«Невже ви будете закликати людей до чесноти, забувши самих себе» (2:44). О, політики Сани іАдена, почніть з себе!

Ємен
Друкарня

У понеділок 13.07.2020 Палата представників Сани направила послання Генеральному секретарю ООН, оскаржуючи легітимність Хаді «укладати нафтові і газові контракти, продавати багатства і використовувати потенціал населення».

У своєму посланні Палата представників підкреслила, що будь-які контракти і угоди, які вона не схвалила, є недійсними і не мають юридичної сили. Також у цьому листі Палата представників підкреслила, що усі контракти і угоди повинні бути ратифіковані згідно з положеннями конституції. Про це повідомила газета «Al-Thawra».

Треба розуміти, що навіть на один день народ Ємену не мав доступу до ресурсів країни (газ і нафта). Причиною тому стали маріонеткові правителі, оскільки усі привілеї по добуванню нафти і газу були надані іноземним компаніям, а отриманий прибуток осідав у кишенях правителів. Проте у лютому 2011 р. з’явились нові проблиски надії на те, що володіння ресурсами країни перейде у руки народу, але нові правителі виявились такими ж, як і колишні. Після вересня 2014 р. — з приходом хусітів у Сану — страждання народу тільки підсилились. У зв’язку з цим гнів народу Ємену не вщухає і по сьогоднішній день, адже його підтриманню сприяє нестача нафтопродуктів і ріст цін до рекордного рівня. При цьому на протязі останніх шести років хусіти під різними приводами виправдовували ріст цін і намовляли на людей.

У свій час саме Англія управляла нафтовими справами Ємену на свій розсуд, вона надавала привілеї, кому бажала, не допускаючи до єменської нафти без свого благословення, і усе це відбувалось як у присутності Палати представників, так і у її відсутності. Насправді , Палата представників є чорною скринею для злочинів колишнього проанглійського режиму, чия влада закінчилась більше десяти років назад. Хусіти використовують Палату представників у своїх інтересах. Сьогоднішня Палата представників мовчить, коли правителями Сани є агенти Америки. Необхідно зрозуміти, що приходить час Америки, коли вона сама визначає для себе привілеї на східному узбережжі Червоного моря і в нафтових галузях інших країн. Незабаром ми побачимо, як американські компанії, зокрема — нафтова компанія «HuntOilCompany», з тріумфом повернуться у провінцію Маріб, із якої у свій час вони були вигнані проанглійськими правителями Ємену. Сьогодні американці підштовхують своїх агентів-хусітів на чолі з генерал-лейтенантом Алі Мохсеном аль-Ахмаром захопити Маріб.

О, політики Сани і Адена, перш ніж радити щось іншим, почніть з себе, якщо ви щирі. Адже Аллах сказав:

أَتَأْمُرُونَ النَّاسَ بِالْبِرِّ وَتَنسَوْنَ أَنفُسَكُمْ

«Невже ви будете закликати людей до чесноти, забувши самих себе» (2:44).

Ви однаково служите своїм хазяям в лиці Англії і Америки. Одні із вас управляють нафтою у благо Англії, інші — у благо Америки.

Попередні і нинішні правителі Ємену взяли капіталізм як основу для управління справами людей в усіх сферах суспільства. Ці правителі не знають і не хочуть знати, що нафта і газ по Шаріату є громадською власністю, якою держава не має права володіти. Держава лише контролює громадську власність , щоб люди мали до неї доступ і могли вилучати із неї належну користь.

Необхідно зрозуміти, що єдиним, хто здатен вигнати колишніх і нових колонізаторів, буде праведний халіф, який буде піклуватись про справи людей згідно з законами Шаріату. Саме халіфу буде надана можливість правити мусульманами на основі Ісламу під затишком Другого Праведного Халіфату.

 

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Ємені
Четвер, 25 Зуль-каъда 1441 р.х.
16.07.2020 р.
№ H.T.Y. 26/1441 р.х.

Головне меню