Коли це Посланець Аллаха ﷺ встановлював світську державу?!

Ємен
Друкарня

Призначений 05.11.2019 на посаду заступника прем’єр-міністра по справам «Національного бачення нової єменської держави» Махмуд Джунейд уперше заявив про «світську державу».

На спільній зустрічі з міністром транспорту Закарією Шамі, міністром місцевої адміністрації Алі Кайсі, міністром інфраструктурі Ідрісом Шарджабі у вівторок 19.11.2019 він заявив: «Швидкість реакції, з якою державні інститути взялись виконувати вказівки голови Вищої політичної ради, відображає ступінь прагнення боротись з корупцією, підвищити прозорість влади і створити світську державу, де не буде місця корупції і корупціонерам» — згідно цитаті щоденної єменської газети «Al-Thawra» у середу 20.11.2019.

На протязі останнього року хоусіти постійно використовували вираз «сучасна держава», запевняючи своїх прибічників у тому, що під цим терміном вони мають на увазі лише державу, яка править по Ісламу. Вони не промовляли терміну «світська держава» з миті опублікування свого бачення майбутнього Ємену 29.01.2019 аж до його утвердження Вищою політичною радою 26.03.2019, після чого взялись повторювати цей термін у найрізноманітніших ЗМІ, усе частіше вживаючи фразу «сучасна держава». Але цього разу уперше офіційна особа у відкрито заявила про намір встановити саме «світську державу» в Ємені.

«Світська держава» — західний термін, який означає державне правління, позбавлене релігії, тобто при такій державі у релігії немає місця у законах і законодавстві. Релігія не лише відокремлюється, але і віддаляється від держави, залишається на розсуд приватних осіб, які при бажанні сповідують її, а при відсутності бажання — не сповідують, і ніхто не має права їх засуджувати. Саме цю державу бажають встановити ті, хто стоїть за баченням майбутнього устрою Ємену у Вищій політичній раді. У свою чергу, само населення, над якими збираються застосовувати закони світської держави, має право спитати: «Хіба Посланець Аллаха ﷺ — чий день народження відмічався зовсім нещодавно — встановлював світську державу по прибутті у Сонцесяйну Медину, отримавши згоду місцевих жителів надати йому підтримку під час Другої присяги при Акабі? Або ж він встановлював державу, яка правила по Ісламу?».

Хіба для вас нічого не значить і вас зовсім не хвилює той ганебний гріх, що розкрився на днях вустами офіційного чиновника,який заявив про намір встановити в Ємені світську державу? Погляньте! Не встигли хоусіти відсвяткувати день народження Посланця Аллаха ﷺ, як вже поспішають порушувати його Шаріат. Або ж Посланець Аллаха ﷺ зробив для них виключення і дозволив їм встановлювати світську державу у кінці часів? Вони, як і ті, хто був до них на чолі Ємену, однакові у прагненні усунути Шаріат Аллаха із правління!

Аллах Всевишній ясно сказав нам у Корані, яким воно повинно бути!

وَأَنِ احْكُم بَيْنَهُم بِمَا أَنزَلَ اللَّهُ

«Прав між ними згідно тому, що ниспослав Аллах» (5:49),

فَاحْكُم بَيْنَهُم بِمَا أَنزَلَ اللَّـهُ ۖوَلَاتَتَّبِعْأَهْوَاءَهُمْعَمَّاجَاءَكَمِنَالْحَقِّ

«Прав же їх згідно тому, що ниспослав Аллах, і не потурай бажанням, ухиляючись від істини, яка явилась тобі» (5:48),

فَلْيَحْذَرِ الَّذِينَ يُخَالِفُونَ عَنْ أَمْرِهِ أَن تُصِيبَهُمْ فِتْنَةٌ أَوْ يُصِيبَهُمْ عَذَابٌ أَلِيمٌ

«Нехай же стережуться ті, які противляться його волі, як би їх не спіткала спокуса або не спіткали їх болісні страждання» (24:63).

Посланець Аллаха ﷺ заборонив нам слідувати за людьми, які пропонують модель світської держави, сказавши:

لَتَتَّبِعُنَّ سَنَنَ مَنْ كَانَ قَبْلَكُمْ شِبْرًا بِشِبْرٍ وَذِرَاعًا بِذِرَاعٍ حَتَّى لَوْ دَخَلُوا جُحْرَ ضَبٍّ لَدَخَلْتُمُوهُ، قالوا: اليهود والنصارى؟ قال: فَمَنْ؟

«Ви неодмінно послідуєте шляхами тих, хто був до вас, п’ядь у п’ядь, лікоть у лікоть. Навіть якщо вони залізуть у нору ящірки, ви полізете туди ж». Його спитали: «За іудеями і християнами?». Він відповів: «А за ким іще?».

Світська держава — це така держава, де правління належить не законам Аллаха. Вона є прихованим злом і тагутом, не маючим нічого спільного з Ісламом. Погоджуватись на таку державу, запроваджувати її закони, вимагати їх встановлення і опиратися на них — харам. Системою правління в Ісламі є лише Халіфат, який зникнув зі світової арени по завершенні Першої світової війни. Нехай жителі Ємену допоможуть Хізб ут-Тахрір встановити Халіфат і відкинуть ідею світської держави, яка пропагується Заходом в Ємені — країні мудрості і віри.

 


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Ємені
12/1441
Середа, 30 Рабі уль-авваль 1441 р.х.
27.11.2019 р.

Головне меню