Дії хусітів відповідають інтересам Америки

Ємен
Друкарня

 Прес-реліз

29 листопада 2023 року сайт новин сайт al-omana.net навів заяву регіонального представника держдепартаменту США Семюеля Варбурга в статті під заголовком «Держдепартамент США: Вашингтон не хоче вводити нові санкції проти хусітів через одну причину». «Нинішній уряд США не планує вводити нові санкції проти хусітів, щоб не завдати шкоду населенню Ємену», — заявив Варбург. Таким чином очевидно, що дії хусітів не викликають гнів в Вашингтоні, а навпаки, служать його інтересам.

Варто зазначити, що заява Держдепартаменту США пролунала через два дні після того, як есмінець ВМС США USS «Mason» прибув на допомогу захопленому в Аденській затоці танкеру «Central Park» і був атакований двома балістичними ракетами з території Ємену.

Ця заява скерована на те, щоб завадити міжнародній спільноті ввести санкції проти хусітів. Інакше, з якого часу Вашингтон турбується про народ Ємену?! Америка стоїть за триваючим конфліктом в Ємені, щоб встановити там свій політичний вплив, привівши до влади хусітів, змістивши британський вплив, який представлений партією вбитого Алі Салеха, партією «Аль-Іслах» і тими, хто до них приєднався, — усі вони служать британцям, свідомо чи ні. Раніше Вашингтон запобіг падінню міста Ходейда, яке знаходилось в руках хусітів, під гаслом захисту цивільного населення, але не підняв питання міста Маріб і Тайс, оскільки на них нападали хусіти. Америка протягом 9 років не звертала уваги на вбитих і переміщених осіб, тому дана заява відповідає американським планам, а саме — наданню хусітам легітимності.

Вашингтон старався на рівні регіону підтримувати дії хусітів через Тегеран, що стало очевидним з часів адміністрації Джорджа Буша-молодшого в 2001 році і продовжується по сей день при адміністрації Джо Байдена, включаючи періоди правління Обами і Трампа. Це відповідає їх планам по розпаленню сунітсько-шиїтського конфлікту на Близькому Сході з метою перемальовування кордонів впливу. Отож, дії хусітів служать інтересам Америки.

На іншому боці піднялись голоси жителів півдня, агентів Британії, таких як Хані ібн Брик, який закликав до паломництву в «захищений євреями» Єрусалим, і Айдарус аз-Зубейді, який закликав до нормалізації відносин з єврейським утворенням. Ці люди слідують за Британією, яка засудила захоплення судна і закликала до його звільненню.

Головним джерелом конфліктів і напруженості на Близькому Сході, включаючи Ємен, є конфлікт між колоніальними державами, старими і новими. Цей конфлікт почався з причини падіння Халіфату наприкінці Першої світової війни, відсутності ісламського правління, встановлення кордонів Сайкс-Піко, а також створення держави «Ізраїль». Єдиний спосіб позбутись від кровопролиття, викликаного протистоянням колоніальних держав в самому серці мусульманського світу, на Близькому Сході, є встановлення Другого Праведного Халіфату, до якого прагне Хізб ут-Тахрір. О, люди віри і мудрості, не піддавайтесь впливу жодної колоніальної сторони проти іншої, будьте на боці Ісламу!

 

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір Ємен
Субота, 18 Джумада аль-Уля 1445 р.х.
02.12.2023 р.
№ H.T.Y. 10

Головне меню