Якщо двоє мусульман зустрінуться мечами,то вбивця та вбитий – обидва потраплять у пекло

Ліван
Друкарня

Чи є хоч якась небезпека у цій країні?

В середині цього благословенного місяця Рамадану, місяця поклоніння Аллаху, покори Йому та місяця Корану,у час разговіння, ті, хто постилися у Лівані та в інших країнах били приголомшені бійкою між двома протидіючими угрупуваннями мусульман, які постилися,які повертаються під час своїх намазів в один і той же бік Мекки,читають одне і теж саме священне писання Коран та є послідовникам одного і того ж самого останнього Пророка людства Мухаммада (с.а.в). Бійка тривала кілька годин, були ті, які загинули, і поранені, було зіпсоване майно та постраждала мечеть – місце,в якому поминається ім’я Всевишнього Аллаха.

Те, що відбулося, ні в які ворота не лізе, попри усі обставини та причини цього, і незважаючи на жодні виправдання сторін. Неможна аж ніяк це замовчувати та проходити повз, як це роблять голови політичного абсурду у цій країні. Нема нічого, що виправдало б пролиття кровну цій благословенні дні, сповиті милосердям та взаємною любов’ю між віруючими. Невже вони не читали слова Всевишнього Аллаха (у смисловому перекладі Корану): «Не вбивайте душу, яку Аллах заборонив вбивати, тільки но якщо у вас є на це право» (17:33)? І слів Посланця: «Кожному мусульманину заборонені кров, честь та майно іншого мусульманина» (Муслім). А також: «Якщо двоє мусульман зустрінуться з мечами,то вбивця та вбитий – обидва потраплять у пекло»(Хадис узгоджений). Невже вони ніколи не чули ці слова Пророка: «Хай ніхто з вас не свариться та не підвищує свій голос під час посту, а якщо хтось буде лаяти  його або розпочинати з ним сварку, хай скаже:  «Воістину, я пощуся»? (Хадис узгоджений).

Якщо те, що трапилося,влаштовано кимось, то це є великою бідою,яка сигналізує про небезпечність та підтверджує несталість та слабкість системи цього політичного утворення. Якщо ж те, що трапилося,було випадковим збігом обставин без задумів політиків та спецслужб, тоді треба звернутися до відповідальних за видачу дозволів на носіння зброї та за розподіл його серед підлеглих, щоб вони знов передивилися свій метод.

На тлі арештів десятків людей та судових процесів, на яких виноситься вирок на роки просто через те, що вони купують собі власну зброю для захисту своєї оселі, ця раптова подія зі справжнім військовим озброєнням, серед якого були і ракети, дивує. Усе це наводить на думку, що служби безпеки в цій країні є корумпованими аж досхочу. Коли раптово вибухають ракети і в той же час ллється кров по вулицях та провулках, поміж житловими будинками, питаєш себе: «Чи є хоч якась небезпека у цій країні?».

 

Головне меню