів та заборів вони списали цим гаслом! Проте під кінець усе обернулось блефом та обманом людей, яким обіцяли втілення Ісламу та його законів, через що ті допомагали їм, тому що єменці — це мусульмани, які бажають бачили Іслам в правлінні, бажають жити згідно Ісламу у справжній Ісламській Державі. Яким же було соромом та ганьбою, коли після усіх цих гасел та криків хоусітів настала мить заявити їм про проект правління, але виявилось, що він абсолютно інший! Люди побачили, що проект цей — світський, як би його не прикрашали ісламськими квітами та гаслами «смерть Америці!». Вони кричать «смерть Америці», яка допомогла Хомейні в Ірані скинути шаха та встановити іранську республіку з персидськими амбіціями, а тепер самі хоусіти як послідовники Ірану теж заявляють про такий же світський образ держави, виконуючи американський проект у регіоні, і хоусіти теж заспівали про «боротьбу з тероризмом», як того вимагає їх хазяйка Америка.

Мухаммад — Посланець Аллаха ﷺ! він не був республіканцем, соціалістом, демократом або секуляристом! Він дотримувався релігії Іслам, навіяної йому Аллахом ﷻ, вірив в акиду і закони Ісламу, сповідував релігію, що несе системи життя, які виходять із акиди «Немає бога окрім Аллаха, Мухаммад — Посланець Аллаха», і ці системи відрізнялись від решти усіх інших систем як по формі, так і по змісту! Хіба могло бути інакше, коли ця релігія — від Аллаха Знаючого?

У минулому прес-релізі, вданому інформаційним офісом Хізб ут-Тахрір в Ємені з нагоди висунення проекту національної угоди, за рік з невеликим до початку нинішньої війни, 19.01.2014, говорилось наступне:

«Тут ми не збираємось постатейно спростовувати підсумки діалогу, який відбувся, проте навіть зверхній погляд на діалог та його підсумки ясно вказує на його жалюгідність, якщо судити про нього по критеріям Ісламу. Діалог заснований на компромісі, тобто ідеологічному принципі відокремлення релігії від життя, а точніше — відокремлення релігії «від регулювання життєвих справ». І це не дивно, тому що жителі Ємену (і решта світу) знають, що ті, які є спонсорами цієї конференції західні держави не у змозі самі по собі керувати справами своїх народів, окрім як за допомогою обману, махінацій та колоніалізму. Така методика має на увазі поневолення інших народів. І коли ці колонізатори з їх різноманітними формами усвідомили небезпеку для своїх інтересів у мусульманських країнах, і, зокрема, в Ємені з його природними багатствами, вони стали погрожувати його жителям двома злощасними варіантами: або діалог, або громадянська війна. Цим самим вони намагаються відволікти розуми людей від правильного рішення, яке полягає у викоріненні капіталістичної системи та встановленні системи Ісламу у державі праведного Халіфату».

Хоусіти прийшли саме до того, від чого ми застерігали. Ми пояснювали, що за допомогою розпалення громадянської війни в Ємені Америка прагне досягти своїх цілей, стравлюючи мусульман між собою, що ті вбивали один одного під ісламськими гаслами. У той ж час секуляристи радіють, сидячи осторонь та спостерігаючи за тим, як угрупування, що погрузли у міжусобицях, власноруч повертають світськість в Ємені назад після того, як єменці постали проти тиранії колишнього світського режиму з його штучними законами.

Світська держава, до якої закликає проект хоусітів, і підсумки національного діалогу ворожі до Аллаху, Його Посланцю ﷺ та віруючим, тому що вони підносять невір’я і забороняють людям користуватись їх правами, надаючи їм в обмін на це вседозволеність, яка спотворює здорову сутність людини. Ця держава не опікує суспільство, його чистоту, цноту та гідність, не захищає його шаріатські права, не наказує схвалене і не забороняє засуджуване, тому що головування у ній не належить Шаріату, а належить офіційно народу, а на практиці правителю народу, який це же народ потім піддає тиранії. Про яке праведне правління після цього можуть заявляти хоусіти ? Хіба може бути праведним правління, побудоване не по образу Ісламу та його законів? Образ праведного правління був закладений Пророком Мухаммадом ﷺ, якого дотримувались після нього сподвижники, встановивши Халіфат, через що їх Халіфат і називався Праведним, а Аллах називав їх праведними (тими, хто йде прямим шляхом):

وَاعْلَمُوا أَنَّ فِيكُمْ رَسُولَ اللَّـهِ ۚ لَوْ يُطِيعُكُمْ فِي كَثِيرٍ مِّنَ الْأَمْرِ لَعَنِتُّمْ وَلَـٰكِنَّ اللَّـهَ حَبَّبَ إِلَيْكُمُ الْإِيمَانَ وَزَيَّنَهُ فِي قُلُوبِكُمْ وَكَرَّهَ إِلَيْكُمُ الْكُفْرَ وَالْفُسُوقَ وَالْعِصْيَانَ ۚ أُولَـٰئِكَ هُمُ الرَّاشِدُونَ ﴿٧﴾ فَضْلًا مِّنَ اللَّـهِ وَنِعْمَةً ۚ وَاللَّـهُ عَلِيمٌ حَكِيمٌ

«Знайте, що веред вас знаходиться Посланець Аллаха. Якщо б він підкорявся вам у багатьох справах, то ви неодмінно потрапили б у скрутний стан. Проте Аллах прищепив вам любов до віри, і представив її чудовою вашим серцям, і зробив ненависними вам невір’я, нечестя та непокору. Такими є ті, хто ідуть правим шляхом по милосердю та милості Аллаха. Аллах — Знаючий, Мудрий» (49:7,8).

Праведники — це ті, кому Аллах прищепив любов до віри і ненависть до невір’я, нечестя та непокорі. Не є праведником той, хто бажає світську державу, щоб відірвати Іслам від життя, як це зробили раніше тирани. Праведники — це ті, хто ненавидить невір’я, нечестя та непокору. Про яку праведність можуть говорити ті, хто узаконює і дозволяє це саме невір’я, нечестя та непокору, знаючи при цьому, що коять?

Той, хто не має проекту для практичного застосування, вилученого із Книги Аллаха та Сунни Його Посланця ﷺ, усе втратить і введе в оману інших, які б гасла він не підіймав від імені Ісламу. Погляньте на джамаат хоусітів, як вони використали аяти Аллаха у своїй війні, назвавши її священним джихадом! Виявилось, що це звичайна бійня заради влади та ресурсів у служіння колонізаторській Америці проти такої ж колонізаторської Британії та її агентів, які б’ються за точно такі ж самі цілі в Ємені. Джамаат хоусітів не обмежився розпочатим, але й проголосив усіх, хто з ними не згоден, лицемірами та пліткарями, хоча дані аяти були ниспослані Аллахом на адресу невірних та справжній лицемірів у часи Посланця ﷺ.

Під цими гаслами хоусіти почали ув’язнювати, репресувати та вбивати людей, що неприйнятно для Ісламу, для Пророка ﷺ, для ахлюль-бейт та благородних сподвижників! Такими методами хоусіти надали Ісламу образ проекту вбивств та міжусобиць серед мусульман, які стали для них нормою під приводом війни з такфірістами. Іслам — це велика релігія, надана як милість для світів, як рішення життєвих проблем людей, яка навчає їх здоровому мисленню т відповідальності за те, щоб закликати людину до Ісламу перш, аніж битися з нею. Іслам суворо забороняє внутрішню ворожнечу між мусульманами, забороняє кидати у в’язниці, катувати, залякувати, принижувати та вбивати як мусульман, так і немусульман. Карати кого-небудь можна лише по праву, у судовому порядку, передбаченому Шаріатом, по справедливості, у Праведній Ісламській Державі.

Цей джамаат опустився до такої ж тиранії та порочності, як і їх супротивники, якщо не гірше. Якщо хоусіти продовжать іти таким курсом, то ніколи не збудують державу, яка допоможе Ісламу перемогти та вистояти. Хізб ут-Тахрір надає Уммі справжній ісламський проект, за допомогою якого вона може добитися розвитку, набути собі величі та життя у безпеці. Цей проект взятий із ісламської акиди та насичений Ісламом від початку і до кінця. З цим проектом звертається до жителів Ємену і до усієї Ісламської Умми з проханням допомогти йому, співпрацювати з ним і разом будувати Праведну державу Халіфат за методом пророцтва, у якому їх буде чекати справжнє праведне правління, гідне життя, а головне — ними буде задоволений Аллах Всевишній...

إِنَّ فِي هَـٰذَا لَبَلَاغًا لِّقَوْمٍ عَابِدِينَ

«Воістину, у цьому — послання для тих, хто поклоняється» (21:106).


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Ємені
Неділя В, 28 Джумада аль-уля 1440 р.х.
03.02.2019 р.
№ H.T.Y. 08/1440

Головне меню